حجت الاسلام عباس دانشی ۲۹ مردادماه در نشستی خبری با اشاره به عملکرد این اداره کل و تغییرات و تحولات حوزه فرهنگ و هنر استان مرکزی طی هفت سال اخیر، اظهار کرد: متاسفانه به دلیل شیوع ویروس کرونا طی ۶ ماهه اخیر، خسارات سنگینی به حوزه فرهنگی و هنری استان وارد شده و عملا در حال حاضر رکودی در این حوزه حاکم است.
وی با اشاره به برنامه ریزی های صورت گرفته برای سال ۹۹ و ۱۴۰۰ در حوزه فرهنگ و هنر استان مرکزی که فعلا با کرونا درگیر است، گفت: اگر این برنامه ها اجرایی شود، جهش قابل توجهی در این حوزه در استان رقم می خورد که امیدواریم در نیمه دوم سال ۹۹ بتوان با بهبود شرایط، برنامه ها را اجرایی کرد.
دانشی با تاکید بر اینکه در استان مرکزی نیازمند افزایش کمی و کیفی فعالیت ها در حوزه فرهنگ و هنر هستیم چراکه در گذشته توجه جدی به این حوزه نشده است، افزود: طی سال های اخیر شاهد تعطیلی برخی رویدادها و جشنواره ها بودیم که احیای آنها در دستور کار قرار گرفت ولی به دلیل شیوع کرونا بخشی از اهداف محقق نشد.
وی بیان کرد: بر اساس برآورد صورت گرفته، طی اسفند و فروردین ماه بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان خسارت به حوزه فرهنگ و هنر وارد شده که این رقم به مراتب در حال افزایش است، البته در حوزه صنعت وابسته به تعزیه و تولید ادوات پنج میلیارد تومان خسارت بر جای مانده و ۸۰ هنرمند بیکار شده اند و در مجموع، با توجه به شرایط موجود، امسال بخش تعزیه به صورت کامل تعطیل است.
وی به عملکرد هفت ساله دولت تدبیر و امید در حوزه فرهنگ و هنر استان مرکزی اشاره کرد و گفت: در حوزه قرآن و عترت در سال ۹۲، بالغ بر ۴۶۷ باب کانون فرهنگی و هنری فعالیت داشت که تا سال ۹۸ با رشد ۲۴ درصدی به ۵۷۸ کانون رسید، ۴۲ کتابخانه کانون های مساجد نیز با رشد ۲۵۵ درصدی به ۱۴۹ باب افزایش یافت، ۸۹۲ برنامه و فعالیت قرآنی در سال ۹۲ با رشد ۶۳ درصدی به هزار و ۴۵۵ برنامه در سال ۹۸ رسید.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی افزود: با رشد ۵ برابری، تولید ۹ فیلم کوتاه به ۵۸ فیلم افزایش یافت و اجرای ۳۰۰ ساعت برنامه آموزشی سینمایی به ۳۸۰ ساعت رسید که البته این رقم مطلوب نیست.
وی در خصوص فعالیت های حوزه نمایش و تئاتر اظهار کرد: ۲۴ عنوان نمایش در سال ۹۲ به ۱۹۸ عنوان در سال ۹۸ رسید و در واقع رشد ۷ برابری در این حوزه حاصل شده است، البته رشد بیشتری مدنظر بود و ۴۰۰ عنوان نمایش پیش بینی شده بود که با توجه به شرایط موجود محقق نشد، اما سالن بلک باکس مجتمع فرهنگی و هنری آیینه راه اندازی شد و بر همین اساس نمایش های صحنه ای برای مدت کوتاهی برگزار شد ولی پس از آن به دلیل شرایط کرونا محدودیت در این بخش اعمال شد.
دانشی اضافه کرد: با اقدام مطلوب شهرداری و شورای شهر اراک یک سالن بلک باکس در مجموعه پارک شهر ایجاد خواهد شد و تجهیز آن نیز توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان انجام می گیرد که امیدواریم حداکثر تا سال ۱۴۰۰ بهره برداری شود، همچنین در تالار مرکزی نیز باکس تئاتری پیش بینی شده است که در کنار دو سالن بزرگ این مجموعه احداث خواهد شد و به نظر می رسد طی دو سال آینده استان مرکزی از نظر فضای نمایشی به سطح قابل قبولی برسد.
وی با اشاره به رشد ۱۵۰ درصدی صدور مجوزهای فرهنگی و رشد چهار برابری خرید کتاب توسط این اداره کل تا سال ۱۳۹۷ گفت: سال گذشته به دلیل کاهش بودجه خرید کتاب، متاسفانه موفق به حمایت از مولفان نشدیم.
دانشی اظهار کرد: در حوزه توسعه زیربنای فضای فرهنگی، تا سال ۱۳۹۲، این فضا در استان ۱۷ هزار و ۸۰۲ متر مربع بود که سرانه فرهنگی به ازای هر هزار نفر ۱۲ مترمربع برآورد شد. این فضا تا سال ۱۴۰۰ به ۳۸ هزار و ۱۳ متر می رسد و سرانه نیز به ۲۴ مترمربع افزایش می یابد که رشد ۱۰۸ درصدی را نشان می دهد، البته امیدوار بودیم که با افتتاح کتابخانه مرکزی اراک این رقم به ۴۰ هزار متر برسد که ظاهرا افتتاح این مجموعه امسال محقق نخواهد شد، البته افتتاح یک سالن تالار مرکزی و متجمع های فرهنگی و هنری خنداب، محلات و کمیجان به افزایش این سرانه کمک شایانی خواهد داشت.
وی در خصوص وضعیت سینما در استان مرکزی تصریح کرد: متاسفانه با کمبود قابل توجهی در این حوزه مواجه هستیم، در حالت عادی پنج سینما در استان فعال است، دو سینما تعطیل و دو سینما نیمه تعطیل است و در این شاخص از میانگین کشوری هم عقب هستیم. امیدواریم بخش خصوصی و شهرداری ها به مسئله احداث سالن های کوچک سینما روی آورند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی افزود: البته با پرداخت تسهیلات از احداث سالن های سینما حمایت می شود که نمونه آن پردیس سینمایی امید ساوه است که وزارت ارشاد متعهد شده است هزینه تجهیز سه سالن آنرا تامین کند و ۱۵ میلیارد ریال در این راستا هزینه خواهد شد.
وی با اشاره به تحولات مطلوب در حوزه مد و لباس استان مرکزی بیان کرد: در این راستا انجمن مد و لباس تاسیس شده است که در حال حاضر در فرهنگسرای آیینه فعال است و تاکنون دو نمایشگاه برگزار کرده است. آمادگی داریم تفاهم نامه ای بین طراحان و تولیدکنندگان داشته باشیم، چراکه ظرفیت استان خاصه در حوزه عفاف و حجاب بالاست و می توان با حمایت سازمان صمت، اتحادیه های صنفی و اتاق بازرگانی اقدامات مناسبی را در این زمینه رقم زد.
دانشی با اشاره به برگزار شدن نخستین جشنواره کتاب سال استان مرکزی، برگزاری جشنواره مطبوعات و جشنواره قرآنی و نمایشگاه ها را از جمله برنامه های سال جاری دانست و افزود: از طریق صندوق بیمه هنرمندان هزار و ۵۶۵ هنرمند بیمه شده اند و با احتساب خانواده بیمه شدگان به ۱۰ هزار نفر می رسند که این رقم در سال ۹۲ بالغ بر ۵۶۸ نفر بوده و رشد ۳۷ درصدی رقم خورده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی بیان کرد: در ماه محرم با توجه به شرایط موجود، حسینیه فرهنگ و هنر در فضای فرهنگسرا راه اندازی می شود و برای پنج روز آیین عزای حسینی برگزار خواهد شد، تکیه ارگ اراک در فضای مجازی نیز فعال می شود و محتوای خاص محرم را عرضه می کند.
انتهای پیام