علی مالمیر در گفتوگو با ایسنا، بیان کرد: کاوش، تهیه طرح معماری و تصویب آن و مرمت اشیاء موزهای برای مستقر شدن در موزه وظایف میراث فرهنگی بود که انجام شده است اما ساخت سایتموزه را قرار نبود ما انجام دهیم.
وی با اشاره به اینکه زمان کاوش اعضای شورای شهر و شهرداری پیشنهاد ساخت سایتموزه را مطرح کردند، گفت: با توجه به اینکه آن زمان کاوش تمام نشده بود، میراث فرهنگی برنامهای برای ساخت سایتموزه نداشت اما وقتی برخی از کارشناسان و رسانهها موضوع سایت موزه را پیش کشیدند شورا و شهرداری برای ساخت آن اعلام آمادگی کردند.
مالمیر ادامه داد: قرار بود میراث فرهنگی براساس وظایف ذاتی خود در آن منطقه کاوش انجام دهد که صورت گرفت، طرح سایت موزه هم به علت ثبتی بودن میدان امام(ره) باید تأییدیه میراث فرهنگی را میگرفت که مقرر شد طرح را ما انجام دهیم که توسط مشاور انجام شد، اشیاء موزهای هم باید مرمت میشد که مرمت شد.
وی با تأکید بر اینکه قرار بود ساخت سایت موزه را شهرداری انجام دهد، اظهار کرد: این نکته را اعضای شورا و شهرداری گفتند، اگر این دوستان جلو نمیآمدند ما یا برنامه سایت موزه را نداشتیم یا اگر خودمان برنامه سایت را پیش میکشیدیم اعتباری اخذ کرده و آن را میساختیم.
مدیرکل میراث فرهنگی استان همدان توضیح داد: میراث فرهنگی در تاریخ ۳۱ فروردینماه ۹۷ طرح سایت موزه را مکتوب به شهرداری اعلام کرد، درباره ساخت هم چیزی را تعهد نکرده بودیم که شانه خالی کنیم و اگر تعهد میکردیم حتماً مصرانه انجام میدادیم.
مالمیر در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه موزه منطقهای سالهاست با اعتبار ۸۰ میلیارد تومان در حال انجام است و پیشرفت هم کرده، یادآور شد: اگر ساخت سایت موزه میدان امام(ره) بر عهده میراث فرهنگی بود مانند موزه منطقهای انجام میشد.
وی درباره فونداسیون سایت موزه بیان کرد: میراث فرهنگی خاکبرداری مورد نیاز پروژه را به صورت دستی و برای تسهیل کار شهرداری انجام داد، ما برای آماده کردن فونداسیون نقشه اجرایی نداشتیم و فقط نقشه معماری در دسترس بود، بنابراین قرار شد اجرا را شهرداری انجام دهد و شهرداری با مشاور برای اجرا قرارداد بست که نقشه اجرایی را تهیه کند.
مدیرکل میراث فرهنگی استان همدان در پایان خاطرنشان کرد: میراث فرهنگی براساس نقشه اجرایی شهرداری فونداسیون را ریخت که بعداً گفتند نیاز به اصلاح دارد و در نهایت اصلاحیه نقشه انجام و تأیید شد.
انتهای پیام