برداشت خاویار گیاهی از اراضی کشاورزی سلطانیه

با توجه به کمبود آب در حوزه کشاورزی کشت کینوا یا خاویار گیاهی که از مصرف آبی کمی برخوردار است، می‌تواند مورد توجه کشاورزان قرار گیرد.

چند سالی است که موضوع کم‌آبی به یکی از چالش‌های بزرگ در کشور تبدیل شده، موضوعی که همه بخش‌های کشور از صنعت گرفته تا کشاورزی را با چالش جدی مواجه کرده است. بی‌شک یکی از بخش‌هایی که بیشترین میزان مصرف آب در کشورمان را به خود اختصاص داده، کشاورزی است. حوزه‌ای که درست مدیریت نشدن منابع آبی در آن زنگ خطر کمبود آب و خشکسالی را در کشور به صدا درآورده است.

مصرف بالای آب در این حوزه طی سال‌های اخیر به یکی از دغدغه‌ای اصلی برنامه‌ریزان تبدیل شده است؛ به‌ گونه‌ای که برنامه‌ریزی‌های متعددی برای مدیریت درست منابع آبی در بخش کشاورزی انجام شده که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به اعطای تسهیلات بلاعوض برای تجهیز اراضی کشاورزی به روش‌های نوین آبیاری و ساماندهی و مسلوب‌المنفعه کردن چاه‌های آب غیرمجاز اشاره کرد. شیوه کشاورزی در بسیاری از نقاط کشور و در بسیاری از مراحل از کاشت گرفته تا آبیاری و برداشت به روش سنتی است که این امر نیز به نوبه خود نقش تاثیرگذاری در افزایش مصرف آب دارد.

یکی از گام‌هایی که طی سال‌های اخیر برای مدیریت صحیح منابع آبی در کشور مورد توجه جدی برنامه‌ریزان قرار گرفته، تغییر الگوی کشت و حرکت به سمت کاشت محصولات با نیاز آبی کم و سوددهی بالا است. هر چند در برخی از مواقع شاهد مقاومت برخی از کشاورزان هستیم اما کشاورزانی هم وجود دارند که با مطالعه وارد این گود شده و علاوه بر کاهش میزان مصرف آب و افزایش ارزش‌افزوده ارزآوری را برای کشور به ارمغان‌ می‌آورند.

یکی از محصولاتی که در شهرستان سلطانیه مورد توجه کشاورزان قرار گرفته و داری مصرف آبی کم است، گیاه کینوا  است. کینوا یا خاویار گیاهی، دانه‌های خوراکی تازه وارد به بازار ایران است که شکل گیاهی آن همانند اسفناج و روش پخت آن نیز همانند غلات است که بنا به گفته کارشناس زراعت جهادکشاورزی سلطانیه، امسال کشاورزان این منطقه ۱.۵ هکتار کینوا کشت کرده‌اند و از کشت خود راضی هستند.

پروتئین بالا، فیبر بالا، کنترل قند خون، کمک به لاغری و کاهش وزن از جمله خصوصیت‌های کینواست که این گیاه را به عنوان محصولی با ارزش در بازار مطرح کرده است. کینوا نسبت به محصولات مشابه نیاز به یک پنجم آبیاری دارد و دانه‌های خوراکی آن خاصیت شویندگی طبیعی دارد. همچنین این گیاه از معدود گیاهان خوراکی است که همه ۹ آمینو اسید ضروری بدن را دارد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۶ شهریور ۱۳۹۹ / ۱۱:۴۰
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 99061611517
  • خبرنگار : 50163