انفجار در پایتخت لیبی/ بازگشت وزیر کشور برکنار شده دولت وفاق ملی به سمتش

یک منبع امنیتی در طرابلس از انفجار بزرگی که پایگاه یرموک متعلق به شبه‌نظامیان دولت وفاق ملی را به لرزه درآورد، خبر داد. همچنین برخی منابع احتمال دادند، وزیر کشور دولت وفاق ملی که اخیرا برکنار شده بود امروز (سه‌شنبه) با رئیس شورای ریاستی لیبی دیدار کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت ارم نیوز، منبع امنیتی در طرابلس درباره این انفجار اظهار کرد: این انفجار که صدای آن در اکثر مناطق پایتخت (طرابلس) شنیده شد، طبق گزارش‌های اولیه توسط یک عامل انتحاری و با استفاده از یک دستگاه خودروی بمب‌گذاری شده انجام شد.

سلیمان الناکوع، از افسران مدیریت امنیت تاجوراء اظهار کرد: اطراف پایگاه هیچگونه تیراندازی متقابل، حمله و یا درگیری مسلحانه‌ای دیده نشد.

از سوی دیگر رسانه‌های لیبیایی اعلام کردند، فائز السراج، رئیس شورای ریاستی دولت وفاق ملی امروز (سه‌شنبه) با فتحی باشاغا، وزیر کشور دیدار خواهد کرد.

این رسانه‌ها افزودند: باشاغا، وزیر کشور دولت وفاق ملی که اخیرا برکنار شده بود، پس از تعهد به عدم ورود به دایره اختیارات السراج به کار خود بازخواهد گشت.

شورای ریاستی دولت وفاق ملی پیشتر تصمیم به بازداشت باشاغا و ارجاع آن برای تحقیقات گرفت.

این شورا در بیانیه‌ای اعلام کرد: فتحی باشاغا، وزیر کشور در مورد مجوزهای صادره و فراهم کردن حمایت لازم از تظاهرکنندگان و بیانیه‌هایش درباره تظاهرات و حوادث هفته گذشته طرابلس و دیگر شهرها بازجویی می‌شود، همچنین این تحقیق به بررسی هرگونه تعرض به تظاهرکنندگان اختصاص دارد.

با بازداشت باشاغا، خالد احمد التیجانی مازن، معاون او مسؤول رسیدگی به امور این وزارتخانه شد و تمامی اختیارات حاکمیتی و مدیریتی باشاغا به او داده شد.

سراج چند روز قبل از تغییراتی احتمالی در کابینه به ویژه پس از اعتراضات در طرابلس علیه فساد و وخامت شرایط معیشتی خبر داد.

محمد معزب، از اعضای ارشد کابینه لیبی در گفتگو با خبرگزاری اسپوتنیک اظهار کرد: سراج پیشتر از تغییرات وزارتی در وهله اول در مورد دولت محلی، اقتصاد و بهداشت و تمامی آنچه به خدمات‌دهی به شهروندان مربوط می‌شود، خبر داده بود.

معزب در ادامه گفت: از جمله موضوعات مهم فساد است که یک "مافیای ریشه‌دار و قدرتمند" پشت آن است، برخی افراد برای بازجویی به دستگاه قضایی ارجاع داده شدند اما نه پلیس نه دادگاه و نه زندانی برای اجرای هرگونه حکم صادر شده وجود ندارد.

ناصر سعید، تحلیلگر سیاسی لیبی نیز اظهار کرد: هرگونه تغییرات در دولت وفاق ارزشمند و با اهمیت نیست زیرا شرایط تنها با انحلال شورا وبازگشت امور به دست مردم و رهایی آن از کنترل شبه‌نظامیان درست می‌شود.

احمد الصویعی، دیگر تحلیلگر سیاسی لیبی گفت: دولت الوفاق قادر به انجام مسؤولیت‌های محوله خود از جمله ایجاد نقدینگی، خدمات برق و بهداشت نیست.

الصویعی افزود: هرگونه تلاش برای تحقیق در پرونده فساد با وجود سراج و گروهش هرگز به نتیجه‌ای مورد قبول مردم منجر نخواهد شد و باید تغییری ریشه‌ای صورت گیرد که تمامی فاسدان بازداشت شده و بابت جرائم‌ خود محاکمه شوند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۱ شهریور ۱۳۹۹ / ۱۳:۴۰
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 99061108015
  • خبرنگار : 71496