"اعتراض خاموش" آوارگان روهینجا در سومین سالگرد آوارگی

آوارگان مسلمان روهینجا در بنگلادش امروز (سه‌شنبه) به مناسبت سومین سالگرد درگیری نیروهای امنیتی میانمار با شبه نظامیان روهینجایی که منجر به راه افتادن موج عظیمی از آوارگان این اقلیت و رفتن آنها به خاک بنگلادش شد "اعتراض خاموش" برپا کردند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، بیش از یک میلیون آواره روهینجایی در بزرگترین کمپ اسکان آوارگان جهان در جنوب بنگلادش در حالی که دورنمای چندانی برای بازگشتشان به میانمار به دلیل محرومیت از حق شهروندی و دیگر حقوقشان وجود ندارد زندگی می کنند.

این آوارگان گفتند به دلیل شیوع کروناویروس تجمعات بزرگ برای مناسبتی که "روز یادآوری" خواندند برگزار نمی کنند. مقامها گفتند ۸۸ مورد ابتلای به این ویروس در کمپهای اسکان این آوارگان یافت و شش تن نیز در اثر این بیماری جانشان را از دست داده اند.

سه سال قبل شبه نظامیان روهینجا به ۳۰ پست ایست بازرسی پلیس و یک پایگاه ارتش میانمار در ایالت راخین حمله کرده و دست کم ۱۲ تن از نیروهای امنیتی را کشتند. بعد از این اتفاق عملیات سرکوب بزرگی از سوی ارتش میانمار به جریان افتاد که در نتیجه آن بالغ بر ۷۳۰ هزار تن از اعضای قوم روهینجا آواره شده و به بنگلادش رفته و به جمع بیش از ۲۰۰ هزار آواره ای که از قبل به آنجا رفته بودند پیوستند.

گروه‌های روهینجا در بیانیه‌ای اعلام کردند: ما با زور از سرزمین مادری خود به بزرگترین کمپ آوارگان جهان رانده شدیم.

آوارگان روهینجا گفتند، این قوم برای چند دهه در میانمار با "نسل کشی پنهان" مواجه شده و از سازمان ملل و دیگر سازمانها می‌خواهند اتفاقات سال ۲۰۱۷ میانمار علیه روهینجا را نسل کشی اعلام کند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۴ شهریور ۱۳۹۹ / ۱۶:۲۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 99060403699
  • خبرنگار : 71415