غلامرضا قوسی، امروز پنجشنبه ۳۰ مرداد در نشست خبری اظهار کرد: اجرای پروژههای آب و خاک سبب شده راندمان آبیاری ۴۷ درصد ارتقا یابد و احیا و مرمت قنوات به طور متوسط از ۱۵ کیلومتر سالانه به ۱۹۰ کیلومتر افزایش یافته است.
به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه میزان کل تولیدات باغی استان نیز از ۱۰۲ هزار تن در ابتدای دولت اکنون به ۱۴۶ هزار تن رسیده است، افزود: سطح زیرکشت محصولات باغی از ۵۹ هزار هکتار به ۶۹ هزار هکتار معادل ۴۴ درصد افزایش یافته است.
وی بیان کرد: اجرای ۳۰ هزار هکتار کشت حفاظتی و افزایش ۱۴۰ درصدی ضریب مکانیزاسیون کشاورزی از دیگر دستاوردهای دولت در خراسان جنوبی است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: ۳۰ درصد جمعیت استان در بخش کشاورزی فعالیت دارند و هدف ما در مجموعه سازمان کاهش وابستگی به خارج، بهبود وضعیت اقتصادی، افزایش بهرهوری، ارتقای عملکرد و تقویت و بهبود وضعیت معیشتی و جلوگیری از مهاجرت روستاییان است.
وی گفت: یکی از اقدامات مورد تاکید وزارت جهاد کشاورزی، تقویت و حمایت از زنجیرههای تولید همچنین توسعه سیستمهای نوین آبیاری است.
قوسی، توسعه کشتهای گلخانهای، بهینهسازی مصرف آب، اجرای پروژههای بهزراعی و بهنژادی در حوزه تولیدات گیاهی و باغی تحت عنوان پروژههای افزایش تولید و نژادهای دامی و گیاهی را از دیگر پروژهها عنوان کرد و ادامه داد: یکی از سیاستهای اصلی وزارت جهاد کشاورزی، خوداتکایی در محصولات کشاورزی است.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر میزان تولید و تامین دانههای روغنی از شش درصد به ۱۶ درصد افزایش یافته است، افزود: برای رفع دغدغه کشاورزان به دنبال فراهم کردن بستههای صادراتی، ترویج مردمی کردن اقتصاد کشاورزی، افزایش کیفیت محصولات تولیدی، تبدیل کار، تلاش و روحیه جهادی به گفتمان، جلوگیری از واردات و جلوگیری از قاچاق کالا هستیم.
وی گفت: پرورش ماهی تیلاپیا از دیگر برنامههای مهم استان است و اجرای این طرح برای نخستین بار در کشور در خراسان جنوبی استارت زده شد.
وی بیان کرد: همچنین امسال نخستین بار توزیع بچه ماهی تیلاپیا را داشتیم که نخستین برداشت نیز از شهرستان فردوس انجام شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: همزمان با هفته دولت ۱۶۴ پروژه با سرمایهگذاری ۷۵ میلیارد تومان در این استان به بهرهبرداری میرسد و از مجموع اعتبار پروژههای قابل افتتاح ۴۵ میلیارد تومان از محل اعتبارات دولتی، ۱۲ میلیارد تومان خودیاری و مشارکت مردم و ۱۷ میلیارد تسهیلات بانکی بوده است.
قوسی با بیان اینکه ۳۳ هزار خانوار از این طرحها بهرهمند میشوند، تصریح کرد: با افتتاح این طرحها زمینه اشتغال ۲۹۳ نفر فراهم و برای پنج هزار و ۳۰۷ نفر تثبیت اشتغال میشود.
وی با بیان اینکه بیشترین فراوانی پروژهها مربوط به حوزه آب و خاک است، بیان کرد: شهرستانهای سربیشه با ۲۳ پروژه، طبس و بشرویه با ۲۱ پروژه و زیرکوه با ۱۷ پروژه بیشترین میزان پروژههای هفته دولت امسال را به خود اختصاص دادهاند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: علیرغم تمامی محدودیتهای مالی، اعتبارات تملک دارایی استان ۵۷ درصد افزایش یافت که بیشتر مربوط به اعتبارات ملی بود.
وی افزود: مجموع اعتبار استانی و ملی تملک دارایی سال ۹۷، یک میلیارد و ۱۳۵ میلیون تومان بود که سال ۹۸ به یک میلیار د و ۷۹۹ میلیون تومان رسید و بیشترین درصد افزایش اعتبار مربوط به بخش ملی بوده است که از ۵۶ میلیارد تومان به ۱۱۰ میلیارد تومان افزایش یافت.
قوسی با اشاره به اجرای طرح نهضت گلخانهای در استان اظهار کرد: تاکنون برای هزار و ۵۱ هکتار از اراضی تمام مجوزها اخذ شده است همچنین شناسایی زمین، اخذ استعلام اراضی، تشکیل پرونده و کاربردهای فنی و کمیسیون ماده ۲ نیز فراهم شده است.
وی ادامه داد: طرح هاب شتر نیز وارد فاز اجرایی شده و ایستگاه قرنطینه و نگهداری دامی حیدرآباد نهبندان نیز آماده بهرهبرداری است.
وی افزود: ۲۵۰۰ هکتار زمین برای تامین علوفه در اختیار ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) قرار گرفته و تاکنون ۴۰۰ هکتار کشت خارشتر انجام شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه ایستگاه بهنژادی و اصلاح نژاد در منطقه بجد در حال ساخت است، خاطرنشان کرد: تاکنون هزار و ۳۷۰ راس واردات دام سبک به استان داشتهایم و ۱۱ هزار و ۴۴۹ راس دام نیز خریداری و توزیع انجام شده است.
قوسی یادآور شد: با وجود کاهش ۳۸ درصدی سطح زیرکشت محصولات زراعی در استان، مجموع تولیدات زراعی خراسان جنوبی از ۴۲۰ هزار تن در ابتدای دولت تدبیر و امید به ۵۹۸ هزار تن در حال حاضر رسیده است.
انتهای پیام
خبرهای خوش رییس جهاد کشاورزی خراسان جنوبی؛
از خودکفایی در کشاورزی تا ارائه بستههای صادراتی
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: برای رفع دغدغه کشاورزان به دنبال فراهم کردن بستههای صادراتی، ترویج مردمی کردن اقتصاد کشاورزی، افزایش کیفیت محصولات تولیدی، تبدیل کار، تلاش و روحیه جهادی به گفتمان، جلوگیری از واردات و جلوگیری از قاچاق کالا هستیم.