شهرداری اصفهان که هم مالک انبار فعلی توزیع مطبوعات و هم مالک مجتمع مطبوعاتی این شهر است، صبح روز دوم شهریورماه با بستن مسیر ورودی انبار توزیع، مانع ادامۀ کار ساکنان آن شده و به آنها اخطار داده تا ۲۴ ساعت بعد باید این محل را تخلیه و به مجتمع مطبوعاتی اصفهان نقلمکان کنند؛ چرا که این زیرزمین ایمن نیست و لازم است که هر چه سریعتر، روند ایمنسازی آن انجام شود.
محمدعلی شاه علی، سرپرست روزنامه کیهان در اصفهان که روزنامهاش هر روز از انبار مجتمع عباسی خیابان آمادگاه در سطح شهر توزیع میشود، دراینباره به ایسنا میگوید: از سال ۱۳۸۹ که کلنگ انبار توزیع مطبوعات اصفهان در میدان لاله زده شد، ما به شهردار وقت گفتیم که این محل برای توزیع مطبوعات مناسب نیست. دلیل آنها هم این بود که اینجا کنار گذر است و به خاطر نزدیکی به فرودگاه، امر تحویل بار راحتتر انجام میشود.
او ادامه میدهد: ایدۀ نزدیکی به فرودگاه درست بود اما به این هم باید توجه میشد که محل توزیع باید مرکز شهر باشد تا کسانی که از اقصی نقاط برای بردن روزنامه مراجعه میکنند، به مشکل برنخورند. علیالخصوص که این افراد معمولاً با موتور این کار را انجام میدهند و در صورت انتقال محل توزیع به مجتمع مطبوعاتی لاله، مجبورند از بزرگراه عبور کنند که به این شکل عملاً جانشان به خطر میافتد.
عضو هیأت مدیره مجتمع مطبوعاتی اصفهان، با اشاره به اینکه توزیعکنندگان روزنامه طی این سالها هرگز حاضر به نقلمکان به ساختمان میدان لاله نشدند، خاطرنشان میکند: سرپرستیهای روزنامههای کیهان و اطلاعات قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در زیرزمین مجتمع عباسی کارشان را شروع کردند و نزدیک به پنجاه سال است که توزیع مطبوعات شهر از اینجا انجام میشود اما اخیراً شهرداری اصفهان بر اساس نامهای که متأسفانه توسط یکی از همکاران ما زدهشده، آمده و گفته که باید به مجتمع مطبوعاتی اصفهان نقلمکان کنید تا این محل ایمنسازی شود.
او میافزاید: شهرداری اصفهان برای ساخت مجتمع مطبوعاتی اصفهان زحمتکشیده و خوشبختانه این مکان اکنون در اختیار دفاتر رسانههای مختلف است اما باید بداند که آن مجتمع هم برای انبار توزیع چندان ایمن نیست و اصلاً در نظر گرفتن چنین مکانی برای توزیع مطبوعات از ابتدا عاقلانه نبوده. ضمن اینکه فکر میکنم انبارهای کتابِ همین مجتمع عباسی یا جاهایی مثل پاساژ جعفری و ... به ایمنسازی نیاز فوریتری دارند اما متأسفانه دیوار مطبوعات همیشه کوتاهتر است.
شاه علی تصریح میکند: ما از همکاران رسانهای استعلام گرفتهایم و آنها گفتهاند که راضی به ترک محل فعلی و رفتن به مجتمع مطبوعاتی لاله نیستند. از روزنامهفروشها هم پرسوجو کردیم و گفتند اگر محل توزیع مطبوعات از خیابان آمادگاه به مجتمع مطبوعاتی واقع در میدان لاله منتقل شود مطلقاً برای خرید به آنجا مراجعه نمیکنند.
سرپرست روزنامه کیهان در اصفهان میگوید: در شرایط فعلی که مطبوعات بهاندازه کافی به خاطر کرونا آسیبدیدهاند و میزان فروش به یکسوم رسیده، درست نیست که شهرداری اصفهان با ما چنین رفتاری داشته باشد. لااقل اجازه بدهند کرونا تمام شود بعد با هماندیشی یک مکان موقت را در مرکز شهر اختیار توزیعکنندگان قرار بدهند تا ایمنسازی زیرزمین مجتمع عباسی تمام شود و همکاران بتوانند دوباره در همین محل، به کاری که از پنجاه سال پیش انجام میدادهاند، ادامه بدهند.
او یادآور میشود: همۀ ما میدانیم که درآمد دکههای روزنامه، دیگر از فروش روزنامه حاصل نمیشود، بلکه روزنامه فقط ویترین آنهاست و در این شرایط، فروشنده خودش را برای تهیه روزنامه از نقطهای در حاشیۀ شهر به زحمت نمیاندازد. بااینحال شهرداری اصفهان به ما ۲۴ ساعت مهلت داده تا این مکان را تخلیه کنیم و به مجتمع مطبوعاتی برویم، بعد هم اطمینان میدهد با دکهدارهایی که به محل توزیع جدید مطبوعات مراجعه نکنند برخورد میکنیم تا امر توزیع مختل نشود اما باید توجه داشت که تنها ۳۰ درصد از روزنامهفروشها دکه دارند و شهرداری با ۷۰ درصد دیگر که مغازهدار هستند چه برخوردی میتواند داشته باشد؟
شاه علی تصمیم شهرداری را در این خصوص عجولانه میداند و توضیح میدهد: روزانه بالغبر ۴۰۰ نشریۀ محلی و کشوری از حدود ۳۰ دفتری که در مکان فعلی انبارِ توزیع مستقر هستند، به تمام دکهها و مغازههای شهر تزریق میشود و برخوردهای نادرستی مثل مسدود کردن درِ ورودی انبار، که صبح دوم شهریور توسط مأموران خدمات شهری شهرداری منطقه سه صورت گرفت، وجهۀ اصفهانِ فرهنگی را در کل کشور خراب میکند.
علی راعی، مشاور رسانهای شهردار اصفهان نیز دراینباره به ایسنا میگوید: پنجاه سال است که مطبوعات اصفهان از محل پارکینگ مجتمع عباسی در خیابان آمادگاه توزیع میشود و سه هفته پیش دوستان مطبوعاتی به بنده اطلاع دادند که شهرداری منطقه سه به آنها اخطار داده این محل را تخلیه کنند.
او تصریح میکند: با پیگیریهایی که انجام دادم متوجه شدم که به دلیل ناامن بودن این مکان دستور تخلیه داده شده اما از سوی دیگر همکاران مطبوعاتی هم گلایه داشتند که اگر اینجا ناامن است باید برای همه ناامن باشد و میگفتند چرا فقط به انبارهای توزیع مطبوعات دستور تخلیه داده شده است.
راعی ادامه میدهد: طی مکاتبات و مذاکراتی که با شهردار اصفهان داشتم و با توجه به اینکه طی تمام این سالها هیچ حادثهای در انبار فعلی توزیع رخ نداده، پنج پیشنهاد را برای برونرفت از این وضعیت مطرح کردم؛ از جمله اینکه محلی موقتی برای دفاتر توزیع در نظر گرفته شود تا ایمنسازیهای لازم انجام شود و سپس دوستان ما بتوانند دوباره به همین محل برگردند.
مشاور رسانهای شهردار اصفهان خاطرنشان میکند: در آخرین مذاکرهای که صبح دوم شهریورماه با شهردار اصفهان داشتم نظر ایشان بر این بود که موقتاً این محل برای ایمنسازی بسته شود و توزیعکنندگان در مجتمع مطبوعاتی لاله مستقر شوند که انشالله همینطور است و من نیز پیگیر هستم تا بعد از بازسازی و ایمنسازی لازم، دوباره دوستان ما بتوانند به مجتمع عباسی برگردند.
او یادآور میشود که از سه هفته پیش قرار بوده امر تخلیۀ انبار توزیع مجتمع عباسی انجام شود و با مکاتبات انجامشده، این زمان تا آخر مردادماه به تعویق افتاده بوده، ازاینرو تصمیم شهرداری منطقه سه در خصوص مسدود کردن ورودی انبار توزیع در تاریخ دوم شهریور، ناگهانی نبوده و بعد از به پایان رسیدن آن مهلت سههفتهای عملیاتی شده است.
محمدرضا رضایی، رئیس هیأت مدیره مجتمع مطبوعاتی اصفهان اما نقلمکان موقتی توزیعکنندگان مطبوعات به مجتمع مطبوعاتی لاله را مساوی با از دست دادن همیشگی انبارهای مجتمع عباسی میداند و میگوید: حدود پنج سال پیش قرار شد علاوه بر زیرزمین مجتمع مطبوعاتی لاله، بازار گیاهان دارویی هم که در مجاورت این مکان است به انبار توزیع تبدیل شود و بعد شهرداری اصفهان یک شبکۀ توزیع ایجاد کند تا ما بتوانیم از این طریق، بعد مسافت را جبران و نشریات را به شریانهای شهر تزریق کنیم اما با وجود تصویب مبلغ ۳۰۰ میلیون تومانی برای تحقق این امر در شورای شهر وقت، چنین ایدهای هرگز عملیاتی نشد.
او تأکید میکند: در صورت عملیاتی شدن این ایده در همان سالها که فروش مطبوعات بهتر بود، همۀ همکاران از آن استقبال میکردند اما اکنونکه مسائل اقتصادی و کرونا همهچیز را تحتالشعاع قرار داده چگونه از توزیعکنندگان میخواهند بدون فراهم شدن هیچیک از آن تمهیدات به مجتمع مطبوعاتی لاله نقلمکان کنند؟
رئیس هیأت مدیره مجتمع مطبوعاتی اصفهان نیز معتقد است که ایمنی مجتمع عباسی، به خاطر استفاده از بتن و درهای آهنی برای توزیعکنندگان مطبوعات بهمراتب از ایمنی مجتمع مطبوعاتی که تأسیسات داخلی آن با چوب و سقف کاذب ساختهشده بیشتر است و خاطرنشان میکند که پاک کردن صورت یک مسئله، کمکی به حل مشکل نمیکند.
رضایی میگوید: چند هفته پیش میخواستند دستور تخلیه را صادر کنند که ما گفتیم روز خبرنگار است، امان بدهید و از نظر من اینکه شهرداری دیروز با سنگ محل ورودی انبار توزیع مطبوعات اصفهان را مسدود کرد، اصلاً رفتار زیبایی نبود؛ آن هم درحالیکه این روزنامهها از صبح تا شب اقدامات شهرداری اصفهان را پوشش میدهند.
او نیز راهکار مناسب را در شرایط فعلی که شهرداری اصفهان بر امر ایمنسازی زیرزمین مجتمع عباسی اصرار دارد، در نظر گرفتن یک مکان در مرکز شهر برای نقلمکان موقتی توزیعکنندگان میداند تا بعد، راهحل بهتری برای حل مشکل آنها پیدا شود.
پاسخ حسین کارگر، شهردار منطقه سه اصفهان به سؤال ایسنا در خصوص چرایی مسدود کردن ورودی انبار توزیع مطبوعات اصفهان چنین است: با توجه به مشکلاتی که این محل از نظر ایمنی داشت و در کمیسیون بند ۲۰ نیز به آن پرداختهشده بود، تصمیم به تعطیلی دفاتر موجود در آن برای رفع خطر گرفته شد.
او خاطرنشان میکند: زیرزمین مجتمع عباسی محل مناسبی برای توزیع مطبوعات نیست بلکه بیشتر برای پارکینگ و انبار پیشبینیشده و خداینکرده ممکن است به خاطر وجود کاغذ و مطبوعات در این محل با خطر حریق مواجه شویم.
کارگر در پاسخ به این سؤال که چه تضمینی برای بازگشت توزیعکنندگان مطبوعات به این محل بعد از رفع خطر وجود دارد، میگوید: فعلاً با توجه به مسائل خطرآفرینی که وجود داشته تصمیم به صدور دستور تخلیه گرفتهشده و بحث اینکه بعد از ایمنسازی این دفاتر بتوانند به این محل برگردند یا کاربری دیگری پیدا کند، به اداره قراردادهای شهرداری مربوط است.
رضا صابری، سرپرست روزنامه همشهری در اصفهان نیز در واکنش به این تصمیم به ایسنا میگوید: ویروس کرونا تیراژ روزنامههای پرفروش را نیز به یکسوم رسانده و اگر انبار توزیع مطبوعات به مجتمع مطبوعاتی لاله منتقل شود، ما همین یکسوم را هم از دست میدهیم.
پیشنهاد او این است که ابتدا شهرداری رفتار تبعیضآمیز خود را کنار بگذارد و کار ایمنسازی را از انبارهای کتاب و سایر مکانهایی که خطر بیشتری دارند شروع کند، دوم اینکه کمی به توزیعکنندگان مطبوعات مهلت بدهد تا کوران کرونا را پشت سر بگذارند و بعد آنها را وارد یک چالش جدید کند. سوم اینکه بهجای حل کردن مسائل، صورتمسئله را پاک نکند و با تصمیمهای نادرستی مثل صدور دستور انتقال انبارهای توزیع به مجتمع مطبوعاتی لاله، آخرین بارقههای امید مطبوعات شهر را خاموش نکند.
انتهای پیام