به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز، چو چونینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین امروز(دوشنبه) در توییتی نوشت: چین روند صدور ویزا برای برخی خبرنگاران آمریکایی را ادامه میدهیم از جمله درخواست خبرنگار سی ان ان، خبرنگاران شامل این روند میتوانند به زندگی و کار در چین بدون مشکل ادامه دهند.
سی ان ان و وال استریت ژورنال گفته بودند که خبرنگاران آنها مجوزهایی برای ادامه کار در چین با روادیدهای باطل شده دریافت کردهاند.
پیش از این گزارش شده بود که چین به تلافی اقداماتی که واشنگتن علیه تعدادی از خبرنگاران چینی مشغول به کار در این کشور انجام داده از تمدید کامل مجوز خبرنگاری تعدادی از خبرنگاران رسانههای آمریکایی خودداری کرده است.
شبکه سی ان ان در مطلبی در پایگاه اینترنتی خود اعلام داشت، دیوید کالور، خبرنگار بخش چین در این رسانه جزو آنهایی بوده که به هنگام درخواست تمدید مجوز کار مطبوعاتی صادر شده از سوی وزارت خارجه، با این محدودیت جدید مواجه شده است.
سی ان ان نوشت، این خبرنگار نامهای به جای کارت خبرنگاری یک ساله معمول دریافت کرده که صرفا به او اجازه ادامه کار خبرنگاری را برای دو ماه آینده میدهد. با این حال مقامها به او گفتهاند که این محدودیت ارتباطی با کار خبرنگاری او ندارد بلکه صرفا یک تدبیر تلافی جویانه در پاسخ به اقدامات دولت ترامپ در قبال رسانههای چینی است.
وزارت امور خارجه چین تاکنون پاسخی به این گزارش نداده است.
سی ان ان و نیویورک تایمز گزارش کردند که چند رسانه آمریکایی دیگر هم هدف این محدودیت اعمال شده از چین قرار گرفتهاند. این اقدام چین بعد از آن مطرح میشود که آمریکا برای تعداد شهروندان چینی که میتوانند از سوی برخی رسانههای چینی استخدام شوند، سقف تعیین کرده و این تعداد را ۱۰۰ نفر اعلام و برای آنها صرفا روادید ۹۰ روزه اعمال کرده است.
چین نخستین بار در پاسخ به اقدامات آمریکا در ماه مارس خبرنگاران نیویورک تایمز، وال استریت ژورنال و واشنگتن پست را اخراج کرد. کسانی که اخراج شدند هم شامل شهروندان آمریکایی و هم شامل شهروندان غیرآمریکایی میشدند. مقامهای آمریکایی شکایت کرده بودند خبرنگاران چینی که برای رسانههای دولتی این کشور کار می کنند بیشتر از آنکه خبرنگاران واقعی باشند به عنوان عوامل پروپاگاندا و ماموران حزب کمونیست کار می کنند. آمریکا همچنین از این رسانهها خواسته همچون کنسولگریها و سفارتخانهها به عنوان موجودیتهای خارجی هویتشان را در آمریکا ثبت کنند.
انتهای پیام