مدیرکل نوسازی مدارس قزوین:

با کمک یکدیگر آجر به آجر مدرسه بسازیم

مدیرکل نوسازی مدارس استان قزوین گفت: پویش مردمی آجر به آجر، پویش برای مشارکت همگانی در ساخت مدرسه است، این پویش مسئولیت‌پذیری اجتماعی است که کمک‌های مردمی را برای روزهای بحران تمرین می‌کنیم تا در صورت بروز مشکلات اجتماعی همه این مسئولیت‌پذیری را داشته باشیم.

عسگرعلی جوانبخت در نشست خبری که امروز ۱۵ شهریور در سازمان نوسازی مدارس استان قزوین برگزار شد، با اشاره به پویش مردمی آجر به آجر تصریح کرد: در طرح پویش مردمی آجر به آجر همه می‌توانند خیر شوند و خیرین به هراندازه که در توان دارند حتی به‌اندازه خرید یک آجر می‌توانند در مدرسه‌سازی سهیم شوند.

وی افزود: درگذشته راه‌هایی برای جذب خیرین وجود داشت و از روش سنتی استفاده می‌کردیم اما امروز به مشارکت خرد روی آوردیم و امیدواریم پویش آجر به آجر بتواند نقش مؤثری در جذب مشارکت‌های مردمی در امر ساخت‌وساز داشته باشد.

مدیرکل نوسازی مدارس استان قزوین اظهار کرد: بیش از ساخت مدرسه؛ فرهنگ ایثار و فداکاری برای ما اهمیت دارد و برازنده جامعه اسلامی ما نیست که در کل استان تنها ۳۰۰ خیر داشته باشیم با توجه به جمعیت استان انتظار داریم مشارکت در کار خیر بیش از این باشد بنابراین ترویج فرهنگ خیر برای ما مهم است.

وی خاطرنشان کرد: جامعه هدف ما دانش آموزان هستند و اگر می‌خواهیم انسان‌ساز باشیم بهتر است مدرسه بسازیم، ایجاد فضای فیزیکی مدرسه به معنای ایجاد فضای اجتماعی، علمی و مذهبی است به همین دلیل مدرسه اساس سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش قرارگرفته است.

جوانبخت بیان کرد: اگر جامعه ما این فرهنگ را دنبال کنند شاهد رشد و نمو آموزش‌وپرورش خواهیم بود، باید همه اقشار جامعه اعم از دانش آموزان، کارکنان و حتی کسبه در این طرح مشارکت کنند و از آموزش‌وپرورش می‌خواهیم طرح آجر به آجر را در مدارس تبلیغ کنند، همچنین تعامل همه‌جانبه از سوی همه دستگاه‌ها برای اجرایی شدن طرح نیاز است.

وی یادآور شد: ما باید زمینه آموزشی را برای همه دانش آموزان فراهم کنیم و طرح تحولی آجر به آجر یک مانور مسئولیت‌پذیری اجتماعی است که کمک‌های مردمی را برای روزهای بحران تمرین می‌کنیم تا در صورت بروز مشکلات اجتماعی همه این مسئولیت‌پذیری را داشته باشیم، پویش مردمی آجر به آجر، پویش برای مشارکت همگانی در ساخت مدرسه است.

بخشندگی دل بزرگ می‌خواهد نه توان مالی

مدیرکل نوسازی مدارس استان قزوین یادآور شد: بخشندگی دل بزرگ می‌خواهد نه توان مالی، بنابراین نیاز به توانایی مالی نیست و از همه اقشار جامعه و هم استانی‌های محترم می‌خواهیم که سخاوتمندانه در پویش آجر به آجر جهت مدرسه‌سازی شرکت کنند و کمک‌های نقدی خود را به شماره کارت ۸۵۶۴- ۷۸۸۶- ۳۳۷۳- ۶۱۰۴ و شماره‌حساب بانک ملت: ۳۳۳۳۱۴۴۱۱۷ و شماره‌حساب بانک ملی ۰۱۴۴۱۱۴۴۱۱۰۰۳ واریز کنند.

وی تصریح کرد: هم‌اکنون در شهرک‌های اقماری ازجمله اقبالیه، شریف‌آباد، بیدستان ۲۰ پروژه ساخت مدرسه نیاز داریم و حدود ۱۰ پروژه در مناطق سرتک، پونک و ولایت، ۵ پروژه در ملاصدرای غربی و شرقی، ۲ پروژه در شهرک ولایت نیاز داریم و درنهایت می‌توان گفت ما به ۷۵ واحد آموزشی و ۱۱۲۵ کلاس درس بااعتبار ۴۵۰ میلیارد تومان در سطح استان نیاز داریم.

جوانبخت یادآور شد: در حال حاضر ساخت هر مدرسه ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان نیاز دارد، ۱۱۸۶ کلاس درس نیاز به تخریب و بازسازی بااعتبار ۴۷۰ میلیارد تومان دارد، ۱۲۹۴ کلاس درس نیاز به مقاوم‌سازی دارد که برای این کار ۱۵۵ میلیارد تومان نیاز داریم و به طور کلی هم‌اکنون ۲۳ درصد از مدارس ما به تخریب و بازسازی نیاز دارند.

وی خاطرنشان شد: از سال ۱۳۹۲ تاکنون ۲۷۳ مدرسه و ۱۶۶۷ کلاس درس جدید در استان قزوین ساخته‌شده است، با ساخته‌شدن این مدارس و کلاس‌های درس ۲۵۰ هزار مترمربع به فضای آموزشی استان قزوین اضافه‌شده است.

مدیرکل نوسازی مدارس استان قزوین در ادامه با اشاره به مدارس غیردولتی بیان کرد: ۲۵۹ واحد آموزشی داریم که در حال حاضر می‌توان گفت ۷۴ درصد واحدهای غیردولتی استیجاری، ۵/۱۹ درصد خریداری و ۶ و نیم درصد احداثی است، در حال حاضر ۲۱ هزار دانش‌آموز در مدارس غیردولتی درس می‌خوانند که از این میان ۵۰ درصد مدارس مقاوم هستند که زیبنده استان قزوین نیست.

وی بیان کرد: در خصوص وضعیت گرمایشی مدارس نیز استان قزوین پیشرو بوده و کارهای خوبی رقم‌زده است؛ تاکنون ۴۷۵۶ کلاس درس را استانداردسازی گرمایشی انجام دادیم و ۱۱۸۰ کلاس درس باقی‌مانده است و امیدواریم تا سال آینده تمام شود.

جوانبخت با اشاره به مسکن مهر شهرک مهرگان یادآور شد: در این شهرک به ۷۳۳ کلاس درس نیاز دارد، درواقع در مهرگان ۶۱ پروژه نیاز داریم که ۱۸ پروژه آن ساخته‌شده و ۵ پروژه در حال ساختند، البته هم‌اکنون ظرفیت کافی وجود دارد و همچنین ۳ هزار صندلی خالی داریم.

وی بیان کرد: از هفته اول دولت تا پایان سال ۳۰ پروژه شامل ۲۸ مدرسه و دو سالن ورزشی در نظر داریم اجرا کنیم، ۱۱۷ میلیارد تومان اعتبار کلی نیاز است که ۶۴ میلیارد تومان دولت هزینه کرده است و ۵۳ میلیارد تومان را خیرین تقبل کردند که نشان از افزایش مشارکت خیرین نسبت به سال‌های گذشته دارد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۵ شهریور ۱۳۹۹ / ۱۶:۰۴
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 99061511000
  • خبرنگار :