به گزارش ایسنا، رضا اردکانیان وزیر نیرو در حاشیه جلسه چهارشنبه هیات وزیران در جمع خبرنگاران با اشاره به فرا رسیدن پانزدهمین هفته پویش هر هفته الف - ب- ایران گفت: بر اساس وعدهای که در گذشته دادهایم، تا پایان سال ۲۵۰ پروژه بزرگ با سرمایه گذاری ۵۰ هزار میلیارد تومان به افتتاح میرسد.
وی افزود: تا کنون ۵۳ پروژه طی ۱۳ هفته گذشته در این پویش به ثمر رسیده است و فردا نیز با همکاری جهاد کشاورزی، ۲۳ هزار هکتار از اراضی استانهای کرمانشاه و ایلام در دشتهای مختلف سبز خواهند شد و نقش موثری در تولید مواد غذایی و اشتغالزایی خواهند داشت.
وزیر نیرو با بیان اینکه ایران از تنوع بالایی در حوزههای آبریز مشترک و رودخانههای مرزی برخوردار است، اظهار کرد: اکنون ۴۷ رودخانه مرزی داریم و ۱۲ استان در حوزه آبهای مرزی و مشترک هستند. از آبهای سیستان و بلوچستان گرفته تا خراسان جنوبی، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، غربی، کرمانشاه و دیگر شهرهای کشور از همین دسته هستند.
وی خاطرنشان کرد: تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ما فقط یک سد مرزی با ۶۵۰ میلیون متر مکعب قدرت تنظیم آب در اختیار داشتیم در حالی که آبهای فراوانی از کشور ما به همسایه در جریان بوده و برای همه این آبها توافقنامههای رسمی بینالمللی وجود دارد و تمام حق آبهها محترم است، اما مهم این بود که بتوانیم در جهت تثبیت جمعیت در مناطق مرزی، ایجاد اشتغال، رفاه و آسایش سرمایه گذاری کنیم و طرح ها را در چارچوب مقررات و حق آبهها اجرا کنیم.
اردکانیان تصریح کرد: از بعد انقلاب و در ۴ دولت قبل، تعداد ۲۸ سد از این مجموعهها اجرا شده است که این سدها ۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون متر مکعب تنظیم قدرت کردند و میکنند. اما در این دولت به تنهایی۲۴ سد با قدرت تنظیم ۲ و نیم میلیارد متر مکعب اجرا شده و هنوز هم طرحهایی از این دست در حال اجرا داریم.
وی گفت: از سال ۹۳ به بعد با اجازه رهبر معظم انقلاب برای استفاده از منابع صندوق توسعه ملی، از محل این طرحها در مرحله اول آب شرب ۴۶ شهر، ۱۰۳۶ روستا و ۴۷۰ مگاوات ظرفیت نیروگاه های برق آبی ما اضافه شده و دهها هزار هکتار شبکههای مدرن زهکشی اجرا می شوند؛ به همین واسطه توانستیم طرحهای سازهای بسیار پیچیدهای را اجرا کردیم.
وزیر نیرو افزود: ۵۰ کیلومتر تونل موسوم به تونل نوسود که از بافتهای مختلف زمین شناسی برخوردار است، ماموریت داشتند که آبهای سرزمینی و حق آبههای ما را استحصال کنند.
اردکانیان گفت: فردا در قالب این پویش و با همکاری جهاد کشاورزی در دو استان کرمانشاه و ایلام ۲۳ هزار هکتار با سرمایه گذاری ۱۷۷۰ میلیارد تومان از مجموعه طرحهای توسعه منابع خاک و آب ارزی افتتاح خواهد شد.
وی در ادامه با اشاره به وضعیت تامین برق در تابستان امسال با تاکید بر اینکه امسال شاهد گرمترین و طولانی ترین تابستان بودیم، اظهار کرد: رکورد های سازمان هواشناسی نشان می دهد که امسال زودرس ترین تابستان را طی سال های گذشته داشتیم و از اواسط خردادماه با دمای بالای مستمر مواجه بودیم، در عین حال با همکاری وسیعی که از ناحیه مردم در بخشهای مختلف صنعت، کشاورزی و خدمات صورت گرفت، به هیچ وجه خاموشی برنامهریزی شده در هیچ نقطهای از کشور نداشتیم.
انتهای پیام