یلدا راهدار در جلسه کمیسیون فناوری، اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد رسانه اتاق بازرگانی استان فارس، از بررسی وضیت حوزه ICT، مخابرات و اینترنت واحدهای صنعتی استان توسط این کمیسیون و تلاش برای احصاء مشکلات این بخش خبر داد و گفت: بر اساس آخرین پایش فضای کسب و کار انجام شده در کشور، استان فارس در رتبه ۹ قرار دارد که بر اساس اعلام فعالان اقتصادی وضعیت زیرساخت های مخابراتی، دسترسی به اینترنت، سرعت اینترنت و خدمات در حوزه ICT نامطلوب اعلام شده است.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی فارس، راهدار در این جلسه که به شکل وبینار برگزار شد، با ابراز گلایه فعالان اقتصادی خدمات در حوزه ICT در فارس افزود: بنا بر این گزارش و مصوبه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان فارس مقرر شد مشکلات حوزه فناوری و اطلاعات استان شناسایی و راهکارهای رفع مشکلات و تسهیل ارائه خدمات در این حوزه مشخص و به این شورا ارائه شود.
راهدار همچنین طرح موضوع محدودیت شبکههای اجتماعی در مجلس شورای اسلامی را تا حدودی نگران کننده دانست و گفت: بسیاری از فعالان اقتصادی در حوزه استارتاپ ها، دیجیتال مارکتینگ و کسب و کارهای حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات دوران سخت و سرگردانی را طی میکنند.
عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی فارس ادامه داد: تغییرات سیاسی و دیپلماسی در فضای بین الملل و منطقه بر تعاملات عرصه اقتصاد بسیار تاثیرگذار است و از این رو فعالان اقتصادی ما نمی توانند پیش بینی و برنامه ریزی های اقتصادی بلند مدت داشته باشند و فضای کسب و کار کشور با التهاب هایی روبرو خواهد بود.
راهدار همچنین با اشاره به روند بازگشت ارز حاصل از صادرات گفت: موضوع بازگشت ارز حاصل از صادرات فضای صادرات کشور و فعالیت صادرکنندگان را با اختلال و سختی روبرو کرده به طوری که در صورت ادامه این روند فعالیت صادرکنندگان شناسنامه دار با مشکل جدی روبرو خواهد شد.
او گفت: علیرغم بیماری کرونا که بسیاری از کسب و کارهای کوچک و متوسط ما به ویژه در بخش گردشگری را از بین برده است، سیاست گذاری های داخلی و سنگینی سایه سیاست بر اقتصاد، فضای اقتصاد کشور ما را به شدت آسیب پذیر کرده است.
راهدار با بیان اینکه مشکلات زیادی برای واحدهای تولیدی و بنگاه های اقتصادی فعال وجود دارد که اتاق بازرگانی تلاش می کند صدای فعالان اقتصادی را به گوش تصمیم گیران برساند، افزود: در حال حاضر شرایط برای سرپا ماندن کسب و کارهای که فعالیت خود را حفظ کرده اند بسیار سخت است و دولت باید از تمام توان برای حمایت از این بنگاه های تولیدی استفاده کند.
درآمد 40 میلیاردی در صادرات بازیهای رایانهای
حمیدرضا احمدیان مشاور فناوری و اطلاعات اتاق ایران نیز گفت: در حال حاضر ظرفیت های خوبی در بخش بازی های رایانه ای در کشور وجود دارد و در حال برنامه ریزی بر روی ۴ شرکت فعال در این زمینه به عنوان قطب صادرات هستیم و برآوردها اینست که در بازار بازی های رایانه ای در سه سال آینده به درآمد و ثروت آفرینی خوب بالای ۴۰ میلیارد تومانی برسیم.
وی افزود: مدل ما در بحث حضور در بازارهای بین المللی در فاز اول این است که باید به دنبال پیدا کردن شرکایی باشیم که امکان دسترسی به پروژه های بین المللی را برای ما میسر کند و به واسطه مذاکره با این شرکا به پروژه ها دسترسی پیدا کنیم.
احمدیان ادامه داد: این درحالی است که برای حضور موفق در فضای بین الملل ICT نیازمند برخورداری از چند مولفه شامل ایجاد هویت رسمی، حضور و مشارکت با مراکز برون سپاری بین المللی در راستای شناخته شدن، ایجاد ارتباط و حسن حرکت و قیمت های رقابتی هستیم که تاکنون این مولفه ها مورد توجه جدی قرار نگرفته است.
برتری ایران به لحاظ نیروی متخصص در حوزه آی سی تی
وی برخورداری از نیروی متخصص را از ظرفیت های اصلی و مهم ایران در حوزه ICT دانست و گفت: در این مزیت رقابتی هزینه نیروی انسانی در ایران به طور متوسط یک سیزدهم نرخ بین المللی است و همچنین ظرفیت خالی اشتغال ما در حوزه ICT و اشتیاق نیروی کار کشور ما به درآمدهای ارزی، نشان می دهد ما در این زمینه وضعیت خوبی داریم.
مشاور فناوری و اطلاعات اتاق ایران ادامه داد: همچنین در سالهای اول فعالیت و حضور ما در صادرات محصولات در حوزه فناوری اطلاعات باید از پروزه های کوچک بریم که بتوانیم به تمام ابعاد کار در حوزه بین الملل مسلط شده و حضور پر قدرتی را از خودمان نشان دهیم.
احمدیان افزود: نکته مهم در صادرات محصولات حوزه فناوری و اطلاعات این است که فعالان این حوزه در سالهای اول به فکر درآمد خاص نباشند و تمرکز خود را بر روی تقویت و تکمیل زیرساخت ها قرار دهند و از سال سوم فعالیت به بعد در انتظار ثروت آفرینی این بخش باشند.
وی با برشمردن کشورهای هدف صادرات محصولات حوزه فناوری اطلاعات ایران، اضافه کرد: در حوزه تولید نرم افزار کشورهایی نظیر اروپای شرقی، آسیای میانه با تمرکز بر کشورهایی مانند ارمنستان، رومانی، جمهوری چک و فرانسه می توانند گزینه های خوبی برای صادرات ما باشند.
ضمانت نامه چالش جدی صادرات محصولات حوزه فناوری اطلاعات
احمدیان افزود: همچنین یکی از بزرگترین چالش های جدی ایران در حوزه صادرات محصولات حوزه فناوری و اطلاعات، بحث ضمانت نامه هاست که در این زمینه رایزنی هایی با بخش اقتصادی وزارت امور خارجه داشتیم.
وی با اشاره حمایت ها و تسهیلات دولتی در راستای توسعه قطب صادراتی بیان داشت: در حال حاضر حمایت ها از صادرات محصولات حوزه ICT در قالب های کمیته ماده ۱۹ در وزه توسعه صادرات خدمات و نرم افزار، معاونت علمی ریاست جمهوری از قطب های صادراتی در کشور و سازمان توسعه تجارت به عنوا حمایت از پروزه های مطالعه بازار وجود دارد.
احمدیان ادامه داد: همچنین حمایت هایی از صندوق های شوفایی و توسعه فناوری نیز وجود دارد که فعالان این بخش می توانند از این حمایت ها استفاده کنند. باور دارم در حوزه بین الملل جا برای حضور و فعالیت کشور در حوزه های مختلف ICT بسیار زیاد است و باید به فکر تقویت زیرساخت های حقوقی، فنی و تعاملی باشیم.
مشاور فناوری و اطلاعات اتاق ایران با قدردانی از عملکرد کمیسیون فناوری، اطلاعات و ارتباطات اتاق بازرگانی فارس در ایجاد همگرایی و همراهی در بین ذی نفعان حوزه ICT در استان فارس اضافه کرد: این کمیسیون باید با محوریت اتاق بازرگانی اقدام به ایجاد قطب صادراتی محصولات حوزه فناوری، اطلاعات و ارتباطات در استان فارس کند و صادرات محصولات این حوزه را از طریق این قطب صادراتی دنبال کند که در این صورت نتیجه کار موفق تر و ریسک های صادراتی و هزینه ها برای فعالان این بخش کاهش می یابد.
احمدیان عنوان کرد: این قطب صادراتی استان فارس باید در کشور اعلام موجودیت کند و با در نظر گرفتن دو کشور به عنوان پایلوت صادراتی، روند صادرات محصولات حوزه فناوری و اطلاعات استان را عملیاتی و برای گرفتن پروژه های بین المللی اقدام کند.
وی افزود: همچنین باتوجه به جایگاه این کمیسیون؛ برنامه هایی نظیر اطلاع رسانی، آموزش و شبکه سازی در دستور کار کمیسیون فناوری، اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد رسانه اتاق بازرگانی فارس باشد.
مهرداد سهرابی مدیر کل فناوری، اطلاعات و ارتباطات استان فارس هم گفت: شهرک صنعتی بزرگ شیراز در بحث زیرساخت های مخابراتی مشکل دارد چرا که در ابتدا برای تعداد محدودی زیرساخت مخابراتی پیش بینی شده بود اما چون شهرک مدام توسعه داشته زیرساخت های مخابراتی متناسب با این رشد توسعه چندانی نداشته است.
وی ادامه داد: زیرساخت های ایجاد شده در شهرک ها و نواحی صنعتی استان به ویژه شهرک صنعتی شیراز از جمله برق و اینترنت در برخی نواحی نامطلوب است و سرعت تامین زیرساخت ها در این شهرک به مراتب کندتر از سرعت ایجاد زیرساخت ها بوده است.
مدیرکل فناوری اطلاعات استان فارس گفت: با خصوصی سازی مخابرات، عملیات توسعه متوقف شده است و در این خصوص نیاز به حمایت و ارائه منابع به استان است.
انتهای پیام