به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، مدتی است که از گاز ازن با قابلیت کشتن باکتری، برای کمک به ترمیم زخمهای مزمن مانند زخمهای پوستی ناشی از دیابت استفاده میشود. شاید این روش درمان، به لطف یک سیستم پوشیدنی جدید بتواند بسیار کارآمدتر و موثرتر باشد.
بیمارانی که از روش ازندرمانی استفاده میکنند، معمولا باید به مراکز درمانی خاصی بروند تا زخمهای مقاوم در برابر آنتیبیوتیک آنها توسط افراد آموزش دیده درمان شود. رفتن به این مراکز درمانی که شاید با محل زندگی بیماران فاصله زیادی داشته باشد، برای آنها دشوار است و به زمان زیادی نیاز دارد.
پژوهشگران "دانشگاه پردو" (Purdue University) آمریکا به سرپرستی "رحیم رحیمی" (Rahim Rahimi)، دانشمند ایرانی این دانشگاه، در بررسی جدیدی تلاش کردهاند تا این محدودیتها را از بین ببرند.
این گروه پژوهشی، نخستین نمونه از یک سیستم پوشیدنی قابل حمل را ارائه دادهاند که میتواند به برطرف کردن این مشکلات کمک کند. این سیستم، یک برچسب را شامل میشود که به صورت موقت روی زخم میچسبد و با کمک یک شلنگ سیلیکونی، به یک ابزار فشرده با قابلیت تولید گاز ازن متصل میشود. این ابزار با باتری کار میکند و به کمربند بیمار بسته میشود.
رحیمی گفت: گاز ازن با کمک این سیستم، به زخم روی سطح پوست میرسد و روش هدفمندی برای ترمیم زخم ارائه میدهد. ابزاری که ما ابداع کردهایم، کوچک است و بیماران میتوانند به راحتی از آن در خانه استفاده کنند.
پژوهشگران اکنون در حال برنامهریزی برای آزمایشهای حیوانی هستند و قصد دارند پس از آن، آزمایش روی انسانها را نیز آغاز کنند.
این پژوهش، در مجله "Frontiers in Bioengineering and Biotechnology" به چاپ رسید.
انتهای پیام