"مجید ارجونی" ظهر امروز سوم شهریور به مناسبت هفته دولت در جمع خبرنگاران گفت: از سال گذشته تا به امروز ۵۲۰۸ میلیارد ریال اعتبار در بحث طرحهای سرمایهای و عمرانی راه آهن استان کرمان هزینه شده است.
وی ایمنی، جابجایی بار و مسافر را از ماموریتها و اهداف راهآهن جمهوری اسلامی ایران برشمرد و در ادامه صنعت راهآهن را ایمنترین سیستم حمل و نقل دنیا دانست و بیان کرد: راه آهن کرمان یکی از نادرترین راهآهنهای کشور است که در ۴ دوره تکمیل شده است و طول خطوط اصلی و فرعی ریلی منطقه کرمان ۷۷۲ کیلومتر است که ۶ درصد سهم خطوط ریلی کشور را به خود اختصاص داده و از لحاظ خطوط اصلی رتبه سوم و در خطوط فرعی رتبه ششم کشور را داریم.
مدیرکل راه آهن استان کرمان بیان کرد: در سال ۸۷ اداره کل راه آهن استان کرمان مستقل شد به طوری که در آن زمان ۶۷ هزار تن بار از در این مجموعه بارگیری می شد اما هم اکنون میزان بارگیری راه آهن استان کرمان به بیش یک میلیون و ۴۶۸ هزار و ۹۸۳ تن رسیده و در بحث تخلیه نسبت به سال ۸۷، ۲۰۴ درصد رشد داشتیم ضمن آنکه در بحث تناژ بارگیری، راه آهن کرمان رتبه هشتم کشوری را داشته و ۳ درصد جابجایی بار ریلی کشور بر عهده این منطقه است.
وی افزود: در سال ۸۷ تعداد مسافری که توسط خطوط ریلی استان کرمان جابجا می شد حدود ۴۲۸ هزار نفر بود که در سال ۹۷ این آمار به یک میلیون ۱۳ هزار و ۸۴۸ رسیده به طوری که در سال ۹۷ استان کرمان ۳.۶ درصد کل سهم کشور در بحث جابجایی مسافر را به خود اختصاص داده ضمن آنکه باید عنوان کرد در سال ۹۷ رشد جابجایی مسافر این منطقه نسبت به سال ۸۷ حدود ۱۳۹ درصد رشد پیدا کرده است.
ارجونی با اشاره به شیوع کرونا و محدودیتهای ایجاد شده در راستای کنترل این بیماری در سطح کشور عنوان کرد: در سال گذشته به دلیل شیوع کووید ۱۹ حدود ۵۰ درصد حرکت قطارهای استان کرمان کنسل شدند.
وی درباره وضعیت خطوط ریلی استان کرمان نیز گفت: سال ۱۳۵۰ بود که اولین بار شهرستان زرند به خطوط ریلی کشور پیوست و سال ۸۹ نیز آخرین باری بود که فهرج و شوره گز موفق به این اتصال شدند.
مدیرکل راه آهن کرمان با اشاره به راه اندازی خط ریلی «کرمان – سیرجان» اظهار کرد: در تلاش هستیم حداکثر تا دو سال آینده، خط ریلی «سیرجان - کرمان» را به شبکه ریلی سراسری کشور متصل کنیم. این پروژه به صورت مشارکتی با شرکت صنعتی معدنی گلگهر و شرکت راهآهن جمهوری اسلامی اجرا میشود بهطوری که ۶۵ درصد هزینههای این پروژه را شرکت صنعتی معدنی گلگهر و ۳۵ درصد دیگر آن را شرکت راه آهن جمهوری اسلامی پرداخت خواهد کرد.
ارجوانی ادامه داد: قرار است این پروژه در ۴ قطعه اجرایی شود که تاکنون در قطعه اول حدود ۱۳ درصد و در قطعه چهارم حدود ۱۳ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و به دنبال آن هستیم که در ابتدا از سمت بردسیر به کرمان این خط ریلی را تکمیل کنیم.
وی درباره ایجاد خطوط قطار سریع السیر نیز بیان کرد: برای ایجاد خطوط قطار سریع السیر نیازمند زیر ساختهای ویژه این خطوط هستیم که در این راستا هم اکنون مسیر «زرند – بافق» به طول ۴۶ کیلومتر را در اولویت کاری قرار داده ایم و در ادامه نیز مسیر باقیمانده «زرند – کرمان» به طول ۸۰ کیلومتر را تکمیل خواهیم کرد.
مدیر کل راهاهن کرمان با اشاره به بازسازی خطوط ریلی استان کرمان عنوان کرد: حدود ۴۶ کیلومتر از سمت بافق به زرند منطقه بحرانی ریلی استان کرمان محسوب می شود که در حال اصلاح این خطوط هستیم و با این اصلاح سرعت قطارها در این منطقه از ۸۰ به ۱۲۰ کیلومتر خواهد رسید.
ارجوانی با بیان این مطلب که پروژههای زیادی در راه آهن استان کرمان اجرا کردیم، اظهار کرد: با اعتباری بالغ بر ۷۰۰ میلیون تومان سیستمهای ارتباطی خطوط ریلی استان کرمان از سال گذشته تا کنون بروزرسانی شده است و همچنین از سال گذشته تاکنون ۱۴ میلیارد ریال به منظور بهسازی نمازخانههای بین راهی هزینه شده ضمن آنکه برای ایستگاه فهرج نیز حدود یک میلیارد تومان هزینه شده و ایستگاه منطقه بم نیز که مشکل آب روبرو بود در حال رفع آن هستیم واحتمالا تا هفته آینده این مشکل حل خواهد شد.
انتهای پیام