سید البرز حسینی در گفتوگو با ایسنا، ضمن تشریح جلسه امروز کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در جلسه امروز کمیسیون عمران بررسی چالشهای پیشروی عملکرد کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداریها در دستور قرار داشت و معاونت عمرانی وزارت کشور، نماینده سازمان دهیاریها و شهرداریها، شورای عالی استانها، نظام مهندسی، شهرداری تهران و دیوان عدالت اداری در جلسه کمیسیون حاضر شدند.
وی در ادامه اظهار کرد: به دنبال آن عملکرد کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداریها از ابعاد مختلفی مورد بررسی قرار گرفت. رویکرد قانون از ایجاد این کمیسیون پیشگیری از تخلفات ساختمانی است، اما در عمل این اتفاق نیفتاده و این کمیسیون با سوق دادن پروندهها به سمت اخذ جریمه آن طور که باید و شاید به وظیفه خود عمل نمیکنند.
نماینده مردم خدابنده در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: روح قانون بر این بوده تا کمیسیون ماده ۱۰۰ جلوی تخلفات ساختمانی را بگیرد، اما به نظر میرسد بیشتر مالکین مایل هستند تا تخلف را انجام داده و سپس با پرداخت جریمه با شهرداری به توافق برسند. براساس آمار به جز شهرداری تهران در سایر شهرداریها بیش از ۷۰ درصد پروندهها به اخذ جریمه رسیده اند. از آنجا که شهرداریها درآمد پایداری ندارند به نظر میرسد این کمیسیون منبع درآمدی برای شهرداریها شده است.
حسینی در ادامه تاکید کرد: در راستای بررسی عملکرد این کمیسیون، وزارت کشور در جلسه امروز خبر داد که حدود دو سال است لایحه اصلاح قانون کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداریها را دنبال میکند و قرار بر این شد تا در آیندهای نزدیک این لایحه به کمیسیون عمران آمده و پس از چکشکاری در صحن مجلس شورای اسلامی بررسی شود. از سوی دیگر شورای عالی استانها قانون جامع مدیریت شهری را دنبال میکند تا ایرادات موجود در عملکرد کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداریها را کنار زند.
سخنگوی کمیسیون عمران در پایان گفت: به نظر میرسد تلفیق لایحه وزارت کشور و طرح جامع مدیریت شهری که توسط شورای عالی استانها دنبال میشود، میتواند عملکرد کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداریها را در عرصهی جلوگیری از تخلفات ساختمانی بهبود بخشد. قرار براین شد تا جلسات کمیسیون در این حوزه ادامه یابد و از ظرفیتهای قانونی در جهت کنترل ساختوسازها و پیشگیری از تخلفات استفاده شود.
انتهای پیام