محقق نشدن اعتبارات صندوق نوآوری و افزایش شرکت‌های دانش بنیان طی ۷ سال

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به افزایش تعداد شرکت‌های دانش بنیان از ۵۵ شرکت به بیش از ۵۲۰۰ شرکت، گفت: این عدد نشان می‌دهد که مخاطبان ما افزایش یافته ولی سرمایه‌های این صندوق محقق نشده است.

به گزارش ایسنا، دکتر علی وحدت در دومین جلسه فراکسیون دانش بنیان مجلس شورای اسلامی که برای آشنایی با عملکرد صندوق نوآوری و شکوفایی در مجلس برگزار شد، ضمن بیان عملکرد این صندوق در  دوره جدید استقرار هیات عامل، گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی نهاد تامین مالی شرکت‌های دانش بنیان است، نه نهاد سیاستگذار؛ بر این اساس از ظرفیت‌های مالی کشور مانند بانک‌ها و صندوق‌های پژوهش و فناوری استفاده شده است.

وی با تاکید بر اینکه از این رو ما وظیفه خود می‌دانیم که با نوآوری در ارائه خدمات جدید نیاز شرکت‌های دانش بنیان را رفع کنیم، اظهار کرد: یکی از رویکردهای صندوق نوآوری و شکوفایی، عدالت در خدمات‌رسانی و توزیع استانی است تا شرکت‌های دانش بنیان استان‌های محروم نیز حداقل یکبار از صندوق خدمات گرفته باشند.

وحدت ادامه داد: تعداد شرکت‌های دانش بنیان از ۵۵ شرکت در سال ۹۲ به ۵۲۴۲ شرکت رسیده است لذا مخاطب صندوق بیشتر شده؛ اما سرمایه مصوب صندوق هنوز پرداخت نشده است و از فراکسیون دانش بنیان که هدایتگر این حوزه در مجلس است می‌خواهیم که صندوق نوآوری را به عنوان بخش مالی دانش بنیان بپذیرد و کار تامین مالی به‌ صورت متمرکز برای صندوق تکلیف شود.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی خاطرنشان کرد: صندوق تلاش کرده تا در خدمات نیز نوآوری داشته باشد به طوری که در سال گذشته جهش خدمات برای شرکت‌های دانش بنیان ۱۰ برابر شده است.

در این جلسه، سید محسن دهنوی رییس فراکسیون دانش بنیان مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم تهران، ری و شمیرانات بر همراهی این فراکسیون با صندوق نوآوری و شکوفایی تاکید کرد و گفت: اگر صندوق نوآوری با موانع قانونی مواجه است مجلس آمادگی رفع این مشکل را دارد. ما صندوق نوآوری را تنها نهاد مالی در این عرصه می‌شناسیم که می‌تواند ما را در حل مشکلات شرکت‌های دانش بنیان کمک کند. بر این اساس آمادگی داریم تا موانع قانونی صندوق نوآوری را مرتفع کنیم.

رییس فراکسیون دانش بنیان ادامه داد: جهش تولید از مسیر دانش بنیان اتفاق می‌افتد که مدل تامین مالی آن در تعامل با بانک‌ها باید باشد بر این اساس کل تسهیلات بانکی پرداخت شده در سال گذشته ۷۰۰ هزار میلیارد تومان بوده که اگر صندوق نوآوری تمام سرمایه خود را در قالب تسهیلات به شرکت‌های دانش بنیان عرضه می‌کرد نیز باز قابل قیاس نبود.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ / ۰۹:۳۶
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 99051410120
  • خبرنگار : 30057