آلمان از آمادگی ترکیه و یونان برای گفت‌وگو خبر داد

وزیر خارجه آلمان پس از نشست‌هایی در ترکیه و یونان گفت، دو طرف آماده گفت‌وگو برای کاهش تنش در بدترین مناقشه بر سر منابع انرژی در آب‌های دریای مدیترانه هستند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، ترکیه و یونان مدت‌هاست که بر سر منابع انرژی در دریای مدیترانه شرقی و سواحل قبرس با یکدیگر تنش و مناقشه دارند. آنها حتی اتحادیه اروپا و کشورهای همجوار را وارد این مناقشه کردند.

روز سه‌شنبه، وزرای خارجه یونان و ترکیه گفتند که می‌خواهند از طریق گفت‌وگو و در پی مذاکرات با هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان مناقشه مذکور را حل و فصل کنند اما هر کدام هم هشدار دادند که به دفاع از حقوق خود در منطقه ادامه می‌دهند.

تنش‌ها بین دو کشور پس از آن شدت گرفت که آنکارا یک کشتی اکتشافی را به منطقه اعزام کرد؛ اقدامی که دولت آتن آن را غیرقانونی نامید.

وزیر خارجه آلمان پس از گفت‌وگوها در آتن و آنکارا به دو کشور تاکید کرد تا به مذاکرات برگردند و افزود: آلمان و اتحادیه اروپا در کنار یونان می‌ایستند. در دو کشور هر دو به این اتفاق نظر رسیدند که تنها راه دستیابی به تفاهم آغاز مذاکرات است و دو کشور باید در آن دیدگاه‌های متفاوت خود را عنوان کنند.

وی در کنار مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه در آنکارا گفت: هیچکس به دنبال حل و فصل این مناقشه از طریق نظامی نیست چون این یک دیوانگی محض است.

یونان و ترکیه همچنین در مدیترانه مانورهای نظامی برگزار کردند که وزیر خارجه آلمان آن را بازی با آتش دانسته و هشدار داد، هرگونه تنش کوچکی می‌تواند به فاجعه‌ای منجر شود.

با وجود آمادگی ترکیه برای مذاکره، وزیر خارجه ترکیه گفت، تنها زمانی این گفت‌وگوها انجام می‌شود که آتن دست از "درخواست‌های ماکسیمالیستی" خود دست بردارد چون اصلا واقع‌بینانه نیست که از ترکیه انتظار داشته باشد که با تهدید به تحریم، دست از حقوق خود در منطقه بردارد.

نیکوس دندیاس، وزیر خارجه یونان نیز گفت، کشور به دنبال مذاکره با ترکیه است اما نه با تهدید. آتن آماده دفاع از حقوق خود است و مناقشه مذکور مساله‌ای برای تمام اتحادیه اروپا و امنیت آن قلمداد می‌شود.

قرار است وزرای خارجه اتحادیه اروپا ۲۷ و ۲۸ اوت به بررسی این مساله بپردازند. یکی از مقام‌های ارشد اتحادیه اروپا گفته که جوزپ بورل، رئیس سیاست خارجی این اتحادیه تمامی گزینه‌ها را روی میز قرار می‌دهد که شامل تحریم‌های اقتصادی علیه ترکیه و پایان دادن رسمی به وضعیت این کشور به عنوان کاندیدی برای عضویت در اتحادیه اروپا است.

هایکو ماس درباره روابط اتحادیه اروپا با ترکیه گفت، این یک چهار راه است اما آلمان می‌خواهد یک گفتگوی مثبت انجام شود. درباره روابط بین ترکیه و اتحادیه اروپا به صورت گسترده در پایان سال جاری میلادی تصمیم‌گیری می‌شود.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۵ شهریور ۱۳۹۹ / ۱۱:۲۶
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 99060504255
  • خبرنگار : 71129