به گزارش ایسنا به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، این جایزه با عنوان «کتاب ماه و سال کودک و نوجوان» قرار است به خانوادهها کمک کند که به راحتی بتوانند آثار مناسبی را برای مطالعه فرزندانشان انتخاب و خریداری کنند و از سویی ناشران کتاب کودک و نوجوان را مورد حمایت قرار دهد.
جایزهای که هر ماه به یک نویسنده، شاعر یا مترجم یا در پایان هر فصل به یک ناشر اهدا میشود، مرغک سیمین نام گرفته است و شامل یک نشان با همین عنوان، تندیس، لوح و جایزه نقدی میشود و البته نشان مرغک زرین، تندیس، لوح و جایزه نقدی هم به کتاب سال تعلق میگیرد.
نخستین ارزیابی آثار منتشرشده در کشور در قالب جایزه کتاب ماه و سال، در بهار ۱۳۹۹ صورت گرفت و آیین اهدای جایزههای آن نیز روز ۲۷ مرداد ۱۳۹۹ در تهران برگزار شد.
گروههای کارشناسی این رویداد، ۱۳۷۰ عنوان کتاب رسیده به دبیرخانه را در چند مرحله بررسی و در پایان حسین فتاحی، عباس جهانگیریان، آتوسا صالحی، محمود پوروهاب و اسماعیل آذرینژاد ۵ داور نهایی از بین ۱۴ نامزد دریافت جایزه، سه کتاب را حایز دریافت جایزه مرغک سیمین ماههای فروردین، اردیبهشت و خرداد ۱۳۹۹ معرفی کردند.
آثار برتر این جایزه را بیشتر بشناسیم:
«راز جنگل هزار دستان» برنده جایزه مرغک سیمین فروردین ۱۳۹۹
اگر ۱۲ تا ۱۶ ساله هستید و گروه سنی شما «نونگاه» و «نوجوان» است یا قصد دارید برای فرزندتان کتاب مناسبی تهیه کنید «راز جنگل هزار دستان» برنده مرغک سیمین ماه فروردین ۱۳۹۹ به شما پیشنهاد میشود.
این کتاب به قلم «لوسی استرینج» نویسنده انگلیسی و با ترجمه ندا منعم از سوی انتشارات هوپا روانه بازار کتاب شده است.
داستان این کتاب در تابستانی طولانی و رویایی در سال ۱۹۱۹ اتفاق میافتد در حالی که جنگ جهانی اول به پایان رسیده است و «هنریتا» قهرمان اصلی داستان که با پدری که برای کار به خارج از کشور رفته، مادری بیمار و خواهرش زندگی را میگذراند در تنهاییاش کشف میکند که خانهشان پر از رازهای عجیب است. هنریتا و خانوادهاش بعد از اتفاق بدی که در لندن برایشان افتاده به خانهای جدید در دل جنگل آمدهاند، خانهای که تابلویی آن را «خانه امید» نامیده است اما همه چیز یک جورهایی آشفته به نظر میآید.
در بخشی از این کتاب آمده است: «وقتی پدر رفت حساب روزها از دستم خارج شد. یکجورهایی حس میکردم همیشه یکشنبه است. ساعتها روی یک پتو در باغچه زیر سایه درخت چنار کتاب میخواندم. شبها دراز بودند و من احساس تنهایی میکردم. خوابهایم تیره و ترسناکتر شده بودند. در کابوسهایم صدای هقهق وحشتناکی میشنیدم که بعضی اوقات با جیغهای ناگهانی همراه میشد. و آن بو... همیشه آن بوی خفهکننده دود را حس میکردم.»
جایزه مرغک سیمین این کتاب به دلیل ویژگیهایی مانند وفاداری به اصل اثر، زبان سالم و روان در ترجمه و انطباق با ارزشهای ملی و فرهنگی و توجه به نیازهای مخاطب به ندا منعم مترجم اثر اهدا و البته از نشر هوپا ناشر این کتاب نیز قدردانی شد.
این کتاب با تصویرگری فاطمه علیپور در ۳۲۸ صفحه و با قیمت ۴۰هزار تومان به مخاطبان عرضه شده است.
کتاب شعر «نخودی نرو تو دیگ آش» برنده مرغک سیمین اردیبهشت ۱۳۹۹
داوران جایزه کتاب ماه و سال کودک و نوجوان جایزه مرغک سیمین اردیبهشت ۱۳۹۹ را به افسانه شعباننژاد شاعر کتاب شعر «نخودی نرو تو دیگ آش» که انتشارات «لوپهتو» آن را برای گروه سنی بالای ۷ سال منتشر کرده است، اعطا کردند.
این کتاب یکی از آثار مجموعه پنججلدی شعر «بازی، شعر، نمایش» به قلم این شاعر و نویسنده فعال حوزه ادبیات کودک و نوجوان است که تصویرگری آن را زهره پریرخ برعهده داشته است.
کتاب شعر «نخودی نرو تو دیگ آش» داستان نخودی را روایت میکند که از دیگ آش بیرون میپرد و میخواهد وارد سوراخی در دیوار شود؛ اما سوراخ متعلق به موش است و...
شعرهای این کتاب تلفیقی از سه عنصر بازی و شعر و نمایش است، به طوری که خردسالان میتوانند با خواندن این اشعار بازیها و نمایشهایی را ترتیب دهند و نقشهای گنجاندهشده در اشعار را ایفا کنند. شعرهای این مجموعه هماهنگ با دنیای خردسالان است و بیشتر شخصیتهای این شعرها از حیوانات هستند و گاهی هم شخصیت انسانی در شعرها وجود دارد.
رعایت اصول بنیادین شعر، نوآوری در فرم و محتوا (ترکیب شعر با بازی و نمایش)، توجه ویژه به علایق و نیازها و مشکلات روز مخاطب و کتابسازی از ویژگیهای این کتاب است که موفق به دریافت جایزه مرغک سیمین کتاب ماه و سال کودک و نوجوان شد، ضمن این که کانون از ناشر کتاب نیز قدردانی کرد.
این اثر در ۲۴ صفحه و با قیمت ۱۲هزار تومان از سوی انتشارات «لوپهتو» منتشر شده است.
«یک آدم نقاشی کن» برنده مرغک سیمین خرداد ۱۳۹۹
کتاب داستان «یک آدم نقاشی کن» نوشته فریبا کلهر با تصویرگری میترا عبداللهی برنده جایزه مرغک سیمین کتاب ماه و سال کودک و نوجوان در ماه خرداد ۱۳۹۹ شد، کتابی که انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ناشر آن است.
فریبا کلهر یکی از نویسندگان فعال در حوزه ادبیات کودک و نوجوان است که تاکنون آثار قابل توجهی به نگارش درآورده است و در این کتاب نیز داستان عمو نقاش و دختر کوچکی به نام صبا را روایت میکند که گفتوگوهای آن دو، بدنه اصلی داستان را شکل میدهد. عمو نقاش قرار است برای صبا یک آدم بکشد اما به جای آن یک موش میکشد، از همین جای داستان چالشهای صبا با تعریف انسان و ماهیت و هویت او آغاز میشود.
در بخشی از این کتاب آمده است: «عمو نقاش موش دیگری کشید. موشی که در لانهاش یخچال بزرگی داشت که درش باز بود. عمو نقاش گفت: «این موش چیزهای دیگری هم میخورد. داخل یخچالش پر از سوسیس و هندوانه و نوشابهی گازدار است.» صبا گفت: اما باز هم او یک موش است و با آدم فرق دارد. برایم یک آدم نقاشی بکش!»
کشمکشها و گفتوگوهای این داستان مخاطب را به سوی سوالهایی مفهومی درباره خود سوق میدهد، اما نویسنده هوشمندانه عمل میکند و برای داستان، پایانبندی متفاوتی در نظر گرفته است.
«یک آدم نقاشی کن» از سوی داوران جایزه کتاب ماه و سال کودک و نوجوان به دلیل نثر و پرداخت کودکانه، بهرهمندی از تکنیکهای جذاب روایی، سلامت زبان متناسب با محتوای اثر و کتابسازی مناسب، شایسته دریافت جایزه مرغک سیمین شده است.
این کتاب در ۲۸ صفحه و با قیمت ۱۲هزار و ۵۰۰ تومان از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان منتشر شده است.
انتهای پیام