به گزارش ایسنا، چین در ماههای مه و ژوئن با سود بردن از قیمتهای بسیار اندک، رکورد بالایی نفت خام وارد کرد. با این همه واردات این کشور در ژوییه کمتر از ژوئن بود اما در مقایسه با ژوییه سال گذشته ۲۵ درصد افزایش داشت.
به نظر می رسد جشن قیمتهای پایین نفت برای چین اکنون به پایان رسیده است. واردات چین در ماه جاری آخرین محموله های ارزانی خواهد بود که پالایشگاههای چینی در آوریل خریداری کرده بودند و بعد از اوت، باید دید روند واردات نفت خام چین به چه صورت پیش خواهد رفت.
از یک سو عواملی که از واردات نفت خام نسبتا بالای چین تا پایان سال حمایت می کنند، شامل نشانه های بهبود مطلوب تقاضا برای سوخت و افزایش خرید نفت از آمریکا به منظور عمل به تعهدات صورت گرفته در فاز اول توافق تجاری هستند. از سوی دیگر عواملی که ممکن است روند واردات نفت خام چین در چند ماه آینده را آهسته کنند، شامل قیمتهای بالاتر نفت در مقایسه با رکورد اندک آوریل، تقاضای ضعیف برای سوخت و حاشیه سود پالایش هستند که ممکن است پالایشگاههای چینی را از صادرات میزان زیادی سوخت به آسیا دلسرد کند.
همچنین همیشه اطلاع دقیقی درباره ذخایر بازرگانی و استراتژیک چین وجود نداشته است و این کشور آمار ذخایر خود را اعلام نمی کند و باعث میشود تحلیلگران درباره میزان ذخایر نفت این کشور به حدس و گمانه زنی بپردازند.
طبق برآورد کلاید راسل، مقاله نویس رویترز، بر مبنای محاسبه واردات چین بعلاوه تولید این کشور و در نظر گرفتن تولید پالایشگاهی، چین ۱.۹۲ میلیون بشکه در روز نفت را در ژوییه به مخازن نگهداری نفت فرستاده است. این میزان کمتر از ۲.۷۷ میلیون بشکه در روز در ژوئن اما نزدیک به میانگین ۱.۹۵ میلیون بشکه در روز در فاصله ژانویه تا ژوییه بوده است.
میزان واردات نفت چین در ماههای آینده نامعلوم است و بالطبع عوامل بسیار مختلفی در خرید نفت این کشور تعیین کننده خواهند بود.
یکی از این عوامل که همچنان از واردات بالای نفت چین و قیمتهای نفت حمایت می کند، بهبود فعالیت صنعتی تحت تاثیر مشوقهای دولتی برای پروژه های زیرساخت است. تحلیلگران بر این باورند که فعالیت صنعتی و افزایش حمل بار جاده ای و تحویل کالاهای تجارت الکترونیکی، تقاضای چین برای دیزل در سال ۲۰۲۰ را به رکورد بالایی خواهد رساند.
یک عامل مثبت دیگر برای واردات نفت چین و احتمالا قیمتهای نفت، افزایش خرید محصولات انرژی آمریکا شامل نفت خام در راستای توافق تجاری میان پکن و واشنگتن است. معامله گران نفت آمریکا و واردکنندگان چینی به رویترز اظهار کرده اند که غولهای نفتی دولتی چین نفتکشهایی را برای خرید حداقل ۲۰ میلیون بشکه نفت آمریکا در اوت و سپتامبر کرایه کرده اند.
با در نظر گرفتن این که چین تنها به پنج درصد از خرید هدف گذاری شده محصولات انرژی آمریکا در نیمه اول سال ۲۰۲۰ عمل کرده است، افزایش خرید شامل خرید نفت خام در نیمه دوم سال واردات نفت این غول آسیایی را در سطح نسبتا بالایی نگه خواهد داشت.
اما عوامل منفی هم وجود دارند که ممکن است تمایل چین برای واردات نفت خام تا پایان سال را کمتر کنند. این عوامل شامل احیای ضعیفتر تقاضا برای سوخت در سایر نقاط آسیا و تاثیر منفی آن روی حاشیه سود پالایش هستند. این امر پالایشگاههای چینی را برای ادامه پالایش حجم بالایی نفت دلسرد می کند.
تولید پالایشگاهی چین در ژوییه به رکورد بالای ۱۴.۰۳ میلیون بشکه در روز رسید اما با توجه به حاشیه سود ضعیف پالایش و تقاضای اندک برای سوخت در سایر کشورهای آسیا، اگر بازاری در این منطقه برای جذب فرآورده های نفتی وجود نداشته باشد، ممکن است پالایشگاههای چینی انگیزه چندانی برای پالایش حجم بالایی نفت خام نداشته باشند.
بر اساس گزارش اویل پرایس، واردات بالای نفت توسط چین در ماههای اخیر از قیمتها پشتیبانی کرده است و اکنون تحلیلگران و بازار به این فکر می کنند که آیا خرید چین در ماههای آینده همچنان به حمایت از قیمتها کمک خواهد کرد.
انتهای پیام