غلامحسین عسکری امروز(چهارشنبه-۱۵ مرداد ماه) در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه ساختمان و داشتن مسکن به عنوان یکی از دغدغه های مردم به خصوص از ابتدای امسال با افزایش شدید قیمت مواجه است، اظها کرد: برای رفع این دغدغه مردم و حل این چالش باید ساخت ساختمان ارزان شود و در این مسیر باید به سمت فناوری های نوین برویم که موجب افزایش کیفیت و سرعت ساختمان سازی می شود.
وی با تاکید بر ضرورت همکاری بین سازمانی در این خصوص، ابراز امیدواری کرد؛ باید به سمت صنعتی سازی ساختمان برویم و در حال حاضر مشاهده می شود که از تعدادی ساختمان های تازه احداث نیز نخاله هایی خارج می شود.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان اصفهان توضیح داد: یکی از دلایل این موضوع ورود برخی افراد به قصد تجاری سازی ساختمان و ورود به این حرفه است و متاسفانه از مصالح مرغوب برای ساختمان استفاده نمی کنند.
وی افزود: در حالیکه عمر ساختمان در کشور بین ۳۰ تا ۴۰ سال است، اما این عدد در کشورهای دیگر بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ سال است و امیدواریم با تهمیدات اندیشیده شده و ورود مجریان ذیصلاح به ساختمان و آشنا به علم و فناوری روز، متوسط عمر ساختمان افزایش یابد.
احتمال وقوع فاجعه ای جبران ناپذیر با وقوع پدیده فرونشست زمین
به گزارش ایسنا، عسکری در ادامه با اشاره به باز و بسته شدن زاینده رود و افت شدید سفره های آب زیرزمینی، اظهار کرد: خشکی زاینده رود علاوه بر مشکلات اقتصادی برای کشاورزان و تامین آب شرب، موجب پدیده فرونشست زمین در اصفهان شده است.
وی تاکید کرد: متاسفانه با افزایش برداشت آب از سفره های زیرزمینی و زاینده رود، نه تنها ساختمان های قدیمی، بلکه ساختمان های تازه احداث نیز از ناحیه فرونشست زمین دچار آسیب و خسارت شده اند.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان اصفهان همچنین با اشاره به عبور چندین خط لوله گاز از اصفهان، تصریح کرد: اگر پدیده فرونشست زمین جدی گرفته نشود با وقوع آن و آسیب به خطوط گاز، شاهد فاجعه ای جبران ناپذیر در اصفهان خواهیم بود.
کار اساسی برای مقابله با پدیده فرونشست زمین نشده است
وی در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه رسیدن پدیده فرونشست زمین به ساختمان های مسکونی از دو سال پیش مطرح شد و تاکنون چه اقدامی برای مقابله با آن صورت گرفته است، توضیح داد: با توجه به امنیتی بودن فرونشست زمین در برخی مناطق، بررسی و مطالعات لازم در این باره انجام شده است، اما برخورد با این پدیده نیازمند عزمی ملی بوده و آنچه مشخص است؛ هنوز کار اساسی برای مقابله با پدیده فرونشست زمین نشده است و در این راستا نیازمند جریان دائمی زاینده رود و همچنین جلوگیری از برداشت از سفره های آب زیرزمینی هستیم.
عسکری با اشاره به اینکه ۸۰ درصد آب مصرفی در کشاورزی سنتی برداشت می شود، تغییر الگوی کشت را ضروری دانست و ادامه داد: متاسفانه فرونشست زمین به ورزشگاه نقش جهان رسیده و چمن این ورزشگاه نیز درگیر تبعات این پدیده شده است.
وی با بیان اینکه پدیده فرونشست زمین در برخی مناطق اصفهان همچون دشت دامنه با تخریب مناطق مسکونی پیش رفته است، گفت: البته در برخی مناطق حساس مطالعات و کار اجرایی در زمینه فرونشست زمین انجام شده است و استانداری و شرکت آب منطقه ای اصفهان پیگیر طرح هایی برای مقابله با این پدیده هستند.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان اصفهان همچنین گفت: در بحث ساختمان نیز نظام مهندسی در مناطقی که احتمال وقوع پدیده فرونشست وجود دارد، محاسبات لازم را انجام می دهد و به طور قطع مهندسان باید در طراحی های خود تجدیدنظر کنند و از ساخت ساختمان های سنگین خودداری کنند.
به گفته عسکری، در حال حاضر پدیده فرونشست زمین در شمال و شمال شرق اصفهان جدی است و مهندسان باید براساس نوع زمین آن منطقه و مطالعات ژئوتکنیک اقدام به ساختمان سازی کنند.
حذف عوارض حق النظاره مهندسین ناظر ساختمان از بودجه امسال شهرداری
وی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا، درباره سرانجام «عوارض حق النظاره مهندسین ناظر ساختمان»، گفت: طی ۱۵ سال گذشته حذف این عوارض مطالبه جدی سازمان نظام مهندسی ساختمان و همچنین مهندسان بود که سرانجام به دلایل قانونی از سوی سازمان بازرسی استان اصفهان دریافت این عوارض توسط شهرداری ممنوع شد و خوشبختانه در بودجه سال جدید شهرداری این عوارض دیده نشده است، البته اینکه عوارض دریافتی مهندسان در سال های گذشته از سوی شهرداری برگشت داده شود، بعید است.
عسگری در خصوص احداث ساختمان های سبز، در اصفهان نیز، اظهار کرد: هر پدیده ای که در صنعت ساختمان رخ می دهد به فرهنگ سازی نیاز دارد و ساخت ساختمان های سبز نیز نیازمند اقدامات مقدماتی است و به همین منظور قرار است دوره آموزش مجازی مهندسان پیرامون ساختمان سبز با اتریش برگزار شود.
وی با اشاره به ۲۲ مبحث مقررات ملی ساختمان، تاکید کرد: برای ساختمان های سبز نیز باید استانداردسازی شود به عنوان مثال برای تامین آب گرم مشاعات ساختمان می توان از آبگرمکن های خورشیدی استفاده کنیم.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان اصفهان همچنین با اشاره به افزایش قیمت مصالح ساختمانی در کشور، اظهار کرد: در این شرایط خرید و یا ساخت مسکن نیامند سرمایه ای بالا است، بنابراین باید روند صدور پروانه ساختمان و ... تسهیل شود و خوشبختانه در خصوص مسکن با اداره کل راه و شهرسازی مشکلی نداریم و تنها اختلافات با شهرداری است که در حال رایزنی برای برطرف کردن آن هستیم.
یک واحد مسکونی برای جوانان آرزویی دست نیافتنی است
وی در ادامه در خصوص افزایش قیمت مسکن در کشور به خصوص از ابتدای امسال تاکنون، اظهار کرد: متاسفانه به دلیل رکود تورمی، قیمت ساختمان و همچنین هر واحد آپارتمان افزایش یافته است تا جایی که قیمت هر واحد آپارتمان حتی تا ۵ برابر گران شده است، از سوی دیگر متوسط قیمت زمین در شهر اصفهان حتی بالاتر از قیمت کارشناسی است.
عسکری با تاکید بر اینکه متاسفانه امروز داشتن یک واحد مسکونی برای جوانان آرزویی دست نیافتنی است، گفت: در حالیکه پیش از این قیمت هر متر آپارتمان در مناطق خوب اصفهان متری ۸ میلیون تومان بود، امروز همین آپارتمان متری ۷۰ تا ۸۰ میلیون تومان شده است و حتی در مناطق پایین شهر اصفهان نیز قیمت یک واحد آپارتمان کمتر از ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون تومان نیست.
به گفته رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان اصفهان، افزایش قیمت مسکن و زمین برای خریداران بسیار خطرناک است و امیدواریم با تمهیدات دولت و مجلس از سیر صعودی قیمت مصالح ساختمانی جلوگیری شود.
وی افزود: در حال حاضر هزینه ساخت یک متر آپارتمان ۱۰۰ متری در اصفهان به صورت گچ و خاک و بدون هیچ امکاناتی بین ۳ تا ۳.۵ میلیون تومان است و امیدواریم با اجرای طرح مالیات بر خانه های خالی و طرح اقدام ملی ساخت مسکن، شاهد مسکنی در بازار مسکن باشیم.
انتهای پیام