به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، هیاتی به ریاست میلوش میستروچیل، رئیس سنای جمهوری چک روز یکشنبه به تایوان رفت و با این کار، باعث خشم چین شد که تلاش دارد روی حاکمیت با تایوان و منزوی نگه داشتن آن از جهان کار کند.
وانگ یی، وزیر خارجه چین روز دوشنبه گفت، کشورش رئیس سنای جمهوری چک را مجبور میکند تا بابت این رفتار "کوتهنظرانه" و "ماجراجویی سیاسی" هزینه گزافی بپردازد و این سفر را یک اقدام "تحریکآمیز" خواند.
وزارت خارجه جمهوری چک بعدا در وبسایتش اعلام کرد مارتین تلاپا، معاون وزیر خارجه سفیر چین را احضار کرد و مراتب نارضایتی را بابت این اظهارنظر ابزار داشته است.
توماس پتریچک، وزیر خارجه جمهوری چک اوایل روز دوشنبه اعلام کرد چین باید درباره اظهارات مطرح شده از سوی وانگ یی توضیح دهد. وی به خبرنگاران گفت: البته که این سفر بر روابط ما با چین اثر گذاشته اما فکر میکنم در این مساله زیادهروی شده است.
نخست وزیر جمهوری چک نیز اظهارات مطرح شده از سوی وزارت خارجه چین را "نامناسب و گستاخانه" خواند. پکن نیز اعلام کرد، معاون وزیر خارجه چین سفیر جمهوری چک را احضار کرده و از وی بابت سفر رئیس سنای این کشور به تایوان توضیح خواسته است.
معاون وزیر خارجه چین گفت، سفر رئیس سنای جمهوری چک به تایوان نقض حق حاکمیت چین است و وعده داد که پکن واکنش لازم را برای دفاع از "منافع مشروع" خود خواهد داشت.
دولت پراگ، سیاست "چین واحد" را پذیرفته است که بر اساس آن، تایوان بخشی از قلمروی چین به شمار میرود و هیاتهای رسمی به این جزیره اعزام نمیکند. اما رئیس سنای جمهوری چک عضوی از حزب اپوزیسیون دموکراتهای مدنی است و به این پروتکل پایبند نیست. گروه ۹۰ نفره به ریاست وی شامل سیاستمداران، کارآفرینها، دانشمندان و خبرنگاران تا روز جمعه در تایوان میمانند.
رئیس سنای جمهوری چک امروز (سهشنبه) در پارلمان تایوان سخنرانی دارد و قرار است با تسای اینگ ون، رئیس جمهوری این جزیره خودگردان نیز دیدار کند.
روابط بین جمهوری چک و چین اکتبر گذشته میلادی و پس از آن متشنج شد که شهرداری پراگ به رهبری فردی از حزب ضد تشکیلاتی "دزد دریایی" از توافقی با چین به دلیل تاکیدش بر سیاست چین واحد خارج شد. سپس شهردار پراگ توافق همکاری با تایپه را در ژانویه ۲۰۲۰ امضا کرد که باعث خشم پکن شد.
انتهای پیام