تغییر صف بندی صادرکنندگان بزرگ نفت به چین+رتبه ایران

صادرات نفت خام عربستان سعودی به چین ماه گذشته کاهش پیدا کرد و این کشور برای نخستین بار در دو سال گذشته به جایگاه سومین صادرکننده بزرگ به چین سقوط کرد.

به گزارش ایسنا، آمار اداره کل گمرک چین نشان داد عربستان سعودی ۵.۳۶ میلیون تن معادل ۱.۲۶ میلیون بشکه در روز نفت در ژوییه به چین صادر کرد که در مقایسه با ۸.۸۸ میلیون تن در ژوئن و ۶.۹۹ میلیون تن در ژوییه سال گذشته کاهش قابل ملاحظه ای نشان داد.

روسیه در ژوییه بزرگترین صادرکننده نفت به چین بود و ۷.۳۸ میلیون تن معادل ۱.۷۴ میلیون بشکه در روز نفت به این کشور صادر کرد. عراق با صادرات ۵.۷۹ میلیون تن نفت به چین، در جایگاه دوم ایستاد.

عراق به تعهداتش برای کاهش تولید در ماه‌های مه و ژوئن در راستای توافق کاهش تولید اوپک پلاس عمل نکرده است اما قول داده که در اوت و سپتامبر علاوه بر ۸۵۰ هزار بشکه در روز سهمیه تولیدش، ۴۰۰ هزار بشکه در روز دیگر کاهش تولید اضافی انجام خواهد داد.

برزیل با صادرات ۴.۵۹۴ میلیون تن نفت به چین در ژوییه که بر مبنای سالانه ۲۷.۴ درصد رشد داشت، در رتبه چهارم قرار گرفت.

واردات نفت چین از آمریکا در ژوییه ۱۳۹ درصد بر مبنای سالانه افزایش یافت و به ۳.۷ میلیون تن رسید. این افزایش نتیجه خرید ارزان چین پس از منفی شدن قیمتها در آوریل بود و آمریکا را در رتبه پنجمین صادرکننده بزرگ نفت به چین قرار داد.

پس از آمریکا، آنگولا با صادرات ۳.۶۰۲ میلیون تن نفت که ۷.۵ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشت، در رتبه ششم و عمان با صادرات ۳.۴۴۱ میلیون تن نفت که ۵۸.۹ درصد رشد سالانه داشت در رتبه هفتم قرار گرفت.

واردات نفت چین از ایران در ژوییه به ۴۹۸ هزار و ۲۶ تن رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۴۶.۲ درصد کاهش داشت و ایران را در جایگاه هشتم بزرگترین صادرکنندگان نفت به این کشور آسیایی قرار داد.

چین در ژوییه ۳۸۷ هزار و ۷۹۲ تن نفت از مالزی وارد کرد که ۷۱ درصد در مقایسه با یک ماه پیش کاهش داشت و این کشور را در رتبه نهم قرار داد.

بر اساس گزارش رویترز، چین ماه گذشته از ونزوئلا واردات نداشت.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۵ شهریور ۱۳۹۹ / ۰۰:۱۶
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 99060503915
  • خبرنگار : 71263