پاسخ شهرداری شهر قدس به انتقادات محیط زیست درباره مدیریت پسماند این شهر

معاون خدمات شهری شهرداری شهرقدس به انتقادات محیط زیست استان تهران مبنی بر ناکارامدی سیستم مدیریت پسماند در این شهر پاسخ داد و علت انباشت زباله در سکوی میانی این شهرستان را تشریح کرد.

حمید کاظمی صیاد در گفت و گو با ایسنا، گفت: زباله ها در شهر قدس به دو شکل در شبانه روز جمع آوری می شود؛ نخست بخشی که به روش سنتی از درب منازل شهروندان جمع آوری می شود که این کار از ساعت ۲۱ تا صبح صورت می گیرد و بخش دوم هم جمع آوری و انتقال زباله به سکوی میانی از باکس های مکانیزه است.


انتقال تمامی زباله های شهرهای غرب استان تهران به گود اخترآباد

وی افزود: در شهر قدس مرکز بازیافت و یا تفکیک زباله وجود ندارد و تمامی شهرهای غرب استان تهران همگی زباله های خود را به گود اخترآباد منتقل می کنند. در آنجا تخلیه و کار تفکیک انجام می شود؛ در حقیقت تمام شهرها با این گود قرارداد دارند که مدیریت آن برعهده سازمان مدیریت پسماند صفادشت است.

وی ادامه داد: به این ترتیب در شهر قدس زباله ها از سطح شهر جمع آوری و به سکوی مکانیزه میانی منتقل می شود و از آنجا به وسیله تریلی ها با استانداردهای کامل و به روز به گود اخترآباد منتقل می شوند و در این پروسه هیچگونه تفکیک و بازیافتی انجام نمی شود البته بنا داریم این کار را انجام دهیم اما هنوز این اقدام به سرانجام نرسیده است.

معاون خدمات شهری شهرداری شهر قدس در بخش دیگری از صحبت های خود به بازدید مدیرکل محیط زیست استان تهران از سکوی میانی زباله این شهر و انتقادات مطروحه اشاره کرد و افزود: در روز بازدید یکی از سیم تریلی های ما خراب شده بود و نیاز به تعمیر داشت این کار و جایگزینی سیم تریلی دیگر ممکن است حدود ۳ ساعت زمانبر باشد و در این مدت شاید به اندازه یک تریلی زباله باقی بماند که در همین زمان بازدید مدیرکل اتفاق می افتد.

وی با بیان اینکه بازدید مدیرکل محیط زیست استان تهران تنها از یک نقطه شهر یعنی سکوی میانی صورت گرفت و نمی توان آن را به کل شهر تعمیم داد، عنوان کرد که این آمادگی در شهرداری شهر قدس به طور کامل وجود داشته و دارد تا پاسخگویی و تشریح روند کار انجام شود، هرچند مدیر اداره پسماند شهرقدس در هنگام بازدید در محل بوده و علت انباشت زباله درپی خرابی سیم تریلی را تشریح کرده است.

وی ادامه داد: اما نکته دوم اینکه باهماهنگی انجام شده با پلیس راهور باتوجه به داشتن استانداردهای کامل و مکانیزه بودن سیم تریلرها و همچنین داشتن مخازن شیرابه، امکان تردد آنها در روز نیز برای حمل زباله فراهم است لذا در شرایط خرابی سیم تریلی پس از جایگزینی زباله ها در هر ساعتی از شبانه روز به گود اخترآباد منتقل می شوند و برای شب بعد در محل باقی نمی مانند. این در حالیست که مستندات زمان انتقال زباله های مورد بازدید مدیرکل محیط زیست نیز موجود است.

وی تاکید کرد: این زباله ها تنها در یک نقطه و آن هم در سکوی میانی بوده و در شهر هیچ زباله ای نبوده و اصلا امکان باقی ماندن زباله در شهر نیست؛ زباله های سکوی میانی در هنگام خرابی سیم تریلی در همان روز منتقل شده است.

به گفته وی، طرح جامع مدیریت پسماند شهرستانهای استان تهران در استانداری درحال تدوین است لذا تا تدوین آن، تمام شهرهای غرب استان تهران به همین شکلی که شهرقدس کار می کند عمل می کنند.

کاظمی ادامه داد: در قرارداد ما با گود اخترآباد تاکید شده ما نباید فعالیتی در تفکیک زباله داشته باشیم و این کار ممنوع و مستندات آن نیز موجود است لذا مسئولیتی در این زمینه نداریم؛ در حوزه جمع آوری نیز در دوره جدید مدیریت شهری تدبیر بر این بود که کار برون سپاری شود که در همین راستا در سال اول دوره جدید از دو منطقه شهر قدس منطقه ۲ به صورت ۱۰۰ درصدی امورات خدمات شهری به پیمانکار سپرده شد. امسال هم امورات خدمات شهری شامل رفت و روب و جمع آوری زباله ها به صورت ۱۰۰ درصدی در منطقه یک به پیمانکار واگذار شد.

وی تصریح کرد: حتی حمل زباله ها از سکوی میانی تا گود اخترآباد نیز به بخش خصوصی واگذار شده است و تمامی تجهیزات برای انجام این اقدامات مکانیزه و دارای استانداردهای روز هستند.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱۳ شهریور ۱۳۹۹ / ۱۲:۱۶
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 99061309587
  • خبرنگار : 71505