آغاز برداشت فندق از باغات استان قزوین

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: عملیات برداشت فندق از سطح ۳۲۴۵ هکتار از باغات این استان آغاز شده است.

علی اکبری با اعلام اینکه عملیات برداشت فندق از سطح ۳۲۴۵ هکتار از باغات این استان آغاز شده است، پیش‌بینی کرد: امسال بیش از ۳۴۲۴ تُن فندق به‌صورت خشک از این میزان سطح باغات برداشت شود.

وی تصریح کرد: از ۳۲۴۵ باغات استان ۳۱۷۰ هکتار بارور و ۷۵ هکتار غیربارور هستند که میانگین متوسط عملکرد این محصول حدود ۱۰۸۰ کیلوگرم در هکتار است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، بیشترین سطح زیر کشت این محصول در استان را در منطقه الموت ذکر کرد و گفت: در این منطقه بخش رجایی دشت و رازمیان شامل روستاهای هیر، ویار، یارود و آکوجان بیشترین میزان کشت این محصول را دارند.

بنابراعلام روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، اکبری خاطرنشان کرد: با توجه به تفاوت در توپوگرافی استان و توده‌های محلی موجود، زمان برداشت این محصول از اواخر مرداد تا اواخر شهریورماه است.

وی بابیان اینکه قزوین پس از گیلان رتبه دوم سطح زیرکشت و تولید محصول فندق را دارد، گفت: ارقام موجود در منطقه شامل رقم‌های بومی از قبیل گرد اشکور، شصتک، زرآبادی، سیاه الموت و سه‌گوش و ارقام خارجی و ارقام گرده دهنده است که رقم گرد اشکور حدود ۷۰ درصد باغات را تحت پوشش قرار داده است.

اکبری، کمبود نهالستان تولیدکننده نهال سالم و استاندارد، مشکلات مرتبط به صنایع تبدیلی و انبارداری محصول و آب‌رسانی و انتقال آب در روستاها را از مهم‌ترین مسائل و مشکلات در این حوزه ذکر کرد.

به گفته این مسئول؛ توسعه باغات در اراضی شیب‌دار و کمک به توسعه باغات از طریق یارانه نهال و اندام‌های تکثیری از مهم‌ترین برنامه‌های در دست اقدام این مدیریت است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین بر لزوم اهمیت تشکیل تعاونی تولید باغداران فندق در هر منطقه، انبارهای مناسب نگهداری محصولات، ایجاد باغ مادری و نهالستان استاندارد و استفاده از ارقام مناسب و گرده دهنده، ایجاد صنایع مرتبط جهت نگهداری و فرآوری، دور آبیاری مناسب، هرس جهت نوردهی و کاهش تعداد تنه‌ها و تغذیه و کود دهی مناسب در باغات تأکید کرد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۴ شهریور ۱۳۹۹ / ۱۰:۲۳
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 99060403141
  • خبرنگار : 50061