دکتر پیمان افراسیاب در گفت وگو با ایسنا، افزود: جهاد دانشگاهی با بسترسازی برای فعالیت های مختلف علمی، به یکی از بزرگترین و پرظرفیت ترین نهادهای کشور در عرصهی تربیت نیروی انسانی متخصص مبدل شده است.
وی اظهار کرد: رصد و شناسایی نیازهای جامعه و تعریف ماموریت بر آن اساس، خدمت رسانی در حوزههای کلیدی تحقیقاتی و فناوری همچون تاسیسِ پژوهشگاه رویان، تلاش برای رفع مشکلات معیشتی، توسعهی اشتغال و کسبوکار و صنایع در کنار مجموعه ای از خدمات تخصصی فراگیر تا دستاوردهای شاخص در عرصههای ملی و بینالمللی را می توان به عنوان نمونه ای از تلاش های پرشمار این نهاد در استفاده حداکثری از ظرفیتها برای تبدیلِ تهدیدها به فرصت و پیشبرد اهداف برشمرد.
وی ادامه داد: با عنایت به این حقیقت که نهادی همچون جهاددانشگاهی از ابتدا با هدفِ بسترسازی جهت ایجاد روحیه خودباوری و خوداتکایی در نسل جوان و دانشجویی کشور بنیان نهاده شده است می توان اذعان داشت که در تمامی این سالها با درک مناسب از نیازهای جامعه توانسته است باور اتکا بر توان ملی به عنوان زیرساخت اصلی پیشرفت کشور را با موفقیت الگوسازی نماید و در تلاش برای توسعه ی دانش بنیان کشور به درستی گام برداشته و علیرغم منابع محدود مالی، با تکیه بر روحیهی جهادی، از توانمندی های علمی و فناورانه بومی برای نیل به اهداف تعیین شده بهره گیری نماید.
وی با بیان اینکه، کادرسازی و تربیت نیروهای کارآمد و متعهد همواره یکی از مهمترین شاخصههای جهاددانشگاهی بوده است، افزود: این نهاد در عمر چهل ساله خود همپای دیگر مراکز علمی کشور از جمله دانشگاهها پیش رفته و توانسته با تربیت نیروهای خلاق و انقلابی، برای تحقق اهداف انقلاب اسلامی در زمینههای مختلف تلاش نماید و به پشتوانهی اعتماد مردم و مسئولین، شمار قابل توجهی از پژوهشگرانِ عملگرا و نیروهای انسانی متعهد را به گنجینه تلاشگران انقلاب بیفزاید.
رئیس دانشگاه زابل ادامه داد: جهاددانشگاهی با بسترسازی برای فعالیت های مختلف علمی، الگوسازی و نیروسازی نموده است و به یکی از بزرگترین و پرظرفیت ترین نهادهای کشور در عرصهی تربیت نیروی انسانی متخصص بدل گردیده است.
دکتر افراسیاب گفت: عملکرد و اقدامات جهادگران جهاددانشگاهی که همواره پیشگامانِ نهضتِ "اتکا به توان ملی برای توسعه ملی" بوده اند، در طول این سالها در بخشهای مختلف از جمله تربیت نیروهای جوان بهویژه دانشجویان بر کسی پوشیده نیست و این نهاد توانسته خدمات و فعالیتهای پرشماری را برای پیشرفت و توسعهی کشور محقق گرداند.
وی اضافه کرد: یکی از اثرگذارترین جنبه های فعالیت جهاددانشگاهی، اشاعهی فرهنگ خودباوری و خوداتکایی برای نیل به توسعه اقتصادی کشور است.
این مقام مسئول در دانشگاه زابل تصریح کرد: جریان سازی و تاثیرگذاری جهاددانشگاهی همواره معلولی از شرایط و اقتضائات کشور در بازه های زمانی مختلف بوده است و از جهادِ خط شکنانه در گستره وسیعی از ابعاد علمی گرفته تا ابعاد فرهنگی و اجتماعی را شامل می شود.
وی در ادامه گفت: جهاد دانشگاهی نهادی با رویکردی معطوف به پتانسیلهای درونی و به مدد بدنه علمی و توانمندِ جهادی خود از زیرساخت های خوبی برخوردار است که این زیرساخت ها با فراهم ساختنِ امکان ارتباطات فراگیر ملی و بین المللی، می تواند به برقراری پیوند علمی میان نخبگان در سراسر کشور و دنیا منجر گردد و ارتقای دوسویه دانش به شکل تخصصی و عمومی در کشور را به دنبال داشته باشد.
رئیس دانشگاه زابل، خلاقیت و نوآوری در طراحی الگوهای علمی اقداممحور؛ بسترسازی برای ارتقای سطح کیفی و کاربردی پژوهش ها در مسیر حمایت از تولیدات ملی به ویژه در زمان تحریمها و ایجاد ارتباط میان بدنه دانشجویی و دانشگاهی دغدغهمند با بدنهی اجرایی و صنعتی کشور را، زمینه ساز دستیابی به پیشرفت پایدار در جامعه دانست که جهاددانشگاهی می تواند با خلق فرصت های نو، سهم بسزایی در پیشبرد اهداف کشور در عرصه های ملی و بین المللی داشته باشد.
انتهای پیام