ناتو ادعای بلاروس در مورد تهدید مرزی را رد کرد

سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، ادعاهای الکساندر لوکاشنکو مبنی بر اینکه "قدرت‌های خارجی" در حال سازمان دادن استقرار نیرو در مرز این کشور هستند، "بی‌پایه و اساس" خوانده است.

به گزارش ایسنا، الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس در حالی که با لباس نظامی ظاهر شده بود، گفت که او نیروهای مسلح را "به حال آماده‌باش درآورده است."

این درحالی است که در پی انتخابات مورد مناقشه دو هفته پیش تظاهرات ضددولتی روز شنبه در خیابان‌های مینسک، پایتخت بلاروس ادامه یافت. معترضان دولت را به تقلب در انتخابات متهم می‌کنند و خواستار کناره‌گیری لوکاشنکو هستند.

این رئیس جمهوری بلاروس که برای ۲۶ سال حاکم بوده ادعا کرد که بلوک ناتو برای تکه کردن بلاروس و انتصاب رئیس جمهوری تازه در مینسک تلاش می‌کند. او گفت نیروهایی در لهستان و لیتوانی خود را آماده می‌کنند و او در حال انتقال نیروهای مسلح به سوی مرزهای غربی است.

به گزارش شبکه خبری بی‌بی‌سی، لوکاشنکو گفت "آنها اوضاع را در کشور ما تکان داده‌اند و سعی دارند مقام‌ها را سرنگون کنند" و افزود که به روسای امنیتی دستور داده "سخت‌ترین تدابیر برای دفاع از تمامیت ارضی کشور ما" را اتخاذ کنند.

ناتو با رد این ادعا گفت که "هیچ تهدیدی برای بلاروس یا کشور دیگری نیست و اقدام به استقرار هیچ نیرویی در منطقه نکرده است. موقعیت ما صرفا دفاعی است."

گیاناس ناسدا، رئیس جمهوری لیتوانی به خبرگزاری فرانسه گفت: "بلاروس با بیانیه‌ای کاملا بی‌پایه درباره یک تهدید خیالی خارجی برای انحراف توجه از مشکلات داخلی بلاروس به هر قیمتی تلاش می‌کند."

یک مقام ریاست جمهوری لهستان هم این ادعا را که لهستان برای بی‌ثبات کردن مرز بلاروس می‌کوشد "پروپاگاندای نظام" مینسک توصیف کرد و آن را "غم‌انگیز و شگفت‌انگیز" خواند.

ناتو بلاروس را ترغیب کرد به حقوق اساسی شهروندانش احترام بگذارد.

لوکاشنکو روز ۹ اوت برنده انتخابات ریاست جمهوری اعلام شد اما بسیاری او را به تقلب متهم می‌کنند. به علاوه تظاهرکنندگانی که نتایج را قبول ندارند با سرکوب خشن روبرو شده‌اند که از جمله چهار کشته بر جای گذاشته است. معترضان همچنین می‌گویند، پس از بازداشت در زندان تحت شکنجه قرار گرفته‌اند.

رئیس جمهوری بلاروس قبلا قول فرونشاندن ناآرامی‌ها با "مشتی محکم" را داده و نارضایتی را به "انقلابیون تحت امر خارج" نسبت داده است.

جمعیت تظاهرکنندگان روز شنبه در خیابان‌های مینسک با روشن کردن چراغ تلفن‌های همراه و با شعار "آزادی" بار دیگر صدای اعتراض خود را بلند کردند. به گزارش خبرگزاری اینترفکس، پلیس سعی کرد بیش از هزار تن را که در میدان استقلال این شهر جمع شده بودند، متفرق کند. پیشتر هم صدها تن که لباس سفید به تن داشتن در بازار شلوغ کوماروفسکا زنجیره "همبستگی" تشکیل دادند.

در پایان هفته پیش صدها هزار تن به خیابان‌ها ریختند که بزرگترین تظاهرات در تاریخ معاصر این کشور بود.

سوتلانا تیخانوفسکایا، رقیب انتخاباتی لوکاشنکو که یک روز بعد از انتخابات مجبور به ترک کشورش شد، به بی‌بی‌سی گفت که اگر این جنبش حالا متوقف شود، آنها "برده" خواهند شد: "ما دیگر حق نداریم قدمی به عقب برگردیم."

او در مصاحبه‌ای نادر با رسانه‌های غربی به بی‌بی‌سی گفت که مردم نه به عنوان رئیس جمهوری آینده بلکه "نماد تغییر" به او رای دادند. او افزود: آنها برای آینده فریاد می‌کشیدند، برای آرزوی زندگی در یک کشور آزاد، علیه خشونت و برای حقوق خود.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲ شهریور ۱۳۹۹ / ۰۸:۴۸
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 99060201081
  • خبرنگار : 99999