به گزارش ایسنا، طبق آنچه در صفحه رسمی اینستاگرام حسینیه «سادات اخوی» منتشر شده است، « به دلیل شیوع کرونا عزاداری دهه اول محرم به صورت پخش زنده در صفحه اینستاگرام سادات اخوی از ساعت ۱۱ صبح تا ۱۲ پخش میشود.»
حسینیه سادات اخوی را قدیمیترین حسینیه ایران مینامند که توسط حاج سیدابراهیم تقوی معروف به اخوی در زمان فتحعلی شاه قاجار در محله عودلاجان تهران احداث شد. امروز قدمت این حسینیه را چیزی حدود ۲۰۰ سال تخمین میزنند. در این حسینیه استفاده از پارچههای قلمکار با نقشهای شیر و خورشید، طاووس، انسانهای بالدار و ذکر ائمه صحنه متفاوتی از آذینبندی تکایا در ماه محرم را نشان میدهد. سقف حسینیه را خیمهای که به وسیله سه چوب علم شده، پوشانده است. آن چند تخته چادر دارد که جنس یک تخته آن از کرباس است و در فصل گرما از آن استفاده میشود و از دیگر چادرها زمانی که هوا سرد میشود، استفاده میکنند. چادرهای تابستانی تکهدوزیهایی با معنا و مفهوم خاص دارند.
قدیمیترین چادر حسینیه ۸۰ ساله است و آن را مرحوم خیام در اصفهان دوخته است. دومین چادر را نیز مرحوم خیام در سال ۱۳۴۵ دوخت. سومین چادر در سال ۱۳۷۵ توسط استاد علوی در اصفهان آماده شد. آخرین چادر نیز در سال ۱۳۹۴ از جنس برزنت برای حسینیه دوخته شد.
اما نکته مهم این حسینیه آن است که با وجود گذشت دو قرن هنوز هم مراسم مذهبی به شکل سنتی خودش در حسینیه سادات اخوی برگزار میشود و روضهخوانهایی از سه نسل به نوبت پای منبر حسینه میروند و روضه یا زیارت عاشورا میخوانند. یکی از مهمترین نکات حائز اهمیت در این آیین حضور چشمگیر بانوان در این مراسم بوده، به حدی که گفته میشود بیشتر عزاداران این مراسم را زنان تشکیل میدهند، در واقع در گذشته این مراسم مختص زنان بوده است.
اما مراسم پذیرایی از عزادارن در کوچه حسینیه سادات اخوی و با نان قندی و سرو چای در استکان و نعلبکی انجام میشود. در گذشته رسم بر این بوده تا در این مراسم از مهمانان با قهوه قجری پذیرایی کنند.
ولی شیوع ویروس کرونا در طول چند ماه گذشته در دنیا، باعث شد تا متولیان این حسینیه تاریخی، تصمیم بگیرند امسال به صورت پخش زنده عزاداری امام حسین (ع) را به خانه مردم ببرند، یعنی همه کارها برای برپا داشتن پرچم سیاه عزاداری در حسینیه انجام شده است، فقط امکان دیدنِ و حضور در این آیین از طریق اینستاگرام و سایت این حسینیه قدیمی امکانپذیر است.
انتهای پیام