سیدعلی آقازاده عصر روز گذشته، ۲۹ مردادماه در نشست مطبوعاتی به مناسبت هفته دولت در خصوص پروژه های این هفته در استان مرکزی بیان کرد: در سال ۹۹، بالغ بر ۹۰۱ پروژه افتتاح و عملیات اجرایی ۹۱ پروژه نیز آغاز خواهد شد.
وی اظهار کرد: دربخش عمرانی که با کاهش ۶ درصدی پروژه ها نسبت به مدت مشابه سال گذشته مواجه هستیم، ۸۰۶ پروژه به مبلغ ۸۰۰ میلیارد تومان مدنظر است که از این تعداد، ۷۲۰ پروژه به مبلغ ۶۱۰ میلیارد تومان افتتاح می شود و عملیات اجرایی ۸۶ پروژه به مبلغ ۱۸۰ میلیارد تومان آغاز خواهد شد.
آقازاده در خصوص پروژه های اقتصادی نیز اظهار کرد: پروژه های اقتصادی در سال ۹۹ با رشد ۴۲ درصدی روبرو شده است به طوری که ۱۸۵ پروژه با هزار و ۱۳۵ میلیارد تومان مدنظر است که از این تعداد ۱۸۱ پروژه افتتاح می شود و باقی عملیات اجرایی خود را آغاز می کنند.
وی اضافه کرد: این ۹۰۱ پروژه ۹۲۴۰ فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم ایجاد خواهد کرد و با توجه به اینکه تعهد استان مرکزی برای سال جاری ایجاد ۲۰ هزار شغل است با افتتاح پروژه های هفته دولت نیمی از این تعهد محقق خواهد شد و امیدواریم تا پایان سال این تعهد به صورت کامل انجام گیرد.
استاندار مرکزی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص عملکرد مدیران اظهار کرد: ضعف مدیران در برخی موارد قابل کتمان نیست، اما شاید یافتن همه فاکتورها در یک نفر میسر نباشد، حتی اگر نهایت شایسته سالاری هم در حوزه انتخاب مدیران محقق شود، شرایط امروز کشور و قوانین و ضوابط دست بسیاری از مدیران را می بندد، شرایط کار کردن بسیار سخت است و یک عده اصلا مسئولیت را قبول نمی کنند ولی با این وجود، ما تلاش خود را برای انتخاب شایسته انجام می دهیم.
وی در خصوص آخرین وضعیت شرکت هپکو تصریح کرد: در ابتدای امر پس از طرح واگذاری شرکت هپکو به سازمان تامین اجتماعی، عده ای موضوع را هضم نکردند، اما پس از دو بار ملاقات با مدیرعامل سازمان به این نتیجه رسیدیم که هپکو تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی می تواند به شرایط ایده آل و آرمانی برگردد، امروز ۲۰ میلیارد تومان برای پرداخت حقوق دو ماهه هپکو واریز شد و امیدواریم که حقوق مردادماه هم به سرعت پرداخت شود و رقم نسبتا قابل توجهی هم برای هزینه جاری در نظر گرفته شده است.
آقازاده افزود: در حال حاضر ۲۳۰ میلیارد تومان اعتبار نقد در حساب سازمان راهداری کشور برای عقد قرارداد با هپکو موجود است، اما متاسفانه هپکو به دلیل بدهی های موجود، با مسئله عدم دریافت ضمانت نامه بانکی روبروست که در این راستا مقرر شد بانک رفاه ضمانت نامه را برای هپکو صادر کند و که این مهم قرارداد ۵۰۰ میلیارد تومانی را برای این شرکت رقم خواهد زد، همچنین هپکو وارد تولید گریدر می شود که می تواند برای مدیریت شرکت فرصتی استثنایی باشد.
وی در خصوص شرکت آذرآب نیز بیان کرد: مسئله واگذاری برای آذرآب مطرح نیست. این شرکت در حال حاضر شرایط نسبتا خوبی دارد و امیدواریم که بدهی در روند تولید این شرکت تاثیری نداشته باشد، البته هپکو برای عقد قرارداد با مسئله استعلام و ضمانت نامه بانکی و ... نیز روبروست.
استاندار مرکزی با اشاره به صعود تیم فوتبال آلومینیوم اراک به لیگ برتر در خصوص اتفاقات رخ داده و ممانعت از ورود عکاسان خبری به داخل استادیوم برای پوشش این رویداد مهم، تصریح کرد: تجربه تیم داری در لیگ برتر را نداشتیم و بر این اساس ناهماهنگی هایی در برگزاری این بازی بروز کرد، از طرفی به دلیل شیوع بیماری کرونا ناظرین فدراسیون نیز مدام تذکر می دادند، شمار زیادی از هواداران در محل استادیوم حضور داشتند که به دلیل همین شرایط اجازه ورود به آنها داده نشد و اتفاق رخ داده برای عکاسان در واقع ناشی از بی تجربگی بود. البته رفتن تیمی از اراک به لیگ برتر، فرهنگ ورزشی استان را تغییر خواهد داد. همه باید تلاش کنیم که این تیم جزو ۵ تیم برتر لیگ برتر آینده باشد و ایرالکو نیز باید با تصویب بودجه، فصل آینده حمایت لازم را از این تیم به عمل آورد، ما نیز در کنار تیم هستیم تا فرهنگ خوب ورزشی و فوتبالی وارد اراک شود و قطعا تیم های بزرگ فرهنگی ورزشی را با خود می آورند و همین امر می تواند باعث گشایش آکادمی و مدرسه فوتبال و شکوفایی استعدادهای نوجوانان و جوانان در اراک شود.
وی در خصوص رابطه استاندار با مجمع نمایندگان استان بیان کرد: شاید اختلاف نظر و سلیقه بیم ما وجود داشته باشد اما دعوایی وجود ندارد و با هیچ نماینده ای بحث و مشکل نداریم. به نمایندگان مردم احترام می گذاریم و این اختلاف نظرها نمی تواند وحدت استان را تحت تاثیر قرار دهد. سعی می کنیم به مانند سه سال اخیر حواشی سیاسی در استان بروز نکند بویژه اینکه در این مدت طبق شاخص های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی کار مستمر غیرسیاسی در استان شکل گرفته است و عملکرد اقتصادی استان در شرایط کنونی و تحریم رضایت بخش بوده است و منتقل نکردن اقدامات انجام شده به مردم در واقع خیانت است.
آقازاده در خصوص صادرات غیر نفتی استان مرکزی در سال ۹۹ اظهار کرد: میزان صادرات در سال جاری به دلیل شیوع کرونا کاهش یافته است و شاید شاهد تحقق آمار صادراتی سال گذشته نباشیم ولی در قیاس با کشور وضعیت استان مرکزی امیدوار کننده است و این امید باید به مردم منتقل شود. حتی اگر قوی ترین شخص کشور به عنوان رییس جمهور انتخاب شود با این اسباب، امکانات و نیرو و درآمد اگر به بهترین شکل عمل کند تنها ۵ درصد با عملکرد دولت تدبیر و امید اختلاف خواهد داشت.
وی گفت: درآمد نفتی در ۵ ماهه نخست سال ۹۹ در کشور ۶ درصد محقق شده است در حالی که باید ۶۰ هزار میلیارد تومان نفت فروخته شود، باید ۱۹۰ میلیارد تومان از محل مالیات درآمد حاصل شود که کرونا تاکنون اجازه نداده است این مهم محق شود. دولت باید ۵۰ هزار میلیارد تومان اموال بفروشد و از بودجه ۴۸۰ هزار میلیارد تومانی باید ۲۰۰ میلیارد تومان را به عنوان حقوق پرسنل خود پرداخت کند این درحالی که است که کارشناسان امر از همان ابتدا بیان کردند بودجه سال ۹۹، ۲۵۰ هزار میلیارد تومان کسری دارد و در واقع با احتساب کسری و حقوق پرسنل دولت عملا ۳۰ هزار میلیارد تومان باقی می ماند که باید پروژه های عمرانی با استفاده از آن انجام شود. در واقع دولت هرقدر هم قوی باشد در این شرایط با دشواری روبرو خواهد شد.
استاندار مرکزی در خصوص عدم توازن درآمد با بودجه استان اظهار کرد: این عدم توازن درست است اما سازوکار اجرایی برای اصلاح آن وجود ندارد استان مرکزی از نظر درآمد یازدهمین استان کشور و در بعد بودجه 24 اُمین استان کشور هستیم. باید سازوکار تدوین بودجه تغییر کند تا هر استانی که درآمد دارد 90 درصد درآمدش در همان استان هزینه شود، در حالی که بودجه ریزی براساس شاخص محرومیت، برخورداری، دوری و نزدیکی به پایتخت، درآمد نفتی و آلایندگی و ... انجام می شود.
انتهای پیام