به گزارش ایسنا، علی باقری در گفتوگو با العالم، پیرامون سالگرد اعلامیه حقوق بشر اسلامی، اظهار کرد: این اعلامیه ۳۰ سال پیش در نشستی در قاهره به تصویب رسید و اندیشمندان جهان اسلام بر اساس اصول و مبانی دینی منشور حقوق بشر را بر اساس مؤلفههای دینی تدوین کردند. جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از اعضای سازمان همکاری اسلامی هر ساله در این روز بزرگداشتی برپا میکند و از کسانی که در عرصه حقوق بشر فعالیت دارند تقدیر میکند؛ از همین رو امسال آیین برگزاری این مراسم بخش ویژهای داشت که در آن نشان بینالمللی سردار سلیمانی به کسانی که پرچمدار دفاع از حقوق ملتهای خود و سردمدار مبارزه با تروریست هستند، تعلق گرفت.
وی افزود: برندگان این جایزه ویژه عبارتند از سید «عبدالملک بدرالدین الحوثی» که رهبری مبارزات ملت یمن در قبال تجاوز و اشغالگری ائتلاف سعودی ایستادگی کرد، شهید «ابومهدی المهندس» که نقش اساسی برای ایجاد امنیت عراق و منطقه ایفا کرده است و «رمضان عبدالله» که سابقه طولانی در مقاومت مقابل اشغالگری صهیونیستها داشت.
دبیر ستاد حقوق بشر پیرامون اختلاف غربیها با جمهوری اسلامی ایران در حوزه حقوق بشر، بیان کرد: ریشه اصلی این اختلاف به دو سبک تفکر بر میگردد، هر کدام از این سبکها برای زندگی افراد در جامعه مؤلفههایی دارند، اما چرا غربیها با جمهوری اسلامی ایران در بحث حقوق بشر مقابله میکنند؟ نوع سبک زندگی دینی که در کشورمان ویژگی بسیار مهمی دارد این است که سلطهگری و سلطهپذیری را نمیپذیرد و به استقلال اعتبار میدهد؛ این نوع نگاه دقیقا مقابل سیاستها و منافع غربیها است از همین رو با ما مقابله میکنند.
باقری تاکید کرد: حقوق بشر یکی از جلوههای تقابل جهان غرب با ملتهای مستقل است؛ اگر این ملتها استقلال خود را کنار بگذارند دیگر غربیها با آنها اختلافی ندارند.
وی با بیان مثالی یادآور شد: کشوری مانند عربستان سعودی مؤلفههای مورد نظر غربیها در حقوق بشر را رعایت نمیکند، اما چون در عرصههای سیاسی با آنها هم پیمان و دنباله رو آنها است حقوق بشر برای سعودیها فراموش میشود، اما جمهوری اسلامی ایران که به طور جدی در عرصه حفاظت از استقلال خود تلاش میکند در تمام عرصهها با ایران مقابله میکنند.
دبیر ستاد حقوق بشر ادامه داد: ما برای تعامل با کشورهای غربی مشکلی نداریم، اما آنها در عرصه حقوق بشر توقع دارند که نگاه خودشان در عرصه حقوق بشری را به کشور عزیز ما دیکته کنند و الزامات حقوق بشری که خود به آن اعتقاد دارند را به ما تحمیل کنند، اما ما به هیچ عنوان این گونه اقدامات و دیکته آنها را نمیپذیریم؛ ما از هویت خود دفاع میکنیم.
وی درباره ترور سردار سلیمانی، تصریح کرد: بنیادیترین بخش حقوق بشر حق حیات است، آمریکاییها در زمینه ترور شهید سلیمانی بسیار فراتر از نقض حقوق بشر و اقدام متجاوزانه عمل کردند و تمامی مراجع بینالمللی هم این موضوع را اعلام کردند تاجایی که گزارشگر ویژه سازمان ملل گزارش مستندی را منتشر کرد و اعلام داشت آمریکاییها مرتکب به جنایت شدند که در چارچوب قوانین بینالمللی نیست و زمانی که آمریکاییها به آن گزارشگر اعتراض کردند وی به صراحت اعلام کرد که تابع حقوق بینالملل است نه حقوق آمریکا.
معاون رئیس قوه قضائیه در مورد ترور سردار سلیمانی، گفت: هم ایران و هم عراق صلاحیت دارند که به این پرونده رسیدگی کنند. از همان ابتدا هم عراقیها و هم جمهوری اسلامی ایران وارد عمل شدند و قوه قضائیه ایران اقدامات لازم برای آغاز پیگیری قضایی را انجام داده است.
وی افزود: در گام اول برای ۳۶ تن از کسانی که به طور مستقیم و غیر مستقیم در این جنایت دست داشتند کیفرخواست صادر شد و هم اکنون مراحل قانونی را در داخل کشور میگذراند. در عرصه خارجی هم ما اقداماتی را آغاز کردیم که همزمان با رسیدگی پرونده در داخل کشور در حال انجام است و بدیهی است قاطعانه با متجاوزین و عاملین این ماجرا در سطح بینالمللی برخورد میکنیم چرا که دیگر دوران بزن در رویی تمام شده است.
باقری در مورد توافق امارات و اسرائیل، گفت: این ارتباط چیز جدیدی نبود و از قبل هم وجود داشت. ارتباط کشورهایی مثل امارات با رژیم صهیونیستی به مشروعیت رژیم صهیونیستی منجر نخواهد شد و البته ناگفته نماند که خود امارات هم در ماجرای تجاوز به یمن همانند اشغالگران صهیونیست در فلسطین عمل کردند و با رژیم سعودی در حال تجاوز به یمن هستند.
وی خاطرنشان کرد: فراموش نکنیم که رژیم صهیونیستی نمیتواند با اینگونه اقدامات به جلب هویت و مشروعیت در میان ملتهای منطقه بپردازد، کشورهایی که به اسرائیل امیدوارند و ارتباط برقرار میکنند نمیدانند که آنها در واقع با طناب پوسیده رژیم صهیونیستی به چاه میروند.
دبیر ستاد حقوق بشر گفت: یکی از ترفندهایی که غربیها در طول چند دهه گذشته در مورد حقوق بشر انجام دادهاند این است که به طور عمدی با برجسته کردن یک موضوع بی اساس خود را مدافع حقوق بشر جا میزنند؛ برای مثال اگر یک فلسطینی در دفاع از خود علیه یک اسرائیلی اقدامی را انجام دهد آنرا بزرگنمایی میکنند که حقوق بشر رعایت نشده است و یک فلسطینی خبط بزرگی انجام داده است. آمریکا و هم پیمانانش اصل حقوق بشر یک ملت را نقض میکنند و به داشتن حقوق برخی ملتها اعتقادی ندارند، به عنوان مثال حقوق ملت عراق یا ملت افغانستان یا ملت یمن و ملت سوریه مهم نیست و به حقوق آنها بارها تجاوز کردهاند.
وی اضافه کرد: آنها بارها خواستهاند حقوق ملت ایران را به طور عملی از بین ببرند؛ به عنوان مثال آنها میخواهند با سلب حقوق هستهای ملت ایران برای مادام العمر به برتری برسند، اما در عرصه هستهای تمام اقدامات ما در چارچوب قوانین و مقررات بینالمللی انجام شده است. دستاوردهای ما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با توجه به توانمندیهای ذاتی و حفظ ارتباطات و مناسبات هستهایمان، آنها را عصبانی کرده و در مقابل ملت ایران را مجازات کردند، اما با تمام تحریمهای ظالمانه باز هم نتوانستند جلوی پیشرفت هستهای ایران را بگیرند.
معاون بین الملل قوه قضائیه گفت: اصطلاحی که در دوره اوباما ایجاد شد و تعبیر آن تحریمهای فلجکننده علیه ملت ایران بود چرا ایجاد شد؟ چون ملت ایران توانست بر روی پای خود بایستد و از ظرفیتهای علمی، فنی و صنعتی بهره جوید و بدون اتکاء به غیر، داشتن حق انرژی و دانش هستهای را محقق کند.
باقری گفت: ویژگی اصلی که این روزها با آن به عنوان نقض حقوق بشر مواجه هستیم این است که منافع یک عدهای که در عرصههای مختلف حاکمیت دارند مبنا و معیار قرار گرفته است. تفاوت اساسی بین جمهوری اسلامی ایران و آمریکا این است که مبنای سیاست ایران حقوق بشر است، اما از منظر آمریکا و سایر کشورهای غربی حقوق بشر ابزاری برای پیشبرد سیاستها و اهداف آنها است.
وی افزود: ایران به خاطر مبنای سیاستهای حقوق بشری خود از ملت فلسطین حمایت میکند و معتقد است فلسطین حق دارد از تعیین سرنوشت خود و حفظ تمامیت ارضی خود دفاع کند و حقوق یک کشور مستقل را داشته باشد و کسی حق ندارد کشورش را اشغال کند.
دبیر ستاد حقوق بشر در پایان تصریح کرد: فراموش نکنید در آینده جبهه شر غربیها و آمریکاییها نابود خواهد شد و جمهوری اسلامی که هم اکنون سردمدار جبهه خیر در دنیا است، در آینده نیز پرچمدار همین جبهه خواهد بود.
انتهای پیام