ابراهیم عزیزی دوشنبه ۱۰ شهریور در نشست مشترک بررسی انتقال آب سد تنگ سرخ و بشار به شیراز که با حضور استاندار فارس و سایر مسئولان مرتبط برگزار شد، گفت: در مورد پروژه انتقال آب از سد تنگ سرخ، ابتدا باید چند موضوع را جدا از هم تحلیل کرده و به عنوان واقعیت بپذیریم تا پس از آن بتوانیم به یک تصمیم منطقی و هوشمندانه برسیم.
به گزارش ایسنا به نقل از دفتر نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی، عزیزی نخستین نکته مهم را ضرورت انتقال آب به شیراز عنوان و اضافه کرد: تا این واقعیت را نپذیریم که باید برای تامین آب شیراز با سرعت و جدیت کار کنیم، همین وضعیت حاکم خواهد بود و تغییری به وجود نمی آید.
نماینده شیراز و زرقان در مجلس با اشاره به انجام یک برآورد کارشناسی که نیاز به ۳۰۰میلیون لیتر مکعب آب در افق ۱۴۲۵ در شهرستان شیراز را پیش بینی کرده است، بیان کرد: اگر این بحث کارشناسی را به عنوان یک واقعیت بپذیریم، برای حل مشکل کم آبی شیراز، هیچ راهی جز انتقال آبهای تخصیصی از خارج از استان برای ما باقی نمیماند.
رئیس مجمع نمایندگان فارس ادامه داد: امروز اگر خط دوم انتقال آب را از ۶۰میلیون به ۹۰ میلیون مترمکعب برسانیم و با احتساب ۳۰ میلیون لیتر مکعبی که از قبل داشتیم، سرجمع میشود ۱۲۰میلیون لیتر مکعب؛ لذا باز هم ۱۸۰میلیون لیتر کم میآوریم که به ناچار باید از چاهها برداشت کنیم و این هم محال خواهد بود؛ البته این تحلیل تنها برای تامین آب شرب است و به آن باید مشکلات کم آبی در صنعت و کشاورزی استان را نیز اضافه کنیم.
عزیزی اضافه کرد: اینکه در استان فارس صنعت نداریم، یکی از دلایل مهمش نداشتن همین زیرساختهای آبیست یا اینکه وقتی ادعا میکنیم کشاورزی را باید به سمت صنایع تبدیلی ببریم، همین کم آبی و نداشتن زیرساختها، مانع جدی است.
رئیس کمیته امنیت کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، سزاوارترین اقدام در شرایط فعلی را اقدام برای جذب آبهایی دانست که از خارج استان به فارس تخصیص یافته و در عین حال گفت: این اقدام نیازمند تغییر نگاه مثبت است.
این نماینده مجلس پیشنهاد داد: جلسه مشترکی با مجمع نمایندگان کهکیلویه و بویراحمد، وزیر نیرو، رئیس سازمان برنامه و بودجه و استانداران دو استان در این راستا برگزار شود تا با یک همت جمعی، این پروژه مهم جلو رود.
رئیس مجمع نمایندگان فارس دومین واقعیت مهم در انجام این پروژه را «بحث تامین مالی» آن دانست و گفت: با منابع دولتی نمیتوانیم این پروژه را جلو ببریم لذا باید به دنبال مشارکت بخش غیر دولتی بوده و برای این کار باید برای سرمایه گذار جاذبه ایجاد کرد؛ نه اینکه او را در هزارتا پیچ و خم اداری گیر بیندازیم.
عزیزی همچنین از نهادهایی نظیر شهرداری شیراز، سازمان اوقاف، واحدهای صنعتی و ...نیز خواست تا در کنار بخش خصوصی در پروژه انتقال آب به شیراز سرمایه گذاری کنند و گفت: هنر ما هم به عنوان نماینده یا مسئول باید این باشد که موانع را بر داریم.
انتهای پیام