به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، سخنگوی محمود دیکو، بانفوذترین رهبر معترضان و رهبر اپوزیسیون مالی اعلام کرد که محمود دیکو پس از دیدار با اعضای کودتای نظامی که متعهد به نظارت بر انتخابات در یک چهارچوب زمانی منطقی شدهاند، از سیاست کنارهگیری کرد.
صبح روز سهشنبه گروهی از افسران نیروهای مسلح مالی شورش کرده، ابراهیم بوباکار کیتا، رئیسجمهوری این کشور و سومیلو بوییه مایگا، نخستوزیر آن را بازداشت کرده و کنترل باماکو، پایتخت مالی را به دست گرفتند.
کیتا به دنبال این رویداد شامگاه سهشنبه استعفا، پارلمان را منحل و دولت را برکنار کرد.
سخنگوی دیکو گفت: شورشیان با محمود دیکو دیدار کردند. پس از این دیدار دیکو تصمیم گرفت تا از سیاست کنارهگیری کند.
اگرچه جزئیات بیشتری در این رابطه منتشر نشده اما این اقدام حاکی از آن است که دستکم بخشی از جنبش اپوزیسیون از وعده رهبران این کودتا برای بازگشت به فعالیتهای دموکراتیک راضی و خشنود شدهاند.
نگرانیها نسبت به سرنگونی کیتا پس از هفت سال ریاست جمهوری میتواند منجر به بیثباتی در منطقه ساحل شود چرا که در حال حاضر اتحادیه آفریقا و جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا عضویت مالی را به حالت تعلیق درآوردهاند.
در حال حاضر جو حاکم در پایتخت مالی آرام است و رهبران خونتا از مردم و مقامات خواستهاند تا به زندگی نرمال خود بازگردند.
در همین حال یکی از سخنگویان شورشیان که خود را "کمیته ملی برای نجات مردم" مینامند، گفته است که آنها به دنبال قدرت نیستند.
وی افزود: ما خواهان ثبات در مالی هستیم که به ما اجازه خواهد داد تا در یک چهارچوب زمانی منطقی و محدود انتخابات سراسری برگزار کنیم.
در همین حال عاصمی گویتا، سرهنگ ارتش مالی روز چهارشنبه خود را به عنوان فرمانده جدید ارتش این کشور معرفی کرد.
گویتا پس از دیدار با کارمندان ارشد غیرنظامی گفت که وی رهبر کمیته ملی برای نجات مردم است که قدرت را تصرف کرده است.
وی افزود: مالی در یک بحران سیاسی-اجتماعی قرار دارد. دیگر هیچ جایی برای اشتباه کردن وجود ندارد.
اتحادیه اروپا خواستار آزادی سریع زندانیان در مالی شد
رهبران اتحادیه اروپا از کودتای نظامی در مالی ابراز نگرانی شدید کردند. سران این اتحادیه از رهبران نظامی مالی خواستند هر چه سریعتر زندانیان را در این کشور آزاد کنند.
به نقل از دویچه وله، پس از به دست گرفتن قدرت توسط نظامیان مالی، واقع در غرب آفریقا و آشفتگی اوضاع در این کشور، رهبران ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا روز چهارشنبه ضمن ابراز نگرانی نسبت به روند اوضاع در این کشور، اعلام کردند که این رویدادها میتوانند "تأثیر بیثبات کنندهای بر کل منطقه و مبارزه با تروریسم داشته باشند".
رهبران اتحادیه اروپا همچنین خواستار "آزادی فوری و بدون قید و شرط زندانیان و احیای قانون" در مالی شدند.
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، پس از پایان کنفرانس ویدیویی سران اتحادیه اروپا که بهطور ویژه به بررسی بحران بلاروس اختصاص داشت، در برلین به خبرنگاران گفت: «ما کودتای نظامی در مالی را محکوم میکنیم.»
مرکل تاکید کرد که مبارزه با تروریسم در مالی باید همچنان "در کانون توجه" باشد.
مرکل که ریاست ادواری شورای اتحادیه اروپا را نیز برعهده دارد، گفت، این اتحادیه از تلاشهای سازمان منطقهای "اکواس" برای یافتن راه حل صلح آمیز در کشور مالی حمایت میکند.
جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا، اکوواس، عنوان کرده که که از چند ماه پیش در حال میانجیگری میان طرفهای درگیر در مالی بوده است.
انتهای پیام