«جان شما و #جان_میراث»

نامش را «جان شما و جان میراث» گذاشتند و آن را هشتگ کردند برای درخواستِ حفاظت از میراث فرهنگی از مردم، با موضوع وندالیسم (تخریب کنترل‌نشده آثار تاریخی) در برنامه‌ پربیننده عصر جدید.

به گزارش ایسنا، چند ساعت از انتشار پستِ جدیدِ برنامه «عصر جدید» در اینستاگرام نگذشته که بیش از ۴۳ هزار نفر آن را دیده و در صفحات خود به اشتراک گذاشته‌اند و دل‌خوشند به اجرای خوب و تاثیرگذاری که بین خبرهای نه چندان دلخوش‌کننده این روزهای میراث فرهنگی به چشم دیده‌اند.

در توضیح این پست مربوط به گروه «به‌نگار» در نخستین اجرای قسمت ششم از دور دوم این برنامه، نوشته شده است: «نمایش گِلی از فرهنگ و بی‌فرهنگی با این پیام دغدغه‌مند: "جان شما و جان میراث"».

شاید هم اتفاقاتِ یکی دو سال گذشته‌ در میراث فرهنگی این گروه هنرمند را به اجرای چنین کار تاثیرگذاری که قبیح بودن وندالیسم را به رخ می‌کشد، وادار کرده تا دست به اجرای این کار هنری با گِل بزند.

گروه کار خود را آغاز می‌کند، دیواره‌ای از گِل‌ با طرح و نقش‌های متفاوتی از چند بنای تاریخی به مرور شکل می‌گیرد و در کنار آن طرحی با کاشی‌های قدیمی جان می‌گیرد. از سوی دیگر درست پشتِ دیواره‌ای که این گروه در حال کارند، تصاویری نیز از یادگاری‌نویسی‌هایی که روی بناهای تاریخی خود به مرور به یک تاریخ زنده تبدیل شده‌اند، نشان داده می‌شود که به طور دائم مورد سرزنش داوران عصر جدید قرار می‌گیرد.

احسان علیخانی، مجری این برنامه، به یادگاری‌نویسی‌ها اشاره می‌کند و می‌گوید: «یادگاری نوشتن برخی از هموطنان خوش‌نمک و متاسفانه به طور جدی بی‌فرهنگ را می‌بینیم. چه جذابیتی دارد که روی دیواره‌های تخت جمشید بنویسید "داوود ۰۰۱" و این همان آدمی است که در پشتِ درِ سرویس بهداشتی بین راهی نیز همین کار را تکرار می‌کند.»

با مطرح شدن این صحبت‌ها، امین حیایی، بازیگر و یکی از داوران این برنامه استعدادیابی، این پیشنهاد را مطرح می کند: «راه حل آن خیلی ساده است، کافی است در کنار بناهای تاریخی، یک دیوار را تعبیه کنند و هر کس قصد نوشتن یادگاری دارد، به صورت جداگانه روی این دیوار بنویسد. این کار برای مردم جذاب است و قطعا بیننده خود را نیز دارد.»

علیخانی بار دیگر تاکید می‌کند: «این کار توهین‌آمیز است، یک اتفاق ناراحت‌کننده است؛ برای چه تاریخ (حضور یادگارنویس در بنای تاریخی) می‌نویسد، (این کار) برای چه کسی اهمیت دارد که شما چه زمانی تخت جمشید را دیده‌اید؟»

تابلو در حال تکمیل است، از سوی دیگر کودکی که احتمالا نمادی از نسلِ آینده‌ این سرزمین است نظاره‌گر احداثِ بناها و از سوی دیگر فردی است که برای گرفتن عکس سلفی از در و دیوار بنا بالا می‌رود و دور از چشم دیگران یکی از کاشی‌های بنا را سرقت می‌کند.

در ادامه نیز تصاویر بیشتری از آثاری که درگیر این آسیب شده‌اند از  سی و سه پل اصفهان گرفته تا کاخ گلستان و دیگر محوطه ها و بناهای تاریخی به نمایش درمی‌آید.

سرانجام بدون هیچ اعتراض یا نظرِ منفی، هر چهار داور (رویا نونهالی، آریا عظیمینژاد، بشیر حسینی و امین حیایی) رأی سفید خود را به این اجرا می‌دهند. در پایان نیز گروه با بنری کوچک که روی آن نوشته شده «#جان_میراث» مردم را به حفاظت از بناهای تاریخی تشویق می‌کنند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۵ مرداد ۱۳۹۹ / ۰۹:۴۸
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 99051511077
  • خبرنگار : 71191