شکوری راد: برای انتخابات ۱۴۰۰ کاندیدای حزبی معرفی می کنیم

دبیرکل حزب اتحاد ملت گفت:صلاحات هیچ گاه به بن بست نمی‌رسد و اصلاح طلبی به بن بست نمی‌رسد؛ اما ممکن است در دست یابی به اهدافش به مشکل بخورد یا کند شود.

به گزارش ایسنا، علی شکوری راد دبیر کل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جلسه‌ای مجازی به مناسبت گرامی داشت روز خبرنگار د  پاسخ به سوالی درباره انتخابات شوراهای شهر و روستا اظهار کرد: انتخابات شوراها مهم است اما تحت شعاع انتخابات ریاست جمهوری قرار میگیرد، پس از آنکه تکلیف انتخابات ریاست جمهوری مشخص شد به آن توجه می شود.

وی با اظهار اینکه طرحی در  مجلس در حال بررسی است که حق انتخاب مردم محدود خواهد شد ، افزود : بر اساس آن دولت برگزار کننده انتخابات شوراها نخواهد بود و نظارت از مجلس گرفته شده و دست شورای نگهبان سپرده خواهد شد. 

این فعال سیاسی در ادامه با ابراز این عقیده که اما بزرگترین چالش انتخابات، کاهش مشارکت مردم است، گفت: ما به عنوان یک حزب کمترین دخالت را در انتخابات داریم چرا که انتخاباتی مردمی است و در حوزه‌هایی که دفاتر ما تشکیل شده باشد کار را به همان حوزه ها واگذار می کنیم.

 شکوری راد در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر راهبرد انتخاباتی اصلاح طلبان در انتخابات آتی گفت:  اگر مردم نخواهند بیاییند سر صندوق رای، کاری از دست ما بر نمی‌آید ما هم تعیین کننده نیستیم. سلب اعتماد برای مردم بوجود آمده است. 

وی با بیان اینکه"باید امکان فعالیت احزاب نیز فراهم  شود تا خرد جمعی بتواند فعال تر باشد" ادامه داد: در خصوص مجلس هم تمام مصوبات مجلس باید به شورای نگهبان برود، فشار سنگینی روی نمایندگان وجود دارد، در دوره نمایندگی نیز فشار ها زیاد بود و باید به دادگاه بروند و پاسخگوی صحبت‌های خود باشند.

دبیرکل حزب اتحاد ملت گفت:یک بخش از وضعیت امروز ناشی از به سر انجام نرسیدن برجام هست. 

شکوری راد در خصوص انتخابات، اجماع بین اصلاح طلبان و اختلاف دو حزب کارگزان و اتحاد ملت ایران اسلامی نیز گفت: حزب کارگزاران، یک حزب اصلاح طلب معتبری است که دارای چارچوب‌های فکری مشخصی است. به عنوان یک حزب برای آن‌ها احترام قائل هستم و ما  نیاز به تعامل و گفت و گو داریم تا به نتایجی دست یابیم. بنابر این اختلاف نظر بین احزاب  طبیعی است. در بین مجموعه احزاب اصلاح طلب می‌شود فهمید کجا اختلاف نظر داریم و می‌شود به توافق رسید،‌اما این توافق را با بعضی احزاب نمی شود انجام داد،  چون چارچوب مشخصی ندارند.  ما حتما فرصت‌های همکاری زیادی داریم و رویکردهای نزدیک به هم هم داریم.  اما جاهایی هم رویکردهای مختلف داریم، به طور مثال در انتخابات گذشته، آنها تصمیم به حضور در انتخابات گرفتند، ما از تصمیم شورای عالی پیروی کردیم و کارگزاران با وجود اینکه در تصمیم گیری شورای عالی نقش داشت اما لیست داد.

وی یادآور شد: رویکرد اقتصادی حزب اتحاد حمایت از طبقات محروم است، در خصوص توسعه باهم همفکر هستیم جایی که اختلاف نظر داریم. اصول گرایان از اساس دنبال توسعه نیستند و آن واژه ای غربی می‌دانند اما در این زمینه با کارگزاران اشتراک نظر داریم. ان شاءالله کاندیدای حزبی معرفی می‌کنیم و فرایند دموکرات در داخل حزب پیش می‌رود. دبیرکل بودن من در حزب به معنی اینکه من بهترین و توانمندترین هستم نیست؛ من را انتخابات کردند تا دبیرکل باشم، اما برای ریاست جمهوری این کار فرایند خود را دارد که ما در آغاز آن هستیم.

این فعال سیاسی اصلاح طلب تصریح کرد: تبار حزب اتحاد به جناح چپ در ابتدای انقلاب بر می‌گردد. ما هم خواستار توسعه کشور هستیم و می‌خواهیم مطالبات مربوط  به طبقات مستضعف نیز به ثمر برسد. این وجه تمایز ما با جناح راست است. در فرایند توسعه همان اختلافی که بین دوره آقای هاشمی و خاتمی بود را باید مورد توجه قرار دهیم. دوره مرحوم هاشمی، سیاست اقتصادی تعدیل بود. آن‌ها تعدیل نسبت به دوران جنگ را اجرا کردند که منجر به توسعه خوب در زیرساخت‌ها شد اما فشار زیادی به مردم تحمیل شد. تبار آقای خاتمی جناح چپ بود. ایشان سیاست تعدیل تعدیل را اجرا کرد، یعنی سیاست‌های تعدیلی آقای هاشمی را تعدیل کرد، تا مردم کمتر زیر فشار بروند و نسل بعدی هم از مواهب آن برخوردار شوند.

وی ادامه داد:ما در حزب یک ساز و کاری را برای تدوین مواضع اقتصادی حزب آماده کردیم. برنامه‌ی چندماهه‌ای تنظیم شده تا به سند اقتصادی حزب در شرایط کنونی دست یابیم. چهارچوب‌های این برنامه مشخص است، اما تا تبدیل به برنامه بر اساس اسناد موجود شود، نیاز به برنامه جدید داریم و امیدواریم که برای انتخابات این سند به مرحله نهایی برسد.

شکوری راد در خصوص استعفاها در حزب مطبوعش و سرخوردگی بدنه اصلاح طلبان از مجموعه اصلاح طلبان گفت: اصلاحات زمان خاتمی اصلاحات در رویکردها بود؛ اصلاحاتی که ما از آن دم می‌زنیم اصلاح در رویکردهاست. اما وقتی امکانش فراهم نمی‌شود دو کنش بوجود می آید، اصلاح در رویکردها به نتیجه نمی‌رسد. عده‌ای می‌خواهند ساختارها را اصلاح کنند چرا که گمان می‌برند که ساختارها امکان اصلاح ندارد و عده‌ای نیز به انفعال می‌افتند و دست می‌کشند.

وی گفت: اصلاحات هیچ گاه به بن بست نمی‌رسد و اصلاح طلبی به بن بست نمی‌رسد؛ اما ممکن است در دست یابی به اهدافش به مشکل بخورد یا کند شود. وقتی اصلاحات با چالش مواجه می‌شود این چالش‌ها در جامعه هم بوجود می‌آید و اعضای حزب فکر می‌کنند اصلاحات دیگر موفق نیست و بخشی که استعفا دادند دلیلش همین موضوع بود. بعضی‌ها هم می‌خواهند دایره فعالیت خود را تغییر بدهند. در گذشته هم شاهد استعفا بودیم، اما تفاوتش این بار این بود که عده‌ای بیانیه دادند و توجه همه جلب شد.

این فعال سیاسی تصریح کرد:برای حزب چالشی نبوده و فعالیت حزبی ادامه دارد. با دوستان استعفا داده گفت و گو انجام شده و سعی کردیم آن‌ها را منصرف کنیم یا توضیح دادیم که مشی و مرام حزب این است و اگر انتقاد دارند کار خوبی کردند کناره گیری کردند. چرا که فعالیت در حزب یعنی احترام به مشی و مرام حزب. اعلام عمومی لزومی نداشت که حزب در معرض این سوال قرار بگیرد که این استعفاهاعلت چه بوده است. حزب به کار خود ادامه می‌دهد و منجر به ریزش فرایند نیرو نشده است و امیدواریم در آینده نقش آفرین باشد.

شکوری راد  در ارتباط با حضور لاریجانی و محسن هاشمی در انتخابات ریاست جمهوری و همچنین شیوه حضور در انتخابات با توجه به کرونا گفت: ما ازاینکه احزاب کاندیدا حزبی خود را معرفی کنند استقبال می‌کنیم، البته نظام سیاسی ما مثل همه جای دنیا نیست که احزاب بتوانند میزان توانایی خود را در انتخابات بسنجند و عملا نظام ما حزبی نیست. 

وی افزود: ما از حضور کاندیداهای حزبی استقبال می‌کنیم، در مورد این افراد هم به نظرم برای کارگزاران آقای محسن هاشمی مناسب هستند، چون از نظر چارچوب فکری و...مناسب است و الان موقعیت ریاست شورای شهر را دارد و به نظر من می‌تواند کاندیدای حزبی آن‌ها تقلی شود. اما اگر بخواهند سراغ لاریجانی  بروند اگر بعضی‌ها بخواهند از کاندیدای نیابتی استفاده کنند به خودشان ربط دارد، اما در مجموع اصلاح طلبان از کاندیدای نیابتی عبور کرده‌اند. 

وی ادامه داد: در مورد کرونا چون درگیر بحث هستم، می‌توانم بحث و پیش بینی در این خصوص ارائه کنم. چون در بیمارستان درگیرش هستم اما ممکن است در حوصله این جلسه نباشد. کرونا ممکن است در شکل انتخابات ما تاثیر بگذارد و تجربه جدیدی را داشته باشیم. که چطور کمپین‌های انتخاباتی شکل بگیرد. قبل از ما این کمپین‌ها در کشورهای دیگر در حال صورت گرفتن هستند و شکل کمپین‌های دیگرجاها  هم تغییر کرده و پیام رسانی متفاوت و نقش قضای مجازی متفاوت شده است.

وی ادامه داد: حتی در انتخابات امریکا که نرم افزارهای اطلاع رسانی دارند، همچنان با چالش تاثیر گذاری فضای مجازی در انتخابات مواجه هستند. اما کرونا باعث شده که ما با این فضا بیشتر کار کنیم و کنفرانس خبری ما هم به همین شکل برگزار می‌شود. جلسات حزبی خود را حتی با راندمانی بیشتر از حضوری برگزار می‌کنیم هرچند دیدن دوستان خودش فضیلتی است، اما خود جلسات با راندمان خوب در حال انجام است. ممکن است در کمپین‌های انتخاباتی تجربه جدیدی باشد از سر بگذرانیم.

وی در ادامه این نشست تصریح کرد: همان اختلافی که بین هاشمی و خاتمی بود را می‌توان بین کارگزاران و اتحاد نیز لحاظ کرد. اختلاف نظرها حتما وجود دارد اما دامنش به بزرگی آنچه رسانه‌ها می‌گویند نیست.  اصلاحات چند سطح دارد. اصلاحاتی که ما دنبال می‌کنیم صلاح در رویکردها است. معتقدیم باید با حفظ همین نظام اصلاحاتی صورت بگیرد که اهداف قانون اساسی در آن ذکر شود و به خواست مردم هم پاسخ داده شود. این موضوعی هست که به آن توجه کردیم و به عنوان اصلاحات هم مطرح می‌کنیم.

این فعال سیاسی اصلاح طلب تصریح کرد: بعضی ‌می‌گویند اصلاح اصلاحات و نوسازی اصلاحات. این‌ها تعابیری هستند که به کار می‌برند. اما در اصلاحات چند اصل وجود دارد. ما با بقای نظام موجود مشکلی نداریم اما معتقدیم بایداصلاح شود. چه طور اصلاح شود؟  در ساختار رویکرد و عملکردها و اشخاص آن باید اصلاح صورت گیرد. سطحی از اصلاحات مد نظر ما است که از دوم خرداد 76 اصلاح در رویکردها بود؛ اینکه با کمترین هزینه، بیشترین دستاوردها را داشته باشیم. اما اصلاح در ساختار خیلی پرهزینه است و معلوم نیست شدنی باشد. اصلاح در افراد را نیز از سال 92 تجربه کردیم. ما به بهبودخواهی عدول کردیم، اما تجربه کردیم و دیدیم جواب نداده است. باید الان اصلاح در رویکردها را با توجه به شرایط موجود، تبیین کنیم.

 شکوری راد در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص دادگاه خود در ارتباط با بیانیه حزب اتحاد ملت در خصوص وقایع آبان 98 اظهارکرد: پس از حوادث آبان 98 ، گروهی بیانیه‌ای موسوم به 77 نفر دادند که من امضا کننده آن نبودم. چرا که دبیر کل حزب هستم و اساسا بیانیه‌های جمعی غیر حزبی را امضا نمی‌کنم. حزب اتحاد یک هفته بعد بیانیه‌ای صادر کرد در تحلیل اتفاقات 98. وقتی بیانیه در حال ارسال بود برخیمتوجه شدند و گفتند جلوی انتشار بیانیه را بگیرید. اما چون بیانیه منتشر شده بود جایی برای بازنگری وجود نداشت؛ ضمن اینکه اگر به دست رسانه هم نمی‌رسید هم دلیلی برای جلو گیری از آن نبود.  پس از آن ظاهرا گزارشی در این خصوص به دادستانی داده شده و تشکیل پرونده برای من به عنوان دبیرکل حزب دادندحالا چرا پرونده ما را با آن 77 نفر یکی کردند دلیلش روشن نیست و توضیحی هم در این زمینه داده نشده. اما مراحل بازپرسی و تشکیل دادگاه رسیدگی به صورت مشترک با امضا کنندگان بیانیه موسوم به 77 پیش می رود. سومین جلسه  دادگاه هفته ی پیش بود و من دفاع کردم و وکلا هم دفاع حقوقی انجام دادند. 

 وی در همین راستا گفت: تلقی ما این است که به بیانیه حزب باید  مطابق با ساز و کار رسیدگی به مسائل مربوط به احزاب رسیدگی شود نه اشخاص.  همان طور که وکیل گفت انتظار این است که دادگاه با حضور هیات منصفه ذیل جرم سیاسی برگزار شود. بیانیه مربوط به حزب است و باید در چاچوب تخلفات حزبی با آن برخورد شود.  حالا وکیل این ایراد را گرفته و دادگاه هنوز اعلام نظر نکرده است. مهلتی برای آخرین دفاع داریم و  این هفته اخرین دفاع انجام می‌شود. البته مشکل جدیدی پیش آمده. اینکه که روند صدور حکم تاخیر دارد. پرونده ‌ای آقای مهدی محمودیان داشت که آن پرونده را هم به این پرونده الحاق کردند که همه این‌ها می‌تواند روند صدور حکم را طولانی کند

دبیر کل حزب اتحائ ملت با اشاره به حمله‌های رسانه ای به رییس جمهورگفت: در کشور ما ساختار سیاسی نظام‌ مند نیست که بر اساس آن بر اساس منافع ملی عمل کنند. اختلاف نظرها هم در آن چارچوب نیست. کما اینکه در آبان 98 بعد از افزایش قیمت بنزین و شروع اعتراضات مردمی، مخالفان دولت به این فکر افتادند که از این اعتراضات برای اسقاط دولت مستقر استفاده کنند، که سخنرانی روز یک شنبه رهبری از آن  جلو گیری کرد.  کسانی بودند که فکر کردند از این موضوع که اعتراضات مردمی فراگیر شده استفاده شود تا دولت را ساقط  کنند. این مشکل در کشور ما به صورت جدی وجود دارد. یعنی نماینده مجلس فکر نمی‌کند نماینده مردم است و باید به داد آن‌ها برسد. فکر می‌کند دولت را کله کند، و تمام توان نظام صرف این می‌شود.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹ / ۱۵:۱۷
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 99051913902
  • خبرنگار : 71511

برچسب‌ها