به گزارش ایسنا، محققان پژوهشکده فرآوری مواد معدنی جهاد دانشگاهی واحد تربیت مدرس، در یک طرح پژوهشی دستگاه آنالیزور لحظهای دانهبندی مواد معدنی را طراحی و به صنعت عرضه کردند.
به گفته زهرا بهری پژوهشگر این واحد، این دستگاه در ورودی دستگاههای خُردایش مثل آسیابها و سنگشکنها قرار میگیرند و توزیع دانهبندی ذرات خوراک ورودی به این دستگاهها را به صورت آنلاین در هر ثانیه اندازهگیری میکنند. این اندازهگیری به طور کامل اتوماتیک است و هیچگونه دخالت دست صورت نمیگیرد. همچنین در هر لحظه داده خروجی را به صورت d20، d50 و d80 ارائه میکند.
این محقق در خصوص مزایای این دستگاه گفت: با نصب این دستگاه و کنترل توزیع دانهبندی خوراک ورودی، نه تنها ظرفیت مدار خردایش را میتوان کنترل کرد، بلکه منجر به بهبود انرژی مصرفی این مدار و بهینهسازی کارایی جدایش مراحل بعد از خردایش نیز خواهد شد.
وی افزود: این دستگاه برای اولینبار توسط جهاد دانشگاهی واحد تربیت مدرس تولید شده و نیاز کشور را در این زمینه رفع کرده و باعث شده دیگر خرید خارجی نداشته باشیم.
این پروژه از سال ۱۳۸۹ آغاز و در سال ۱۳۹۳ برای اولینبار به صنعت عرضه شده است. این دستگاه تا کنون به سه مجموعه معدن بزرگ ایران کارخانههای سنگ آهن مرکزی (چغارت)، سنگ آهن گل گهر و مس سونگون فروخته شده است. آخرین عرضه این دستگاه در سال ۹۸ بوده و چند روز گذشته پیگیری مراحل نصب دستگاه در کارخانه فرآوری مس سونگون انجام شده است.
این پژوهشگر در خصوص مشکلات جهاد دانشگاهی گفت: یکی از مشکلات این سازمان بحث بودجههای تحقیقاتی است. با توجه به حضور نیروهای مستعد و کارآمد در مجموعه ما، اگر بتوانند در بحث بودجه تحقیقاتی به جهاد دانشگاهی کمک کنند، این موضوع میتواند کمک بزرگی نه تنها به جهاد، بلکه به کشور باشد.
انتهای پیام