دکتر بهروز یاراحمدی درگفتوگو با ایسنا اظهار کرد: استفاده از آرتمیا برای تغذیه آبزیان از سال ۱۹۳۹ آغاز شده و امروزه در سطح وسیعی مورد استفاده قرار میگیرد.
وی ادامه داد: اختلاف در کیفیت سیستم گونههای مختلف آرتمیا یکی از دلایل اصلی اختلاف قیمت آنها است.
یاراحمدی اضافه کرد: ویژگیهای تخمگشایی سیست آرتمیا از نظر پرورش دهندگان آبزیان بسیار مهم است و معمولا بعد از حداکثر تخمگشایی سیستها از ناپلیوسها برای تغذیه لاروها و آبزیان پرورشی استفاده میکنند.
وی اضافه کرد: ارزش غذایی آرتمیای که به عنوان ماده غذایی برای پرورش و تغذیه آبزیان مورد استفاده قرار میگیرد به مراتب مهمتر از ویژگیهای تخم گشایی آن است.
این دکترای تغذیه افزود: پرورش صحیح لاروها مرحله مهمی در پرورش در آبزیان به شمار میرود و اغلب آبزیان در این مرحله با غذای زنده تغذیه میشوند.
وی خاطرنشان کرد: جلبکهای تک سلولی، روتیفر، دافنی، آرتمیا و کرمها از مهمترین گونههای غذایی زنده هستند که در تغذیه لاروها به مقدار زیادی کاربرد دارند.
یاراحمدی گفت: آرتمیا موجود با ارزشی است که در پرورش لاروهای انواع ماهیان آب شور و شیرین و میگوها مورد استفاده قرار میگیرد.
این عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان اظهار کرد: استفاده از سیستم پوست زدایی شده ناپلئوس تازه از تخم خارج شده و بیوماس آرتمیا در کلیه مراحل مختلف رشد برای تغذیه لارو اکثر آبزیان پرورشی در طول دوره پرورش اهمیت بسیار زیادی دارد و سبب رشد سریع تر درصد بازماندگی بالاتر و فرش تولید میشود.
وی خاطر نشان کرد: اگر از سیستم پوست زدایی شده آرتمیا به عنوان یک منبع پروتئینی با قابلیت هزینه بالا به همراه پودر ماهی استفاده شود ارزش بیولوژیکی خوراک آن بهبود مییابد.
انتهای پیام