صدرا یوسفی اظهار کرد: یکی از مهمترین دغدغههای مدیریت شهری ارتقای کیفی فعالیتهای هنری از منظر محتوا و کیفیت است. همچنین تقارن فعالیتهای استقبال از بهار با شروع آخرین سال از قرن ۱۴ هجری شمسی سبب شد اهداف محتوایی این رویداد به آینده و با تمرکز به ظرفیتهای مشهد در نظر گرفته شود.
وی افزود: بهار امسال به یمن همزمانی با اعیاد شعبانیه فرصت مغتنمی است برای افزایش شور و نشاط اجتماعی؛ در همین راستا و به منظور نیل به این هدف، چهارمین جشنواره هنرهای شهری خانه بهار مشهد ۱۴۰۰ مبتنی بر اهداف، مفاهیم و محورهای متنوع جهت استفاده از ظرفیت هنرمندان حوزههای متنوع برگزار میشود.
معاون فرهنگی و هنری سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد ضمن اشاره به یادمانهای شهری، دیوارنگاری، نمایشهای خیابانی(موسیقی و جشنهای آیینی) و گرافیک به عنوان چهار بخش اصلی این جشنواره تصریح کرد: در بخش یادمانهای شهری هنرمندان میتوانند طرحهای خود را در قالب یادمان دائم و موقت شهری ارائه نمایند. ایدهپردازی، بازسازی دیوارهای شهر با استفاده از ابزارها و مصالح مختلف و طرحهای متناسب با اهداف جشنواره خانه بهار ۱۴۰۰ در بخش دیوارنگاری نیز مد نظر قرار دارد.
یوسفی تاکید کرد: طیف گسترده فعالیتهای نمایشی در فضاهای بیرونی، اعم از میادین، مراکز تجمع برای اجرای تئاترهای محیطی با موضوعات نقالی، پردهخوانی، نمایش کودک و اجرای پرفورمنس در بخش نمایشهای خیابانی در نظر گرفته شده است. همچنین در بخش گرافیک نیز هنرمندان میتواند آثار خود را در قالب طراحی پوستر مبتنی بر رویدادها، آیینها، مفاخر و شخصیتهای اثرگذار در یک قرن اخیر تولید کنند.
وی افزود: بخش ویژه جشنواره خانه بهار ۹۹ به سه موضوع آذینبندی، گلستان، چراغانی و نوآرایی میپردازد. در بخش آذینبندی، زیباسازی فضای شهری با استفاده از سازههای شهری، بخش گلستان که شامل المان گل و گلآرایی میادین و معابر پرتردد شهری است، با استفاده از سازههای گل با هدف بهبود منظر کیفی و فضای سبز شهری و بخش چراغانی و نورآرایی که به صورت متمرکز در محور خیابان خیام اجرا خواهد شد، از رویدادهای بخش ویژه این جشنواره خواهد بود.
معاون فرهنگی و هنری سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری با اشاره به این موضوع که هویت، بخش اصلی و محوری رویداد مشهد ۱۴۰۰ است، بیان کرد: در واقع شالوده و زیربنای این رویداد که ارتباط مستقیم با هدف غایی جشنواره دارد، موضوع هویت است. زمینههای متعدد و گسترده هویتی(دینی، فرهنگی، تاریخی، اجتماعی و...) و همچنین تحولات و رویدادهای مهم یک قرن اخیر در شهر مشهد مورد توجه است. طبیعتا پرداختن به تمام ظرفیتهای هویتی امری دشوار است؛ بر همین اساس محورها و موضوعات بخش هویت رویداد مشهد ۱۴۰۰ مبتنی بر مولفههای اصلی و تاثیرگذار بر شهر مشهد است.
یوسفی به سه رویکرد هویت، دستاورد و نگاه به آینده در این جشنواره اشاره کرد و افزود: نگاه ویژه به شاخصهای هویتی(دینی، فرهنگی، تاریخی، اجتماعی و...) شهر مشهد در یک قرن اخیر، بازنمایی دستاوردهای شاخص فردی و اجتماعی، ارائه تصویری مطلوب از آینده شهر مشهد در قرن پیش رو به بخش نگاه به آینده از مولفههای اصلی این رویداد شهری است.
وی اظهار کرد: محورهای تولید آثار در بخش هویت به موضوعاتی مانند امام رضا(ع)، ظرفیتهای هویت دینی، آیینها، مراسمهای بومی شهر مشهد، رویدادها، وقایع و رخدادهای مهم و اثرگذار در شهر میپردازد. در بخش تولید آثار در حوزه دستاورد نیز به شخصیتهای برجسته شهر اعم از تولید اثر یا محصول تا کسب عناوین و افتخارات، دستاوردهای سازمانی و نهادی در کسب عناوین و رتبههای برتر در سطح ملی و بینالملل، دستاوردهای اجتماعی مردم مشهد در زمینههای اجتماعی، فرهنگی و علمی در یک قرن اخیر خواهیم پرداخت.
معاون فرهنگی و هنری سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری اضافه کرد: محورهای تولید آثار در بخش نگاه به آینده شامل موضوعات شهری جهانی با محوریت امام رضا(ع) و ظرفیتهای معنوی، پایتخت فرهنگ دینی و سرآمدان علمی، شهر میزبان شهروندان خلاق و مشارکت جو و دوستدار محیط زیست است.
بر اساس گزارش پایگاه اطلاعرسانی شهرداری مشهد، یوسفی خاطرنشان کرد: آخرین مهلت ثبتنام و ارسال طرح در بخش اصلی جشنواره تا یکم آبان ماه و در بخش گلستان ۵ مهر ماه تعیین شده است. هنرمندان میتوانند جهت کسب اطلاعات بیشتر به سایت artmashhadevent.ir مراجعه و یا با شماره ۰۵۱۳۸۴۱۳۹۰۰ تماس حاصل کنند.
انتهای پیام