محمدمراد خوشاخلاق در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به تاثیرات شیوع کروناویروس بر بیماران مبتلا به طیف اوتیسم اظهار کرد: آمار دقیقی از وضعیت ابتلای بیماران طیف اوتیسم در خوزستان به کرونا نداریم اما بیش از ۵۰۰ کودک، عضو انجمن اوتیسم خوزستان هستند. این کودکان بنا بر نوع بیماریشان، عمدتا خطر را حس نمیکنند و با توجه به شیوع کروناویروس، نمیتوانند از خود مراقبت کنند.
وی افزود: برخی از این کودکان، حساسیت دارند و تحمل ماسک برای آنها سخت است. ویژگیهای رفتاری این کودکان به گونهای است که نمیتوانند ماسک بزنند و رعایت دستورالعملهای بهداشتی نیز برای آنها سخت است. بیشتر این بیماران، با شیوع کرونا نمیتوانند خدمات آموزشی و توانبخشی را دریافت کنند.
خوشاخلاق با بیان اینکه مراکز توانبخشی کودکان طیف اوتیسم تقریبا تعطیل هستند، گفت: شیوع کروناویروس بر آموزش و توانبخشی این کودکان تاثیر منفی گذاشته و روند توانبخشی آنها تقریبا متوقف شده است و در این شرایط، این کودکان برگشت به عقب خواهند داشت.
رئیس هیات مدیره انجمن خیریه اوتیسم خوزستان ادامه داد: بیشترین ضربه و فشار روحی و روانی این وضعیت را خانوادههای بیماران طیف اوتیسم تحمل میکنند زیرا این کودکان که ویژگیهای رفتاری و مشکلات خاص خود را دارند، حتی برای ساعاتی به مراکز توانبخشی نمیروند و تنها در منزل ماندهاند. در نهایت، خانوادهها مجبور هستند کودکانشان را با خودرو در شهر یا خارج از شهر بچرخانند. گاهی خانوادهای برای اینکه کودکی را آرام کند، ناچار است تا چهار ساعت با خودرو بچرخد تا کودک به آرامش برسد.
وی با اشاره به نبود مراکز ارائهدهنده خدمات دندانپزشکی برای بیماران طیف اوتیسم در خوزستان، بیان کرد: همچنان یکی از معضلات این کودکان خدمات دندانپزشکی آنها است. با توجه به اینکه کارهای دندانپزشکی این کودکان باید تحت بیهوشی، انجام شود؛ عمدتا باید به بیمارستان بروند و آنهایی که توان مالی دارند نیز برای دریافت خدمات دندانپزشکی به مراکز درمانی خارج از استان خوزستان مراجعه میکنند.
خوشاخلاق در خصوص وضعیت دارویی این بیماران نیز تصریح کرد: اعمال تحریمهای اقتصادی موجب کمبود داروهای کودکان اوتیسم در کشور شده است زیرا عمده داروهایی که این کودکان مصرف میکنند خارجی هستند. قیمت داروها نیز بسیار افزایش یافته است.
انتهای پیام