«عباسعلی دانافر» در خصوص بازگشایی مدارس استان یزد و شیوه آموزشی آنها در زمان شیوع کرونا، در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، ضمن اعلام آمادگی اداره کل آموزش و پرورش یزد برای اجرای کامل شیوهنامه ابلاغی از سوی وزارت آموزش و پرورش، اظهار کرد: این بازگشایی به معنای توانایی حضور فیزیکی دانشآموزان در مدرسه نیست چرا که شرایط قرمز به هیچ وجه دانشآموزان در مدرسه حضور پیدا نمیکنند، ولی آمادگی لازم در هر سه وضعیت برای آموزش در استان یزد وجود دارد.
وی برنامهریزی برای شیوههای آموزشی آفلاین و بستههای درسی مختلف را از جمله اقدامات انجام شده و در دستور کار آموزش و پرورش یزد دانست و افزود: مشکل نداشتن اینترنت و سخت افزارهایی نظیر موبایل و کامپیوتر برای آموزش مجازی دانشآموزان جهانی است و طبق آمارهای بدست آمده، ۵۰ درصد دانشآموزان جهان فاقد سختافزار لازم هستند.
مدیرکل آموزش و پرورش یزد با بیان اینکه تمام محدوده این استان در پوشش اینترنت قرار دارد، گفت: امکانهای فراوانی برای آموزش آفلاین در استان یزد فراهم شده است.
لزوم اجرای شیوهنامه آموزشی مدارس با مشارکت خانوادهها
«سعیده بهادرزاده» معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش یزد نیز، در خصوص بازگشایی مدارس، اظهار کرد: طبق اعلام رسمی و بنا بر ابلاغ وزارت آموزش و پرورش، قرار است تمام مدارس استان یزد از ۱۵ شهریورماه فعالیت آموزشی خود را متناسب با شرایط هر شهرستان آغاز کنند.
وی با بیان اینکه برنامهریزی آموزشی برای سه وضعیت قرمز، زرد و سفید کرونایی در استان انجام شده است، افزود: با توجه به شرایط کنونی شیوع کرونا در استان یزد به نظر میرسد آغاز سال تحصیلی جدید با وضعیت قرمز خواهد بود.
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش یزد در ادامه با اشاره به ضرورت برنامهریزی آموزشی برای دانشآموزان تمام مقاطع تحصیلی، گفت: همه دانشآموزان با هر شرایطی که هستند باید از نعمت تحصیل برخوردار شده و تحت آموزش مستمر قرار گیرند.
بهادرزاده در خصوص شیوه آموزش مجازی نیز با بیان اینکه آموزشهای درسی برنامهریزی شده، صرفا مجازی نیستند، تصریح کرد: اگر دانشآموزی نمیتواند سختافزار در اختیار داشته باشد و یا اینکه پدر و مادر هر دو شاغل هستند و نمیتوانند در زمان مقرر آنلاین باشند، باید از ظرفیت برنامههای تلوزیونی و یا بستههای آموزشی تهیه شده استفاده کنند.
این مسئول تهیه جزوههای آموزشی، پاورپوینت، درسنامههای مکتوب و همچنین تهیه سیدیهایی آموزشی را از جمله اقدامات انجام شده برای آموزش دانشآموزان مقاطع تحصیلی مختلف دانست و بیان کرد: این ظرفیت آموزشی با همکاری مستمر سرگروههای آموزش و راهوران آموزشی در تمام مدارس استان یزد انجام شده است.
وی تأکید کرد: طبق هماهنگیهای انجام شده مقرر است که تمام دانشآموزان در شرایط سفید حضور فیزیکی داشته باشند، ولی این حضور به معنای عدم وجود کرونا نیست زیرا دانشآموزان با تعداد کمتر ولی در شیفتهای متفاوت در مدرسه حضور میابند.
معاون آموزش و پرورش یزد در ادامه با بیان اینکه در وضعیت زرد شرایط حضور دانشآموزان ۵۰ درصدی خواهد بود، خاطرنشان کرد: بخش اعظم فرآیند آموزشی در زمان شیوع کرونا غیر حضوری بوده و در این خصوص شورای مدارس که با عضویت نماینده اولیاء تشکیل میشود تصمیمگیری خواهند کرد.
وی با بیان اینکه در وضعیت قرمز تمام آموزش به صورت مجازی انجام میشود، اظهار کرد: والدین هر پیشنهاد و یا انتقادی در رابطه با برگزاری کلاسها و درسآموزی دانشآموزان داشته باشند میتوانند آن را با شورای دانشآموزی در میان گذاشته و در نهایت براساس شرایط خانوادهها و تعداد دانشآموزان تصمیمگیری انجام شود.
برگزاری دوره آموزشی ویژه والدین دانشآموزان پایه اول در یزد
بهادرزاده مشارکت خانوادهها با آموزش و پرورش را موثرترین راهکار حمایتی برای تقویت دانشآموزان در شرایط کرونایی دانست و بیان کرد: همکاری مستمر والدین یکی از مهمترین محورهای تعیین شده در سند تحول بنیادین است.
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش یزد در بخش دیگری از سخنان خود توجه ویژه به مقوله آموزش دانشآموزان پایه اول را حائز اهمیت عنوان کرد و افزود: در این شرایط اولیاء به ویژه اولیای کودکان پایه اول باید خودشان قبل از فرزندانشان آموزش ببیند تا بتوانند کودکان را در این راستا هدایت کنند.
وی برنامهریزی برای آموزش خانواده دانشآموزان پایه اول را از دیگر اقدامات انجام شده و در دستور کار آموزش و پرورش یزد دانست و بیان کرد: آموزش خواندن و نوشتن برای پایه اول امری بسیار دشوار است و علاوه بر تدریس دروس، آموزشهای عملی مانند دستورزی و خط آموزی لازم است.
بهادرزاده در ادامه ارتقاء ظرفیت برنامه شبکه «شاد» را از دیگر اقدامات انجام شده برای آموزش دانشآموزان در شرایط کرونایی دانست و بیان کرد: نسخه جدید این برنامه شامل امکانات بیشتر و بهینهتری است و میتوان آن را روی برخی از تلویزیونهای خانوادگی نیز نصب کرد.
وی در مورد زمان برگزاری کلاسهای مجازی نیز گفت: زمان برگزاری کلاسهای آنلاین نیز به عهده شورای دانشآموزی گذاشته شده و هر مدرسه میتواند متناسبت با شرایط دانشآموزان خود و بعد از کسب تکلیف از والدین، با در نظر گرفتن اکثریت آراء زمان کلاسهای آنلاین خود را تنظیم و برنامهریزی کند.
وی با بیان اینکه حضور تمام کادر آموزشی در مدارس حتی در زمان وضعیت قرمز کرونایی ضروری است، بیان کرد: از جمله مزایای حضور فیزیکی کادر اجرایی مدرسه این است که، اگر معلمی شرایط تدریس در خانه و یا استفاده از اینترنت را نداشته باشد بتواند از امکانات ومحیط مدرسه برای تدریس مجازی استفاده کند.
این مسئول خاطرنشان کرد: معلمان در شرایط قرمز برای حضور در مدرسه الزامی ندارند ولی استمرار در تدریس اولویت آموزش و پرورش در آموزش آنلاین است.
بهادرزاده با بیان اینکه سیستم آموزشی جدید حذف نخواهد شد و از سیستم نوین به سیستم سنتی قدیم بر نمیگردیم، تصریح کرد: شیوه آموزش آنلاین یکی از رایجترین شیوههای آموزشی در بسیاری از کشورهای جهان است و اگر ایران بخواهد نظام آموزشی خود را متناسب با شیوههای نوین آموزشی تطبیق دهد باید خود را در این حوزه قوی و زیرساختهای لازم را بیش از پیش محیا سازد.
وی در پایان نگرانی برخی از والدین در خصوص شیوع کرونا در مدارس را بجا دانست و تأکید کرد: خانواده ها باید بدانند که تأمین سلامت فردی دانشآموزان اولویت اول نظام آموزشی در آموزش و پرورش است و هیچ جای نگرانی نیست.
بهادرزاده با بیان اینکه متأسفانه برخی نگرانی های بی مورد باعث شده که بسیاری از والدین برای ثبتنام کودکشان به مدرسه اقدام نکنند، گفت: از آنجایی که زمان باقی ماندن کرونا پیش بینی نشده و نباید ثبتنام کودکان را به تاخیر انداخت، پیشنهاد میکنیم هر چه سریعتر نسبت به ثبتنام دانش آموزان در پایه تحصیلی مختلف اقدام شود.
این مسئول با بیان اینکه در حال حاضر سه هزار دانشآموز هنوز برای سال تحصیلی جدید ثبتنام نکردهاند، بیان کرد: آموزش و پرورش همچنان آماده ثبتنام دانشآموزان است.
وی در پایان خاطر نشان کرد: امنیت روحی، روانی و سلامت کودک در اولویت است و پس از آن تدریس در اولویت قرار میگیرد و برای کودکان پایه اول نیز فیلمهای آموزشی درحال تهیه است که به صورت شاد و موزیکال است تا کودک با آن ارتباط بهتری بگیرد و زودتر با سواد آموزی آشنایی پیدا کنند.
انتهای پیام