نقش سلول‌های ایمنی در ابتلا به کووید-۱۹ شدید

پژوهشگران سوئدی در بررسی جدیدی، نقش نوعی از سلول‌های ایمنی را در ابتلا به کووید-۱۹ متوسط و شدید ارزیابی کردند.

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس‌دیلی، پژوهشگران "موسسه کارولینسکا"(Karolinska Institute) سوئد، گام دیگری به سوی درک نقش سیستم ایمنی بدن در ابتلا به کووید-۱۹ شدید برداشته‌اند. آنها در این بررسی نشان داده‌اند که سلول‌های موسوم به "سلول‌های کشنده طبیعی"(NK cells) پس از ابتلا به کروناویروس، به شدت فعال می‌شوند اما این نوع فعالیت، در بیمارانی که به دو نوع متوسط و شدید کووید-۱۹ مبتلا شده‌اند، تفاوت دارد. این کشف می‌تواند درک ما را در مورد گسترش بیش از حد التهاب در برخی بیماران افزایش دهد.

کروناویروس در برخی از موارد می‌تواند به بروز نوع شدید کووید-۱۹ منجر شود. اگرچه تصور بر این است که این موضوع تا حدودی توسط یک پاسخ ایمنی ذاتی غیرمستقیم هدایت میشود اما یافتن بسیاری از جنبه‌های واکنش ایمنی اولیه نسبت به عفونت، دشوار است.

پژوهشگران کارولینسکا اکنون در این پروژه، واکنش ابتدایی سلول‌های کشنده طبیعی را نسبت به عفونت ناشی از کروناویروس بررسی کرده‌اند. سلول‌ کشنده طبیعی، نوعی سلول در سیستم ایمنی است که نقش مهمی در کنترل عفونت‌های ویروسی بر عهده دارد.

آنها در این پژوهش، نمونه خون ۲۷ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ را بررسی کردند که بیماری ۱۰ نفر از آنها متوسط و بیماری ۱۷ نفر شدید بود. پژوهشگران، نمونه خون ۱۷ فرد سالم را نیز به عنوان گروه کنترل شده مورد بررسی قرار دادند. نتایج این بررسی نشان داد که سلول‌های کشنده طبیعی، اندکی پس از ابتلا، به شدت فعال می‌شوند.

"نیکلاس بژورکستروم"(Niklas Björkström)، سرپرست این پژوهش گفت: فعال شدن سلول‌های کشنده طبیعی در بیماران سطح متوسط کووید-۱۹، با فعالیت آنها در افراد مبتلا به نوع شدید این بیماری متفاوت است.

به گفته پژوهشگران، احتمال دارد که این نوع واکنش سلول‌های کشنده طبیعی که در بیماران مبتلا به سطح متوسط کووید-۱۹ وجود دارد، به واکنش این سلول‌ها در بسیاری از گونه‌های عفونت ویروسی، شبیه باشد.

در هر حال، واکنش سلول‌های کشنده طبیعی در بیماران مبتلا به کووید- ۱۹ شدید، متفاوت است. سلول‌های کشنده طبیعی این بیماران معمولا ‌پروتئین‌های perforin، NKG2C و Ksp37 را بیان می‌کنند که به گفته پژوهشگران، نشان‌دهنده وجود سلول‌های موسوم به "سلول‌های کشنده طبیعی انطباقی"(adaptive NK cells) است. این سلول‌ها نسبت به سلول‌های کشنده طبیعی، توانایی بیشتری در از بین بردن سلول‌های مورد نظر دارند.

پژوهشگران در حال حاضر به بررسی این موضوع مشغول هستند که واکنش سلول‌های کشنده طبیعی تا چه اندازه ممکن است با شدت کووید-۱۹ در ارتباط باشند و این واکنش تا چه اندازه می‌تواند مزایایی به همراه داشته باشد.

بژورکستروم ادامه داد: یافته‌های ما می‌توانند بینش‌هایی را در مورد واکنش‌های ایمنی که در اوایل ابتلا به کروناویروس خود را نشان می‌دهند، فراهم کنند. ما امیدواریم که این بینش‌ها بتوانند به بهبود مراقبت و درمان بیمارانی منجر شوند که به نوع شدید کووید-۱۹ مبتلا هستند.

این پژوهش، در مجله "Science Immunology" به چاپ رسید.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲ شهریور ۱۳۹۹ / ۱۰:۴۱
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 99060201237
  • خبرنگار : 71604