حسن هانیزاده در گفتوگو با ایسنا با اشاره به تحولات سیاسی لبنان بعد از انفجار در بندر بیروت اظهار کرد: با توجه به نگاه مثبتی که کابینه حسن دیاب به حزبالله داشت قابل پیش بینی بود که او و کابینهاش مورد هجمه قرار گیرند و شاهد مزاحمت هایی در این مدت هم برای او از سوی برخی گروههای داخلی و کشورهای عربی منطقه و آمریکا بودیم. این کشورها برای ناکام گذاشتن این کابینه اقدام کردند و سعد حریری و سمیر جعجع از شخصیت های سیاسی پرجنجال لبنانی نیز از آشوبهای خیابانی علیه حسن دیاب استقبال کردند و با استفاده از نفوذ خود مردم لبنان را به کف خیابان آوردند و یک سری آشوب خیابانی را کلید زدند.
وی ادامه داد: آمریکا، فرانسه، رژیم اسراییل، عربستان و امارات تلاش دارند با هر ابراری حزبالله را خلع سلاح کنند تا به این شکل نفوذ ایران در محور مقاومت کاهش یابد.
این کارشناس مسایل منطقه با بیان اینکه "به نظر میرسد وضعیت الان در لبنان بحرانی است" گفت: حسن دیاب فشارهای زیادی را مهار کرد اما بحران داخلی و بدهی 85 میلیارد دلاری به خارج و تحریم آمریکا و کشورهای عربی موجب شد با چالش اقتصادی و بحران اجتماعی مواجه شود لذا انفجار اخیر مزید بر علت شد. صرف نظر از اینکه این انفجار توسط عدهای یا کشوری صورت گرفته در هر صورت به نظر این انفجار ساختگی است. بعد از این انفجار شرایط به گونهای رقم خورد که دولت حسن دیاب استعفای خود را اعلام کرد و لبنان وارد یک بحران جدید شد.
هانیزاده افزود: الان فشارها علیه لبنان و دولت وقت آن افزایش یافته و سناریویی که تعریف شده این است که بعد از دولت دیاب در حقیقت قرار است یک دولت ضد محور مقاومت تشکیل شود و در آینده هم انتخابات زود هنگام انجام شود و دولتی که احتمالا به ریاست نواف سلام تشکیل شود هدفش این است که حزبالله را تحت فشار قرار دهند برای خلع سلاح و با این شرایط شانس حزبالله در پارلمان برای احراز کرسی بیشتر پایین میآید. به طور کلی به نظر تلاشهای جدی برای حذف حزبالله در دستور کار است.
وی در پاسخ به این پرسش که جامعه لبنان و افکار عمومی تا چه اندازه از این تغییرات حمایت خواهند کرد؟ گفت: لبنان یک جامعه متعدد با طوایف مختلف است اما به دلیل اینکه تمام جریانسازیها توسط یک اتاق جنگ مشترک صهیونیستی، آمریکایی و سعودی اداره میشود. حضور امانویل مکرون در بیروت و جریان سازی و دخالتهای نا به جای او در مسایل داخلی لبنان شرایط را به ضرر حزبالله رقم زده است و التهاب جدیدی را علیه حزبآلله شاهدیم اما با توجه به اینکه حزبالله از پایگاه اجتماعی برخوردار است به نظر در دراز مدت آمریکا و غرب نتوانند به اهداف خود برسند.
هانیزاده اظهار کرد: فراموش نکنیم که ترامپ تمام برگهای انتخاباتی خود را از دست داده و از طریق بحرانسازی در خارج سعی دارد انتخابات را عقب بندازد و این وقایع در منطقه به نفع اوست.
وی درباره واکنش ایران در این فضا خاطرنشان کرد: بیشتر از اینکه این اقدامات برای هدف قرار دادن حزبالله باشد، برای تضعیف ایران است. از این رو معتقدم ایران باید با حضور سیاسی فعال و مثبت و تقویت جریانهای مقاومت منطقه سناریوهای طراحی شده از سوی آمریکا و اسراییل و سعودی را خنثی کند. ایران باید برای آگاهی افکار عمومی منطقه و لبنان اقدامات جدی و موثری انجام دهد و از صحنه عقب ننشیند.
انتهای پیام