در یک کتاب منتشر شد

نگاهی نزدیک به کشوری اسرارآمیز

«کره شمالی: نگاهی نزدیک به کشوری اسرارآمیز» نوشته الینور برَدشو با ترجمه شهربانو صارمی منتشر شده است.

به گزارش ایسنا، این کتاب در ۳۰۷ صفحه و با قیمت ۲۵ هزار تومان در نشر ققنوس راهی بازار نشر شده است.

در معرفی این کتاب عنوان شده است: شبه جزیره کره طی تاریخ دور و دراز خود خاستگاه طوایف، پادشاهی‌ها و خاندان‌های مختلفی بوده و فرهنگ و تاریخش در تعامل با اقوام و کشورهای همجوار شکل گرفته است. شبه‌جزیره کره به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم می‌شود که بخش جنوبی تحت حمایت آمریکاست و بخش شمالی با حاکمیتی کمونیستی اداره و دشمن آمریکا محسوب می‌شود. کره شمالی امروزی، کشوری مرموز و اسرارآمیز است که کمتر پیش آمده اخباری از درونش به بیرون درز کند. شناخت کره شمالی، بدون آشنایی با تاریخ و گذشته آن امکان‌پذیر نیست. تاریخ کره از میان افسانه‌ها سر بر آورده و با گذر از دوران تاریخی پادشاهی‌ها و سلسله‌های مختلف، به دوران معاصر رسیده که با خاندان کیم پیوند خورده است؛ خاندان رهبران که با قدرت و سلطه تمام بیش از نیم قرن است بر کره شمالی فرمان می‌رانند.

کتاب پیش ‌رو با «رویدادهای مهم در تاریخ کره شمالی» و «پیشگفتار: کشور اسرارآمیز» شروع می‌شود. سپس پنج فصل اصلی آن با این‌ عنوان‌ها آمده‌اند: «پادشاهی‌ها و سلسله‌ها»، «دنیا غرق در جنگ»، «جنگ در کره»، «خاندان رهبران» و «در صدر اخبار». پس از این‌فصل‌ها هم «سخن پایانی: شهروندان کره شمالی چه کسانی هستند؟» و سه بخش «یادداشت‌ها»، «برای مطالعه بیشتر» و «نمایه» درج شده‌اند.

در قسمتی از این‌ کتاب می‌خوانیم:

دو سال بن‌بستی که به آتش‌بس موقت منتهی شد نشان‌دهنده سازش‌ناپذیری هر دو طرف بود. در اکتبر ۱۹۵۱، گفت‌وگوها درباره آتش‌بس موقت به روستای پانمونجوم درست در شمال مدار ۳۸ درجه منتقل شد. این شهر کوچک محل مذاکرات شد و این در حالی بود که جنگ در دو سوی مرز ادامه داشت. کره شمالی و جنوبی سرسختانه درباره شرایط صلح بحث کردند، از جمله آزادی اسرای جنگ. مطابق معاهده ۱۹۴۹ ژنو، اسرای جنگ باید با پایان یافتن جنگ بلافاصله آزاد و به کشور زادگاه خود بازگردانده می‌شدند. کره جنوبی مخالف این کار بود، به استدلال آن‌ها بسیاری از اسرای جنگ که در اختیار آن‌ها بود در واقع اهل کره جنوبی بودند و علی‌رغم میل باطنی‌شان با کره شمالی همکاری کرده بودند. الزام به بازگرداندن این سربازان نفی آزادی واقعی آن‌ها بود. از سوی دیگر، چین و کره شمالی به بازگرداندن تمامی اسرای جنگ اصرار داشتند، می‌دانستند که اگر این کار انجام نشود بسیاری از زندانیان ماندن در کره جنوبی را ترجیح خواهند داد. در مذاکره طرفین قبول کردند تعداد اسرای تحت نظرشان را اعلام کنند. به گزارش نیروهای سازمان ملل، آن‌ها ۲۰۷۰۰ سرباز چینی و ۹۵۵۳۱ سرباز کره شمالی را در اختیار داشتند. ۱۱۵۰۰ سرباز ایالات متحده در حین عملیات ناپدید شده بودند. به استثنای این ‌تعداد که در شمار اسرای جنگ آمده بود، وقتی کره شمالی اعلام کرد فقط ۳۱۹۰ آمریکایی در زندان دارد مقامات ایالات متحده شوکه شدند. اختلاف تعداد سربازان کره جنوبی حتی تکان‌دهنده‌تر هم بود.

 انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۶ مرداد ۱۳۹۹ / ۱۳:۲۲
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 99052619108
  • خبرنگار : 71573