مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی استان خبر داد

تجهیز ۱۶۱ هزار هکتار از اراضی خراسان رضوی به سیستم‌های نوین آبیاری

مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: بالغ بر ۱۶۱ هزار هکتار از اراضی کشاورزی در خراسان رضوی به سیستم‌های نوین آبیاری مجهز شده‌اند.

جعفر جوادی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص هوشمندسازی آبیاری زمین‌های کشاورزی، اظهار کرد: بالغ بر ۱۶۱ هزار هکتار از اراضی کشاورزی در خراسان رضوی به سیستم‌های نوین آبیاری مجهز شده‌اند، اما متاسفانه هنوز در این سطح سیستم هوشمند به طور کامل در هیچ نقطه‌‎ای از استان اجرا نشده و تنها در مزارعی از استان اجرای طرح به صورت آزمایشی شروع شده که سیستم هوشمند کامل نبوده و تنها در بخش اتوماسیون موفق بوده است.

وی در خصوص وارداتی‌ بودن قطعات آبیاری هوشمند عنوان کرد: متاسفانه قسمت اعظم تجهیزات در این بخش وارداتی بوده که در مزارع اجرا شده مورد استفاده قرار گرفته‌، گرچه امکان تولید این تجهیزات در داخل کشور میسر است و در حال حاضر شرکت‌های تولیدکننده داخلی، تجهیزات مشابه را تولید می‌کنند.

مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به بودجه تجهیز زمین‌های کشاورزی به آبیاری هوشمند تصریح کرد: خوشبختانه دستاوردهای به دست آمده در خصوص تولید تجهیزات داخلی موفقیت‌آمیز بوده و تلاش شرکت‌های دانش‌بنیان در این خصوص ستودنی است.

جوادی ادامه داد: برای حمایت از این شرکت‌ها پیگیری‌های زیادی انجام و چند طرح در دست اجرا در استان توسط مشاور وزیر و مجری سامانه‌های نوین آبیاری نیز به اتفاق بازدید شده و پیگیری تخصیص اعتبارات بلاعوض برای اجرای این سیستم‌ها در حال انجام است. در حال حاضر برای اجرای این طرح‌ها که در ردیف طرح‌های قطره‌ای محسوب می‌شوند، مبلغ ۱۷۵ میلیون ریال به ازای هر هکتار داده ‌می‌شود.

وی در خصوص مشکل آبیاری هوشمند زمین‌های کشاورزی گفت: محدودیت اصلی در اجرای سیستم‌های هوشمند، دسترسی آنلاین به آمار و اطلاعات میزان رطوبت و وضعیت خاک‌های مزارع است تا بتواند میزان آبیاری مورد نیاز را در هر لحظه و هر نقطه از اراضی برآورد نماید، سیستم با توجه به این شرایط، فرمان آبیاری در قطعات مزرعه را صادر کند و به صورت خودکار میزان آب مورد نیاز در هر قطعه تامین و آبیاری انجام شود.

مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: اجراء این سیستم‌ها باعث می‌شود تا آبیاری در مزارع، صرفا به اندازه مورد نیاز گیاه با توجه به رطوبت خاک و متناسب با نوع گیاه انجام شود و نیازی به آبیاری به صورت یکنواخت در تمام سطح مزرعه نباشد. اصولا در آبیاری قطره‌ای راندمان آبیاری بالغ بر ۹۰ درصد است.

جوادی با اشاره به مشکلات شیوع کرونا در کشاورزی بیان کرد: متاسفانه شیوع ویروس کرونا مشکلات زیادی در اجرای تمامی پروژه‌های عمرانی و از جمله سیستم‌های نوین آبیاری ایجاد کرده است. عدم همکاری کشاورزان با شرکت‌های مجری و هزینه اضافه برای رعایت موارد بهداشتی در کارگاه‌ها، از مشکلات اصلی شیوع کرونا بوده ‌است.

وی اضافه کرد: امیدواریم با رفع مشکل شیوع ویروس کرونا، شرایط عادی در جامعه حاکم شود و پروژه‌های عمرانی، به‌ ویژه در بخش کشاورزی، باعث رونق و جهش تولید در کشور شود. همچنین در سال جاری بالغ بر ۱۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار بلاعوض برای اجرای سیستم‌های نوین آبیاری به استان خراسان رضوی تخصیص یافته که در جهت افزایش راندمان و بهره‌وری آب به کشاورزان استان اختصاص می‌یابد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۶ مرداد ۱۳۹۹ / ۰۰:۱۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 99052618607
  • خبرنگار :