به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری الجزیره، "یحیی بن ولید"، از چهره های آکادمیک و از منتقدان مراکش در وبلاگ خود نوشت، از نامزدی کتاب خود تحت عنوان «فی أنماط المثقفین العرب وأدوارهم وتشظیاتهم" برای دریافت جایزه مربوط به بخش "توسعه" انصراف داد و مشارکت در رقابت برای دریافت جایزه سال ۲۰۲۱ در امارات را لغو کرد.
وی افزود، تصمیمش را که به طرف های ذیربط هم اعلام کرده و گفته این تصمیم در راستای ابراز همبستگی با مردم فلسطین در جدال خود برای دستیابی به مطالبات مشروعشان است.
"احمد الویزی"، "ابو یوسف طه" و "زهره رمیج" از مترجمان و رمان نویسان مراکش هم به دلیل مخالفت با توافق عادی سازی روابط از نامزدی برای دریافت جایزه انصراف دادند.
عبدالرحیم جیران، نویسنده مراکشی هم از هیئت تحریریه مجله "الموروث الثقافی" وابسته به موسسه شارجه در امارات استعفا کرد و در وبلاگ خود نوشت: فلسطین خط قرمز است و هرگونه عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی مردود است فرقی نمی کند طرف برقرار کننده روابط چه کسی باشد. به عنوان یک فرهیخته جانبداری خود را از حق عربی اعلام می کنم.
ابویوسف طه، داستان نویس و رمان نویس مراکشی گفت، نامزد دریافت جایزه شیخ زاید در بخش رمان شدا و روی وجود فاصله میان دو زمینه فرهنگی و سیاسی حساب باز کرده بود اما مرز قائل شدن میان این دو زمینه غیر ممکن است و به ویژه پس از عادی سازی روابط امارات با رژیم صهیونیستی این مساله کاملا برایش روشن شده است.
وی در وبلاگ خود نوشت، همواره به مساله فلسطین ایمان داشته است و ملت فلسطین زیر بار ظلم تاریخی استعمارگران و صهیونیسم و متحدانش قرار دارند و به همین دلیل از نامزدی برای دریافت جایزه انصراف داده تا با ملت فلسطین ابراز همبستگی کند.
نویسندگان و رمان نویسان مراکش از همتایان خود در کشورشان و جهان عرب خواستند برای مقابله با عادی سازی روابط و دفاع از مساله فلسطین اقدام کنند.
این موضع فرهیختگان مراکش در شبکه های اجتماعی مورد استقبال ادبا و شعرا و چهره های آکادمیک قرار گرفت و این اقدام را انسانی و دلیرانه توصیف کردند.
در همین راستا، سعیده شریف، از اصحاب رسانه متخصص در امور فرهنگی گفت، این موضع گیری نویسندگان مراکش غیر منتظره نبود و بیانگر روابط وجدانی و تاریخی مراکشی ها با فلسطین است. آنها در طول تاریخ در کنار ملت فلسطین بوده اند و انصراف از دریافت جایزه شیخ زاید و خروج از موسسات فرهنگی امارات اقدامات بعدی را هم در پی خواهد داشت که در آینده اعلام می شود.
وی گفت، امارات پس از شکست در جنگ یمن و لیبی و مداخله در امور داخلی تونس و مراکش، می خواهد نقش "رهبری خیالی" را در منطقه ایفا کند اما چاره ای جز پرداختن به کشور خود که غرق در مشکلات است، ندارد.
انتهای پیام