به گزارش ایسنا، این خبری مروری بر پربازدیدترین و مهمترین خبرهای حقوقی این هفته است:
پربازدیدترین خبر حقوقی و قضایی این هفته در رابطه با پرونده ویلموتس مربی معروف فوتبال بود که از سوی سازمان بازرسی کل کشور اعلام شد.
هشت متهم پرونده ویلموتس به دادسرا معرفی شدند
سازمان بازرسی کل کشور هشت متهم پرونده ویلموتس را به دادستانی تهران معرفی کرد.
روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور در این باره اعلام کرد: با اتمام بررسیها در پرونده اقدامات دخیل در موضوع قرارداد فدراسیون فوتبال با سرمربی سابق تیم ملی، این گزارش نهایی و برای دادستان عمومی و انقلاب تهران ارسال شد. در این گزارش، پرونده 8 نفر به اتهام اهمال منجر به تضییع و ایجاد دین بر ذمه فدراسیون و ورود خسارت به اموال دولتی و حقوق عمومی و تضییع آنها به دادستان عمومی و انقلاب تهران ارسال شد.
خبر پربازدید بعدی به نشست خبری سخنگوی دستگاه قضا اختصاص داشت.
پرونده محکومان آبان در دیوان عالی است/ درباره ویلموتس پیشگام بودیم/آخرین وضعیت وقف جنگل هیرکانی
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره وضعیت پرونده سه محکوم به اعدام حوادث آبان ۹۸ گفت: پرونده این سه نفردر راستای اعاده دادرسی وکلا به دیوان عالی ارسال شده و در دیوان هست و ما منتظر اعلام نظر دیوان عالی هستیم.
به گزارش ایسنا، غلامحسین اسماعیلی در نشست خبری خود ضمن تسلیت فرا رسیدن ایام سوگواری امام حسین(ع) گفت: محرم امسال محرم ویژه ای شد و در شرایط خاص شیوع ویروس کرونا، برگزاری مجالس عزای سیدالشهدا به تبلوری ستودنی از عقلانیت و شعور جامعه مذهبی ما مبدل شد. مردم متدین ما در این ایام لباس سیاه پوشیدند و کوچه و خیابان و میادین را سیاه پوش کردند اما خودشان در نزد جوامع بشری سفید روی شدند و روسیاهی برای مدعیان بی هویت و دشمنان فرهنگ و دین و دیانت جامعه باقی ماند.
سخنگوی قوه قضائیه همچنین به تداوم رسیدگی به پروندههای اخلالگران نظام اقتصادی کشور اشاره کرد و گفت: به موجب رأی صادره از دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی هفت نفر از متهمان و یکی از شرکتهای تجاری مبادرت به قاچاق عمده ارز کرده بودند که این متهمان نسبت به استرداد ارزهای دریافتی یا پرداخت مابه تفاوت نرخ ریالی ارزها برابر نرخ روز اجرای حکم محکوم شدند.
در ادامه این نشست اسماعیلی در رابطه با «حکم اکبر طبری، آخرین وضعیت پرونده زم، خبری درباره شهرهای در نظر گرفته شده به عنوان تبعیدگاه، وقف بخشی از جنگلهای هیرکانی، محکومین حوادث آبان ماه ۱۳۹۸ (سه محکوم به اعدام)، رهاسازی فضای مجازی، قرارداد ویلموتس، تمدید استجازه رهبری در رابطه با دادگاههای ویژه اقتصادی، رامک خودرو، اجاره بهای منازل مسکونی و دستورالعمل ستاد ملی کرونا و زیان دهی بازار سرمایه و تشویق به سرمایه گذاری در باب احیای عامه» به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
سومین خبر پربازدید این هفته را رئیس سازمان بازرسی کل کشور اعلام کرد که باز هم مرتبط با پرونده ویلموتس بود.
پرداخت ۲/۲ میلیون یورو و ۱۱ هزار دلار به ویلموتس برای ۶۳ روز
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان این که «برای حضور ۶۳ روزه آقای ویلموتس در جایگاه سرمربی گری تیم ملی فوتبال، مبلغ ۲/۲ میلیون یورو و ۱۱ هزار دلار از سوی فدراسیون فوتبال هزینه شده»، گفت: علاوه بر این هزینه، فدراسیون فوتبال زیربار تعهدات غیرقانونی از جمله پرداخت ۷ میلیارد تومان مالیات این قرارداد رفته و در نهایت هم فدراسیون فوتبال علاوه بر پرداخت این مبالغ، از سوی فیفا محکوم به پرداخت ۱/۶ میلیون یورو غرامت نیز شده است.
حجت الاسلام درویشیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور در جلسه شورای عالی قضایی به ارائه گزارشی از پیگیری پرونده مربوط به قرارداد ویلموتس سرمربی سابق تیم ملی فوتبال پرداخت و گفت: این قرارداد به مدت ۳ سال و به مبلغ ۸/۷ میلیون یورو منعقد شده بود که در انعقاد آن نظر کمیته فنی و توسعه فدراسیون فوتبال اخذ نشده و رأساً اقدام به امضای آن شده بود و هیأت رئیسه فدراسیون نیز پس از ۸ روز آن را تأیید کرد.
وی همچنین با اشاره به رونمایی از سامانه اعلام فساد در این سازمان، از استقبال قابل توجه در ۳ روز ابتدایی فعالیت این سامانه و ثبت ۳۰۰ گزارش با نام و به صورت ناشناس و از در دستور کار قرار گرفتن و پیگیری این گزارشها خبر داد.
خبر پربازدید بعدی به سخنان ریاست دستگاه قضا اختصاص داشت.
مردم فساد، رانت خواری و ناهنجاریها را اعلام کنند
رییس قوه قضاییه با بیان اینکه راهبرد قوه قضائیه مشارکت جویی ازمردم برای اجرای عدالت است، گفت: مردم وقتی فساد، رانت خواری و ناهنجاریهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را میبینند تذکر دهند و اعلام کنند.
سید ابراهیم رئیسی در جلسه شورای عالی قوه قضائیه، اظهار کرد: احساس مسئولیت اجتماعی و امربه معروف و نهی از منکر ضامن اجرای عدالت و قانون در جامعه است.
این خبر نیز جز خبرهای پربازدید حقوقی این هفته ایسنا بود.
تولید نوشابه توسط یک شرکت لبنی تخلف است
مدیرکل تعزیرات شهر تهران گفت: متاسفانه اخیرا یکی از شرکتها اقدام به تولید نوشابهای خاص کرده که مسئولان امر باید بررسی کنند این محصول چه ارتباطی با لبنیات دارد.
محمدعلی اسفنانی در مصاحبه با برنامه رویداد رادیو گفتوگو با اشاره به گلایه مردم نسبت به افزایش سرسام آور قیمت لبنیات، اظهار کرد: در بحث مواد لبنی شاهدیم که شرکتها بین ۳۸ تا ۴۰ قلم کالا تولید کردهاند.
اسفنانی ادامه داد: پزشکان همواره شیر و مواد لبنی را توصیه میکنند که اگر بنا باشد شرکتهای لبنی در تولید نوشابههای (پر خطر) گازدار ورود کنند، وجه غالب آنها چنین محصولاتی خواهد بود.
انتهای پیام