به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه دیلی میل، سفر این هیات ۹۰ نفری به رهبری رئیس سنای جمهوری چک به تایپه دو هفته پس از سفر الکس ازار، وزیر بهداشت آمریکا به تایوان صورت گرفته است؛ سفر ازار به تایوان، سفر عالیرتبهترین مقام آمریکایی به تایپه از زمان قطع روابط دیپلماتیک رسمی میان واشنگتن و تایپه در سال ۱۹۷۹ میلادی محسوب میشود.
رئیس سنای جمهوری چک در جریان این سفر پنج روزه در پارلمان تایوان سخنرانی خواهد کرد و با تسای اینگ-ون، رئیس جمهور تایوان نیز دیدار خواهد کرد؛ سفری که از سوی تایپه به عنوان ایستادن در مقابل "ارعاب چین دیکتاتور" توصیف شده است.
پکن، تایوان را بخشی از قلمرو خود میداند و متعهد شده تا یک روز حتی اگر لازم شود با زور این منطقه را تصرف کند و برای مبارزه با هر اقدامی از سوی دولتهای خارجی برای به رسمیت شناختن یا انجام تبادلات رسمی با تایپه آماده است.
پکن همچنین سفر این هیات جمهوری چک به تایپه را "اقدامی نفرتانگیز و پست" توصیف کرده است.
ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز پنجشنبه گفت: اصرار رئیس سنای جمهوری چک برای رفتن به تایوان به منظور انجام این به اصطلاح "سفر" اساس روابط چین-جمهوری چک را تعمدا خدشهدار میکند.
از سال ۲۰۱۶ میلادی که تسای اینگ-ون به قدرت رسیده، چین فشار دیپلماتیک، نظامی و اقتصادی بر تایوان را افزایش داده است.
تسای در انتخابات ماه ژانویه مجددا پیروز شد و تعداد رو به رشدی از کشورها در حال توسعه روابط خود با تایوان هستند، به ویژه کشورهایی که نگران سیاست خارجه قوی چین هستند. جمهوری چک یکی از این کشورهاست.
انتهای پیام