رمضانعلی حیدری خلیلی در گفتوگویی با ایسنا در پاسخ به اینکه آیا انتخابات هیئت مدیره خانه سینما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تایید شده است یا خیر بویژه اینکه انتقادهای جدیدی به آن وارد شده است، بیان کرد: همه ما باید در یک فضای همراه با آرامش و به دور از اختلافهای صنفی و گروهی اجازه دهیم تشریفات قانونی انتخاب هیئت مدیره طی شود، چون هنوز تمام نشده است.
او افزود: یک مجمعی برابر با اساسنامه و آیین نامههای داخلی خانه سینما برگزار شده و دوستان باید مدتی را در نظر میگرفتند تا ببینند آیا از صنوف مختلف اعتراضی وجود دارد یا خیر تا مورد بررسی قرار گیرد. در این باره آن طور که شنیدهایم قرار است هفته آینده هیئت مدیره جدید خانه سینما و نیز هیئت رئیسهای که مجمع خانه سینما را برگزار کرد جلسهای داشته باشند که اگر برگزاری مجمع و نتایج انتخابات منجر به جمع بندی شود، طبیعتا صورت جلسه مجمع و مستندات و مدارک مربوط باید تحویل دبیرخانه هیئت رسیدگی بر مراکز فرهنگی وزارت ارشاد شود، چرا که در حال حاضر خانه سینما براساس ضوابط تاسیس بر مراکز و موسسات فرهنگی مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی فعالیت میکند و مرجع اجرای قانون در این مورد نیز هیئت رسیدگی بر مراکز فرهنگی مستقر در وزارت ارشاد است که ریاست آن برعهده وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیری آن هم برعهده آقای محمدی - مشاور وزیر - است.
وی گفت: بنابراین یکسری تشریفات اولیه باید برگزار شود و وقتی مشخص شود همه چیز مجمع بر اساس قانون و ضابطه بوده، در دبیرخانه هیئت رسیدگی مورد بررسی قرار می گیرد و در نهایت در آنجا هم اگر همه چیز بر اساس مُر قانون باشد، پس از تایید و طی نامه رسمی به اداره کل ثبت شرکتها برای ثبت مصوبه ارسال میشود. این یک مسیر قانونی است که باید طی شود ولی تاکید میکنم که هنوز تشریفات قانونی اولیه به پایان نرسیده است به همین دلیل دوستان باید کمی صبوری کنند.
حیدری خلیلی در پاسخ به اینکه آیا طی شدن این پروسه قانونی طولانی نشده است؟ گفت: خیر، روال همین است. فقط در دورههای قبلی اینقدر حساسیت وجود نداشت و ما هم طبیعتاً تا زمانی که تشریفات اولیه درون خانه سینما تمام نشود و مستندات تحویل داده نشود نمیتوانیم نظری ارائه کنیم.
وی در پاسخ به اینکه آیا معتقد است انتخاباتی که برگزار شده در این مقطع فعلی کار درستی بود؟ بیان کرد: بالاخره با توجه به پایان دوره فعالیت هیات مدیره قبلی باید برای انتخاب هیات مدیره جدید مجمع خانه سینما برگزار میشد و دوستانی که مسئولیت برگزاری مجمع را داشتند به خوبی از ضوابط و قوانین و مقررات حاکم آگاهند. آنها میدانستند که چه فرایندی باید طی شود تا مُرّ قانون رعایت شود . ما فعلاً منتظریم مستندات تحویل داده شود تا همه مستندات بررسی شود که ببینیم همه چیز سر جای خود بوده یا خیر؛ بنابراین خواهش من از همه دوستان، دست اندرکاران و رسانهها این است که کمک کنند به این اختلافها دامن زده نشود، کمی صبوری کنند چون ضابطه ای که بر اساس آن تصمیمات مجمع بررسی میشود، مشخص است و مرجع قانونی آن هم همینطور.
حیدری خلیلی در پایان خاطرنشان کرد: خانه سینما در مفهوم کلی خود مظلوم است؛ این خانه سینمایی که سالهای سال به سینمای ایران خدمت رسانده و در پیشرفت آن موثر و سهیم بوده و باعث شده مناسباتی شکل گیرد که بر اساس آن هم چرخ فرهنگی سینما و هم چرخ اقتصادی بچرخد ، خیلی مظلوم واقع شده است و بیشتر از درون برخی صنوف یا برخی اعضای صنوف فشارهایی به آن وارد میشود. به نظرم علاوه بر صبوری، از یاد نبریم که بالاخره یک چیزی به اسم منافع ملی سینما هم باید داشته باشیم و دوستان در آن زمینه باید وحدت داشته باشند تا خانه سینما دور از هیاهو و با مشارکت اکثریت اعضاء به رسالت اصلی و صنفی خود در توسعه فرهنگ و پیشرفت سینمای کشور ادامه دهد.
به گزارش ایسنا، به تازگی شورایعالی تهیه کنندگان سینمای ایران در آخرین نشست خود ، انتخابات خانه سینما را مورد بررسی قرار داد و از عدم حضور یک سوم اعضا در تعیین سرنوشت خانه، اظهار نگرانی کرد.
پیش از این هم همایون اسعدیان رئیس سابق هیات مدیره خانه سینما در مصاحبه ای با ایسنا به تشریح برخی حواشی انتخابات خانه سینما پرداخت و در بخشی از آن گفت:اتفاق جذابی که برای ما رخ داد و از این جهت به خانه سینما و همراهی صنوف افتخار میکنم این بود که در مجمع ۲۰ مرداد هر ۲۰ صنف دارای شناسه حضور داشتند و هر ۲۰ صنف هم رای دادند، جدا از آن هشت صنفی که متاسفانه اجازه رأی دادن از آنها سلب شده بود، هم حضور داشتند، حضور خود را امضا و اعلام کردند و این به معنای آن است که انتخابات را تایید هم میکنند. درواقع آنچه اتفاق افتاد این بود که 28 صنف در آنجا حضور داشتند و هشت صنف به نوعی ناظر انتخابات بودند.
انتهای پیام