به گزارش ایسنا، در این مراسم، حسین منصوری-مدیر مرکز نوآوری معادن و صنایع معدنی ایران(ایمینو)- اظهار کرد: اکنون در این مرکز، فضا برای فعالیت شش استارتاپ فراهم شده که در زمان حاضر پنج استارتاپ شامل شبیهسازی گمانههای اکتشافی، مدیریت باطلههای معدنی، افزایش بازیابی سیستمهای لیچینگ و بیولیچینگ مس با استفاده از آلاینده های گازی خروجی از دودکش کارخانه ها و ساخت و راهاندازی نخستین سامانه اکتشافات زمینشناسی ژئوفیزیکی (مغناطیسسنجی) هوابرد پهپادی، فعالیت میکنند.
وی افزود: این پنج استارتاپ از میان ۱۵ ایده برگزیده دومین جشنواره اینوماین پس از انجام مصاحبه، حائز شرایط برخورداری از خدمات مرکز نوآوری ایمینو شده و در حال حاضر دوره شکلدهی را تا زمان انعقاد قرارداد قطعی با هدف برخورداری از سایر امتیازات شتابدهی در بخش استارتاپها طی می کنند.
در ادامه خداداد غریبپور- رییس هیات عامل ایمیدرو ( سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران)، ضمن ابراز خرسندی از میزبانی فعالان معدنی کشور، گفت: امروز پنج شرکت استارتآپی مورد حمایت قرار میگیرند و امیدواریم معادن بزرگ از این تکنولوژیها استفاده کنند و بایستی با گسترش فناوری به این مهم دست پیدا کنیم.
وی خاطرنشان کرد: تا به امروز هزاران پایان نامه را مورد حمایت قرار دادهایم اما از امروز جهتدار از آنها حمایت خواهیم کرد. مساله محور شدن پایان نامهها ناپیوستگی بین صنعت و دانشگاه را به راحتی حل میکند. باید نهادهایی تعریف شوند و این موضوع مهم با ساختارسازی حمایت شوند. شرکتها و معادن بزرگ میتوانند یا حمایت از شرکتهای فعال در حوزه فناوری گسترش توان تولید را به همراه داشته باشند.
به عنوان حسن ختام این مراسم، جعفر سرقینی- سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت- با بیان اینکه ''مرکز نوآوری معادن و صنایع معدنی ایران (ایمینو)'' به منزله فراخوان دائمی ایدههای نو در بخش معدن خواهد بود گفت: این سازمان همواره از نوآوران در بخش معدن و صنایع معدنی استقبال میکند و از حرکتهای این عرصه استقبال همیشگی خواهد داشت؛ این فراخوان بهگونهای است که تاریخ انقضایی نخواهد شد.
وی ضمن اشاره به اینکه پیش از این نیز بخش معدن وصنایع معدنی ایران با تحقیقات و نوآوری بیگانه نبوده، اما کم رنگ بوده است؛ یادآور شد: تبصره ١٠ که در مجلس نهم شورای اسلامی به همت جناب اسماعیلی به ماده ١۴ که موضوع استارت آپها مربوط و برای حرکت معدن به جهت تحقیق و نوآوریها گنجانده شد، با هزینه دولت بوده و دولت هم برای حمایت از این امر، از حقوق دولتی معادن برای فعالیت تحقیقاتی را اجرایی ساخت.
سرپرست وزارت صمت تاکید کرد: همانگونه که به کمیت تولید توجه میشود، کیفیت هم باید مورد تاکید باشد و باید میزان مصارف واحدهای تولید کاسته شود. درست است که معدن همچنان بسیار جای کار وجود دارد اما همانگونه که به دفعات هم اعلام کردیم باید قدری هم به کیفیت پرداخته و راندمان و بهرهمندی معادن را بالا ببریم. در کنار تلاش برای افزایش کمیتها به افزایش کیفیت هم توجه صورت گیرد؛ وزارت صمت نیز حمایتهای خود را دریغ نخواهد کرد.
سرقینی ابراز امیدواری کرد: شرایط امروز کشور سبب شد که مساله رشد بازدهی و بهرهوری بیش از پیش مورد توجه شده و این موضوع به عنوان یک ضرورت در دستور کار قرار گیرد.
وی ضمن تاکید براینکه بخش معدن کشور علاوه بر اینکه قابلیت تامین نیاز جامعه و صنایع کشور را داشته باشد؛ گفت همانگونه که در سالهای اخیر مشهود است، توانسته رویکرد صادراتی هم داشته باشد. امروز تولید نیازمند اقدامات فناورانه است و اکنون با شکلگیری ایمینو آشکار است که همه از جمله معاونت علمی ریاست جمهوری، وزارت صمت، سازمان ایمیدرو و تولیدکنندگان بزرگ پشتیبان این حرکت هستند که نشان از ضرورت آن دارد.
انتهای پیام