سرهنگ محمدعلی فرهودی اظهار کرد: فضای مجازی فضایی بسیار گسترده است بهطوریکه نمیتوان برای آن محدودیت مکانی و زمانی مشخص کرد به همین ترتیب پلیس فتا مسئولیت برقراری امنیت فضای مجازی را در کشور بر عهده دارد و با تمام توان در راستای رسیدن به این هدف فعالیت میکند.
وی افزود: در حال حاضر همه افراد از بستری بهظاهر مجازی استفاده میکنند درحالیکه این فضا کاملاً واقعی است و هر نوع رفتار و عملکرد آنان همانند دنیای واقعی تاوان و هزینه دارد.
بنا بر اعلام مرکز اطلاعرسانی فرماندهی انتظامی استان قزوین، فرهودی ادامه داد: امروزه مجرمین سایبری با کلاهبرداری اینترنتی به شیوه درج آگهی در سایتهایی همچون دیوار و یا شیپور، معامله خود را انجام میدهند به همین دلیل ممکن است کالای موردنظر شهروندان در خرید اینترنتی ارسال نشود و در ادامه این مسیر دچار مشکلاتی شوند که جبرانناپذیر باشد.
وی اضافه کرد: اغلب بانوان قربانیان سایتهای جعلی همچون رمالی، طالع بینی و ازدواج هستند که مدیران سایتها مبالغی را اعلام میکنند تا بتوانند از این طریق، اطلاعات بانکی کاربران را دریافت و سپس به روش فیشینگ اقدامات مجرمانه خود را انجام دهند.
رئیس پلیس فتا استان قزوین ضمن هشدار به شهروندان در خصوص ورود به اینگونه سایتها خاطرنشان کرد: پلیس فتای استان با تکیه بر دانش و تلاش مجدانه کارشناسان و کارآگاهان این پلیس، در چهار ماهه سالجاری ۱۳۶ درصد جرائم سایبری استان را کشف و تعداد ۱۰۱ نفر در این حوزه شناسایی، دستگیر و تحویل مرجع قضایی داده است.
وی افزود: با توجه به گستره فضای سایبر و همچنین میزان رشد استفاده از این فضا بین افراد و فعالیت روزمره کاربران در شبکههای اجتماعی با کاهش ۲۹ درصدی وقوع جرائم در فضای مجازی نسبت به سال گذشته روبهرو بودهایم.
فرهودی ادامه داد: از ابتدای سال تاکنون، برداشت اینترنتی غیرمجاز از حسابهای بانکی، کلاهبرداری رایانهای و هتک حیثیت و نشر اکاذیب به ترتیب بیشترین تعداد پروندههای واصله را به خود اختصاص داده است.
رئیس پلیس فتا استان قزوین در پایان با اشاره به استفاده روزافزون کاربران از شبکههای اجتماعی تلفن همراه گفت: متأسفانه امروز شاهد افزایش تهدیدات و آسیبها در این حوزه هستیم، که کاربران این فضا بهخصوص خانوادهها باید در استفاده از این شبکهها هوشیار بوده و با رعایت نکات امنیتی مانع ورود و دستاندازی مجرمان سایبری به حریم خصوصی خود شوند.
انتهای پیام