پروژه بزرگ بیمارستان ولیعصر اراک به عنوان یک مرکز درمانی بسیار مهم برای اراک، استان مرکزی و حتی استان های همسایه، مدتهاست که در حال اجراست.
این پروژه فراز و نشیب بسیار دیده و مسئولان بسیاری را به خود دیده است که برای بازدید از او آمده اند، با وعده های فراوان برای به ثمر نشستنش، اما هیچگاه روند پیشرفتش متناسب با اهمیتش نبوده است.
در چند ماهه اخیر که کرونا در دنیا و ایران شایع شده، جای خالی این بیمارستان در میان زیرساخت های درمانی استان مرکزی بیش از پیش به چشم می خورد، این پروژه از ابتدا با مشکلات مالی بسیار روبرو بود، البته در طول این سال ها تزریق های متعددی به آن صورت گرفت و قرار شد پس از ساخت توسط وزارت بهداشت تجهیز شود، اما همچنان مشکل مالی بزرگترین مشکل این پروژه بود، تا اینکه ۲۰ خردادماه امسال رئیس سازمان مدیریت استان مرکزی اعلام کرد که در جلسه ای که هفته گذشته با رییس سازمان برنامه و بودجه داشته، بر اختصاص کامل بودجه برای افتتاح این پروژه تاکید و مقرر شده است که هر میزان اعتباری که پروژه بیمارستان حضرت ولیعصر(عج) اراک لازم است، پرداخت شود.
وی اظهار کرد: این بیمارستان تا خرداد سال ۱۴۰۰ با تزریق اعتبارات باقیمانده، افتتاح خواهد شد.
۲۲ خرداد نیز استاندار مرکزی با بیان اینکه وزیر بهداشت در سال گذشته برای تجهیز بیمارستان ولیعصر اراک قول داده بود ۴۳ میلیارد تومان اختصاص دهد، گفت: این اعتبار در حال حاضر تامین شده است و پس از تکمیل ساخت و ساز بیمارستان، برای خرید تجهیزات هزینه می شود تا این بیمارستان در خرداد ماه سال آینده آماده خدمات دهی به مردم استان باشد.
سیدعلی آقازاده در ۱۱ تیرماه ۹۹ در بازدید سرزده از این پروژه از روند فعالیت پیمانکار ابراز نارضایتی کرد و ضمن اشاره به تعداد پایین نیروهای مشغول بکار در پروژه گفت: مشکلات فعلی تنها مختص یک مجموعه نیست، بلکه به پیمانکار، ناظر و کارفرما باز میگردد، با اینکه نماینده کارفرما در این بازدید حاضر بود، اما هنوز اختیارات لازم را ندارد و در سازوکار مالی پروژه همچنان شاهد مشکلات و موانع زیادی هستیم. پیمانکار باید بیش از امروز فعال باشد.
وی با تاکید بر اینکه مقرر بود پیمانکار نقدینگی مناسبی را به پروژه تزریق کند، گفت: براساس صحبتهای صورت گرفته، تا امروز حدود دو میلیارد تومان تزریق شده است در حالی که باید این رقم به ۱۰ تا ۱۲ میلیارد تومان میرسید.
آقازاده همچنین، در هشتمین روز از مردادماه در ستاد مدیریت بیماری کرونا در استان که با حضور دو نفر از معاونین وزیر بهداشت برگزار شد، گفت: باید برای بهره برداری از این مرکز درمانی وابسته به علوم پزشکی اراک به یک راهکار قطعی برسیم تا این مرکز در پایان دولت در چرخه ارائه خدمات به مردم قرار گیرد.
پس از استاندار، دادستان اراک نیز در ۲۶ مردادماه در جریان بازدید از این پروژه، میزان پیشرفت پروژه را به هیچ وجه قابل دفاع ندانست و بر لزوم ایجاد راهکارهای مناسب برای رفع فوری و آنی مشکلات موجود توسط پیمانکار تاکید کرد.
وی افزود: پیشرفت پروژه رضایت بخش و مطلوب نیست و نیاز به فعالیت موثر از ناحیه پیمانکار و نظارت مستمر کارفرما دارد و این در حالی است که این پروژه با کمتر از یک چهارم نیروی انسانی مورد نیاز فعال است.
وی در پایان گفت: حفظ حقوق عامه و بیت المال خط قرمز دستگاه قضایی است و در راستای اجرای آن با هیچ فرد و گروهی مماشات نخواهیم داشت.
نمایندگان اراک در مجلس شورای اسلامی نیز اعتراض خود را به کند بودن روند کار این پروژه و عملکرد پیمانکار در جلسات مختلف اعلام کردند، اما با اینهمه به نظر می رسد تغییری در روند فعالیت پیمانکار رخ نداده است چرا که روز گذشته دادستان اراک کار را به اتمام حجت با پیمانکار کشاند.
بر اساس اعلام دادگستری استان مرکزی، عباس قاسمی دادستان عمومی و انقلاب اراک در نامه ای خطاب به پیمانکار پروژه بیمارستان ولیعصر اراک، ضمن اعلام نارضایتی از روند بسیار کند پیشرفت پروژه به لحاظ عدم اجرای تعهدات و توافقات به عمل آمده و اینکه نظر دستگاههای ذیربط در این امر تامین نشده، نسبت به تاخیر در اجرای پروژه هشدار داد.
قاسمی در این تذکر کتبی با اشاره به بازدید میدانی به عمل آمده در مرداد ماه سال جاری تاکید کرد: جهت سرعت بخشیدن به تکمیل این پروژه میبایست تعداد نیروی انسانی به مراتب بیشتری مشغول بکار شود و با توجه به گودبرداری انجام شده و زمانبر شدن اجرای پروژه، ساختمان اورژانس بیمارستان ناایمن شده و خطر وقوع حوادث جانی و مالی متصور است که در راستای ایمن سازی آن می بایست اقدامات مقتضی صورت گیرد.
وی همچنین با توجه به شیوع ویروس کرونا و احتمال روند افزایشی شیوع آن در فصول آتی و از طرفی محدودیت ارائه خدمات درمانی به مردم، خواستار تامین اعتبار مورد نیاز پروژه شد و به پیمانکار مربوطه هشدار داد ضمانت نامه اعلامی را هرچه سریعتر به دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی ارائه دهد چرا که در غیر این صورت برخورد قانونی و مناسب از سوی مدعی العموم انجام میپذیرد.
بر اساس این گزارش، با توجه به تامین مالی پروژه به نظر می رسد دیگر نباید بهانه ای برای تکمیل سریع آن وجود داشته باشد، بر این اساس باید منتظر نتیجه این هشدار و اتمام حجت بمانیم، شاید این اتمام حجت بتواند طلسم بیمارستان ولیعصر اراک را بویژه در این دوران کرونازده بشکند و تا حدودی به سرانه تخت بیمارستانی که به گفته استاندار، "هم اکنون در کف سرانه تخت بیمارستانی" قرار دارد، بیفزاید.
انتهای پیام