سید نظامالدین موسوی در گفتوگو با ایسنا، در واکنش به نامه آمریکا به شورای امنیت برای فعال کردن مکانیزم ماشه اظهار کرد: مکانیزم ماشه یا اسنپبک همان طور که از اسمش پیداست مکانیزمی برای بازگشت خود به خود تحریم و همچنین بازگشت به شرایط قبل از برجام است که براساس بندهای ۳۶ و ۳۷ برجام قابل انجام است.
وی افزود: بر این اساس هر یک از طرفهای برجام اگر شکایتی از عدم تعهد یکی از اطراف برجام داشته باشند، میتواند طرح شکایت کند که ابتدا این موضوع در یک کمیسیون مشترک و بعد توسط وزرای خارجه و نهایتا شورای داوری فنی بررسی میشود و به شورای امنیت میرود. این یک حفره حقوقی بود که منتقدان برجام از ابتدا به مسئولین و دیپلماتهای خودمان در این زمینه هشدار میدادند و انتقاد میکردند که این مکانیزم میتواند برای ایران مشکل ایجاد کند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی همچنین یادآور شد: در این پروسه پیشبینی شده که شورای امنیت باید طی ۳۰ روز قطعنامهای دربارهی تداوم عدم تحریم ایران صادر کند که در این صورت هم آمریکا میتواند آن را وتو کند و در این صورت مکانیزم ماشه اعمال میشود، اما اینجا دونالد ترامپ حماقت بزرگی کرد و آن این بود که از برجام خارج شد او فکر میکرد ایران تحت فشار تحریم مجددا مذاکره میکند و میتواند با تعمیم برجام اول به مسائل منطقه و موشکی امتیاز بگیرد ولی با استراتژی «نه جنگ نه مذاکره» مقام معظم رهبری این اتفاق نیفتاد و تهدیدات آمریکا نتوانست ما را به زمین بزند.
موسوی خاطرنشان کرد: اکنون آمریکا بعد از همه اقداماتش به دنبال استفاده از مکانیزم ماشه است به لحاظ حقوقی بخش عمدهای از کشورهای عضو شورای امنیت مخالف این موضوع هستند، زیرا به لحاظ حقوقی پذیرفته شده نیست و وقتی کشوری یک جانبه از معاهدهای خارج شود و از تعهدات سرباز بزند در مقابل از مزیتهایش استفاده کند.
این عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با اشاره به مخالفت ۱۱ کشور عضو شورای امنیت سازمان ملل و سه کشور اروپایی با استفاده آمریکا از مکانیزم ماشه تصریح کرد: آنها دنبال تفسیر غیرحقوقی هستند و مدعی هستند اسمشان در قطعنامه ۲۲۳۱ و به عنوان عضو موسس برجام هست و میتوانند از این مکانیزم استفاده کنند گرچه کسی این تفسیر را قبول ندارد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در پایان اظهار کرد: استفاده از مکانیزم ماشه در صورتی امکانپذیر است که این کشور بخواهد قلدری و زورگویی کند و کار دشواری است و احتمالا در این زمینه توفیقی به دست نخواهد آورد.
انتهای پیام