به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی، در این گزارش سرویس تحقیقاتی کنگره آمده است: با وجود افزایش تعداد سوانح، استفاده از سلاحهای شیمیایی دو دهه بعد از آنکه جامعه بینالمللی تصمیم گرفت تحت "کنوانسیون سلاحهای شیمیایی ۱۹۹۷" استفاده از
آنها را ممنوع کند، به یک نگرانی بینالمللی فزاینده تبدیل شده است.
این گزارش پس از آن منتشر شد که آلمان تأیید کرد یک عامل اعصاب ساخت شوروی به نام "نوویچوک"، در تلاشی ناکام برای ترور الکسی ناوالنی، چهره مخالف روس، مورد استفاده قرار گرفته است.
گزارش فوق همچنین کره شمالی را در فهرست کشورها و گروههایی آورده که از تسلیحات شیمیایی استفاده کردهاند.
یک زن ویتنامی و یک زن اندونزیایی، در فوریه ۲۰۱۷ در فرودگاه بینالمللی کوآلالامپوربه خاطر کشتن "کیم جانگ-نام"، برادر ناتنی طرد شده کیم جونگ-اون، رهبر کره شمالی با استفاده از سلاح شیمیایی ممنوع عامل اعصاب ویایکس، دستگیر شدند.
آنها مدعی شدند که به سادگی توسط عوامل کره شمالی برای انجام این عمل استخدام شده بودند.
بر اساس این گزارش، وزارت خارجه آمریکا مشخص کرد که دولت کره شمالی دستور حمله ویایکس سال ۲۰۱۷ در فرودگاه مالزی را صادر کرده بود.
اوایل روز جمعه نیز وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد "استفن بیگان"، معاون وزیر خارجه نیز در دیداری با "آناتولی آنتونوف"، سفیر روسیه در واشنگتن، نسبت به یافته آلمان مبنی بر اینکه ناوالنی، رهبر اپوزیسیون روس توسط یک عامل اعصاب مسموم شده، ابراز نگرانی شدید کرده است.
وزارت خارجه آمریکا در بیانیهای مطبوعاتی اعلام کرد: بیگان یادآور شده که استفاده از این سلاح شیمیایی از سوی روسیه، نقض روشن تعهدات این کشور تحت کنوانسیون سلاحهای شیمیایی است.
سرویس تحقیقاتی کنگره آمریکا یادآور شد که موارد اخیر مربوط به استفاده از سلاحهای شیمیایی ممنوع، ممکن است نشاندهنده نیاز به تلاشهای بیشتر برای جلوگیری از استفادههای آتی از چنین موادی است.
در این گزارش آمده، "کنگره ممکن است بخواهد بهترین پاسخ به استفاده از سلاحهای شیمیایی را مورد بررسی قرار دهد، از جمله اینکه چگونه از استفادههای آتی ممانعت به عمل آید و اینکه آیا نیروهای آمریکا به قدر کافی مورد حفاظت هستند یا خیر. "
و همچنین میافزاید: "کنگره ممکن است این را نیز مورد بررسی قرار دهد که آیا سازمان منع سلاحهای شیمیایی، از منابع کافی برای تحقیقات برخوردار است، و همچنین ممکن است موفقیت تلاشها برای محدود کردن تکثیر مواد و فناوری مربوط به سلاحهای شیمیایی، مانند ممنوعیت، تحریمهای بینالمللی و برنامههای کمکی کنترل صادرات را مورد ارزیابی قرار دهد."
انتهای پیام